• Klantbeoordeling 9,8
  • Gratis 3D-ontwerp t.w.v. € 150,-
  • Volledige montage
  • 100% prijstransparantie
  • 5 jaar garantie
Almere

Almere

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Deventer

Deventer

Doetinchem

Doetinchem

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Harderwijk

Harderwijk

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Leiderdorp

Leiderdorp

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Franchiser worden?

We groeien hard bij Kitchen4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle keuken franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Duurzame keuken

De duurzame keuken

Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven en dus ook niet meer uit de keuken. We zien steeds meer duurzame apparaten en materialen terug komen in de keuken en er komen steeds meer verschillende mogelijkheden op de markt. Maar welke mogelijkheden zijn er eigenlijk op het gebied van duurzaamheid? We geven je meer informatie!

Duurzame materialen

Door een duurzaam materiaal te kiezen voor de keuken heb je al een grote invloed op de duurzaamheid van je keuken. Kies dus niet voor kunststof, maar voor bijvoorbeeld bamboe. Bamboe is een grassoort en geen houtsoort, waardoor het duurzamer is dan hout. Kies je wel voor hout? Kijk dan naar het FSC keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat het hout waarvan de keuken is gemaakt, gewonnen is volgens de wereldwijde standaard voor goed bosbeheer. Kies daarnaast ook voor een materiaal dat lang mee gaat, hierdoor hoef je het minder snel te vervangen. Dit maakt de keuken ook duurzamer.

Daarnaast is het aan te raden, waar mogelijk, voor standaardmaten te kiezen. Hierdoor zijn de geprefabriceerde producten beter te gebruiken en dit zorgt weer voor minder afval tijdens de productie van je duurzame keuken. Een bijkomend voordeel is dat standaardmaten vaak ook goedkoper zijn.

Duurzame materialen
Inductie kookplaat

Apparatuur

Op apparatuur zit een energielabel, deze geeft aan hoeveel energie het apparaat verbruikt. Hierbij staat A+++ voor het meest energiezuinig en G voor het minst zuinig. Deze apparaten worden dan ook nog nauwelijks verkocht. Het is zelfs zo dat nieuwe koelkasten en vriezers die op de markt worden gebracht, geen lager energie label dan A+ mogen hebben. Een apparaat met een goed label is dus duurzamer en dit zorgt er ook voor dat je kosten bespaard. Je verbruikt namelijk veel minder energie.

Er zijn ook nog een aantal apparaten die op zichzelf al een stuk duurzamer zijn dan een variant. Hierbij kan je denken aan een inductieplaat, deze is veel zuiniger als gas. Dit komt omdat je met koken op inductie vrijwel geen warmte verliest, dit zorgt voor veel energiebesparing. Daarnaast gaat het ook nog eens een stuk sneller, hierdoor bespaar je ook energie. Een ander besparend apparaat is een vaatwasser. Let op: het gaat hierbij wel om de nieuwere modellen. Een vaatwasser met een laag energie waterverbruik, verbruikt net zoveel water als met de hand afwassen. Dat terwijl je wel veel meer in een keer in de vaatwasser kan doen.

Groene stroom

Ben je niet van plan om voorlopig aanpassingen te doen aan je keuken, maar wil je wel graag je keuken verduurzamen? Kies dan voor groene stroom. Deze stroom wordt uit duurzame energiebronnen opgewekt. Hierdoor is het minder vervuilend dan gewone stroom. Het grote voordeel ervan is dat je geen aanpassingen aan je keuken of andere delen van het huis hoeft te doen en je geen apparatuur hoeft te vervangen.

Groene stroom
Kokend waterkraan

Tips

Tot slot hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet om je keuken nog duurzamer te maken en om minder te vervuilen.

  • Minder voedsel verspillen: voedselverspilling is een groot probleem in Nederland. Door een paar eenvoudige trucjes kan je een hoop besparen. Leg bijvoorbeeld eten dat minder lang houdbaar is voorin de koelkast, hierdoor zal je het minder snel vergeten. Check ook regelmatig je voorraad, hierdoor zie je minder snel iets over het hoofd dat op moet.
  • Zuinig met water: je waterverbruik verminderen kan je natuurlijk doen door de kraan niet onnodig open te laten staan. Je kan ook kiezen voor een Quooker, doordat je uit de kraan kokend water krijgt, pak je minder snel meer dan de benodigde hoeveelheid.
  • Ledverlichting: veel mensen maken in de keuken gebruik van spotjes of andere sfeerverlichting, vaak zijn deze nog niet vervangen voor ledverlichting. Het is natuurlijk zonde om lampen te vervangen die nog niet kapot zijn. Als deze wel stuk zijn kies dan voor ledverlichting, deze lampen gaan veel langer mee en zijn daardoor een stuk duurzamer dan spaarlampen of gloeilampen.

Keuken inspiratie

Ben je op zoek naar een complete keuken en weet je al precies hoe jouw droomkeuken eruit ziet of wil jij je eerst laten inspireren? Op onze website vind je veel keuken inspiratie, zo kan je ontdekken wat bij jou en je keuken past. Elke keuken is maatwerk en iedereen heeft andere wensen, dat is terug te zien in de opgeleverde keukens bij onze klanten. Ben je op zoek naar de laatste trends? Lees dan onze blogs met de laatste keukentrends. Wil je graag weten hoe je droomkeuken eruit komt te zien? Of ben je bijvoorbeeld benieuwd welke pvc-vloer het beste past in je keuken. Met onze laagdrempelige 3D-planner kan je gemakkelijk je eigen keuken ontwerpen.

Persoonlijk advies

Ben je op zoek naar keukeninspiratie? Onze betrokken en deskundige adviseurs voor je klaar in een van onze keukenwinkels. Bij Kitchen4All bieden we keukens voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Onze adviseurs geven je onafhankelijk advies over het inrichten van je complete keuken. Samen gaan we op zoek naar jouw droomkeuken!

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Welke kleuren passen bij jouw keuken

Welke kleuren passen bij jouw keuken?

Lees verder

Trend zwarte keukens met goud

Trends: Zwarte keukens met goud

Lees verder

Grijstinten in de keuken

Grijstinten in de keuken

Lees verder

Oranje tompoucen

Royaal genieten met onze koninklijke oranje tompouce

Lees verder