Zo stel je een keuken samen binnen je budget

Je wilt graag een nieuwe keuken, maar een nieuwe keuken is een grote aankoop. Je hebt verschillende wensen. Maar passen die wensen wel binnen jouw budget? Of ga je over je budget heen als je alle wensen in je keuken hebt? Bij een nieuwe keuken is het lastig om binnen je budget te blijven. We geven je daarom een aantal tips.

Keuken samen stellen binnen budget header

Opstellen van het budget

Je wilt je keuken helemaal samenstellen op basis van jouw wensen. Maar je hebt waarschijnlijk ook een bepaald budget waar je binnen moet blijven. Het is dan ook handig als je eerst jouw budget gaat bepalen, voordat je jouw keuken gaat samenstellen. Verdiep je van te voren ook even in de gemiddelde kosten van de keuken. Zo kan je geen onhaalbare budgetten creëren. Als je een budget hebt voordat je de complete keuken gaat samenstellen, dan weet je wat de mogelijkheden zijn. Wil je nog meer zekerheid in het bepalen van je budget? Ga je budget dan verdelen. Bepaal per element wat je er maximaal aan uit wilt geven.

Opstellen budget
Wat zijn je wensen

Wat zijn je wensen

Als je aan je nieuwe keuken denkt, dan heb je waarschijnlijk een hele lijst waar jouw keuken aan moet voldoen. Het is dan de vraag of alle wensen binnen je budget passen. Maar het kan ook zijn dat niet alle wensen binnen je budget passen. Bepaal voor jezelf welke wensen en/of eisen je echt in je keuken wilt hebben. En welke wensen je mooi meegenomen vindt. Denk bij een harde eis bijvoorbeeld aan een keukenopstelling. Je gaat waarschijnlijk aan je harde eisen meer geld uitgeven dan aan elementen waar je minder om geeft.

Maak realistische keuzes

Maak keuzes voor je nieuwe keuken die realistisch zijn binnen je budget. Heb je bijvoorbeeld geen groot budget? Kies dan niet voor een werkblad van composiet. Je gaat dan niet uitkomen met je budget. Je gaat voor jezelf bepalen welke wensen je echt graag wilt en dus meer aan uit wilt geven. Je gaat ook bepalen waar je minder geld aan uit wilt geven, omdat je deze elementen minder belangrijk vindt.

Bepaal de eyecatcher

Als je jouw nieuwe keuken gaat samenstellen, kies dan één of twee elementen waar je een eyecatcher van maakt. Een eyecatcher in de keuken valt echt op. Een eyecatcher kan bijvoorbeeld je werkblad zijn. Je gaat dus ook meer uitgeven aan de elementen waar je een eyecatcher van wilt maken. De rest van de elementen kun je dus minder aan besteden. Je kunt hier dus wat meer budget items voor uitzoeken. Door de samenstelling van de eyecatchers en de budget items, kan je toch de droomkeuken krijgen binnen jouw budget.

Eyecatcher
Huismerk of A-merk

Ga je voor een huismerk of een A-merk

Als je een keuken gaat uitzoeken, heb je keuze uit verschillende A-merken, maar ook uit verschillende huismerken. Er zit vaak verschil in de prijs van de merken. De huismerken zijn vaak goedkoper dan de A-merken. Als je niet een heel groot budget hebt, dan kan je beter kiezen voor de huismerken. De A-merken zijn namelijk duurder, maar leveren niet per se betere kwaliteit dan de huismerken. Het A-merk heeft vooral extra functionaliteiten of designs. Voor de kwaliteit hoef je dus niet per se voor een A-merk te kiezen. Maar wil je wat bijzonders in je keuken qua design? Dan kun je beter wel voor een A-merk kiezen.

Het samenstellen van jouw nieuwe keuken

Wil je graag meer informatie over het samenstellen van je keuken binnen jouw budget? Kom dan eens langs bij een van onze winkels. Onze adviseurs geven je graag advies over wat wel en wat niet mogelijk is binnen jouw budget. Ze kunnen je ook tips geven over eventuele andere mogelijkheden binnen jouw budget. Maak een vrijblijvende afspraak of kom even binnen lopen. De koffie of thee staat voor je klaar.

Maak een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Koffiehoek

Kies voor een koffiehoek in jouw keuken

Lees verder

Keuken met kastenwand

De voordelen van een keuken met een kastenwand

Lees verder

Populaire keukenstijlen

De populairste keukenstijlen van het moment

Lees verder

Stappenplan voor het schoonmaken

Stappenplan voor het schoonmaken van jouw keuken

Lees verder