Kitchen4all Talk met Albert van Asselt

Iedere maand spreken we één van onze franchiseondernemers en praten we over ondernemen, over de altijd zo interessante keukenbranche en vragen we hoe dit wordt ervaren. Deze maand is het woord aan Albert van Asselt, eigenaar van Kitchen4all Dronten.

We starten altijd met de vraag: Wie ben je en waar kom je vandaan:

Ik ben Albert van Asselt en kom uit het mooie Heerde (GLD).

Welk beroep wilde je uitoefenen toen je vroeger nog een kind was?

Als kind heb ik vaak gezegd dat ik een eigen winkel wilde hebben. Daarom ben ik na de middelbare school een commerciële opleiding gaan volgen en de commerciële wereld in gerold. Vanaf de eerste minuut was ik zeer gedreven om mijn doelen te bereiken.

Welk werk heb je gedaan voordat je de keukens in ging?

In de omgeving waar ik opgroeide was het normaal dat je als puber moest gaan werken om geld op de bank te krijgen. Komkommers plukken was daardoor mijn eerste baantje.

Wanneer besloot je keukens te gaan verkopen en kan je ons meenemen in die tijd?

Tijdens mijn studie moesten we stagelopen bij commerciële bedrijven. Ik koos ervoor om dit bij een keukenbedrijf te gaan doen. Tijdens deze stage is mijn liefde voor de keukens ontstaan. Op mijn 17e trok ik daarom mijn stoute schoenen aan en vroeg ik de betreffende stageplaats om een baan. De opleiding werd omgezet van BOL-studie (beroeps opleidende leerweg) naar een BBL-studie (beroepsbegeleidende leerweg) en het echte werk kon beginnen. Ik kon 1 dag in de week naar school en de andere dagen was ik druk met keukens verkopen. De eerste jaren waren pittig maar na een tijdje, nadat de wilde haren eraf waren, bleek een degelijke opleiding een goede basis voor de toekomst.

Albert van Asselt Kitchen4All

Albert van Asselt:

"Als ondernemer staan mij iedere dag ook weer uitdagingen te wachten en vind ik het leuk deze uitdagingen aan te vliegen. Soms alleen, soms als team, met het uiteindelijke resultaat; een solide winkel neer te zetten."

Daarna begon je je eigen winkel, hoe ging dat precies en wat waren de dingen waar je toen tegenaan liep?

Op mijn 23e kreeg ik de kans om een eigen winkel op te zetten. Een pittige job die me veel energie heeft gekost. Ik merkte dat ik het ontzettend lastig vond om werkzaamheden uit handen te geven en dit over te dragen aan een collega. Mijn lat lag erg hoog en daardoor verlangde ik dit ook van het personeel. Na een tijdje en aardig wat hobbels te hebben moeten nemen werd mij wel duidelijk dat ik geen keuze had dan het loslaten van sommige taken en kwam een veel meer solide winkel tot stand.

Wat zou je anders hebben gedaan?

Achteraf zou het misschien waardevol zijn geweest om een bedrijfscoach te vragen om mij als jonge ondernemer te adviseren en te helpen. Ik wilde teveel zelf uitzoeken en doen.

Waarom wilde je graag ondernemer worden en wat betekent ondernemen voor jou?

Ik vind het belangrijk om uitgedaagd te worden. In mijn pubertijd, als fanatiek volleyballer, schroomde ik niet om een uitdaging met succes aan te gaan. Als ondernemer staan mij iedere dag ook weer uitdagingen te wachten en vind ik het leuk deze uitdagingen aan te vliegen. Soms alleen, soms als team, met het uiteindelijke resultaat een solide winkel neer te zetten.

Wat is volgens jou de meerwaarde van een franchise formule?

Kitchen4all is een transparante en platte formule waar geluisterd wordt naar de franchisenemers (!). Ik ben van mening dat dit een belangrijk item is om een succesvolle formule neer te zetten. Samen met de ondernemers wordt er gekeken naar verbeterpunten en aanpassingen. Met elkaar, voor elkaar! Doordat landelijk de website, een  reclamecampagne en verdere marketing wordt georganiseerd geeft dit voor mij als ondernemer ook weer rust.

Wat maakt jouw winkel nou zo leuk of anders dan andere winkels?

In onze winkel hangt een ontspannen en fijne sfeer. Onze klant voelt zich gehoord en welkom en krijgt daarom het gevoel dat men serieus wordt genomen. Alle werkzaamheden in onze winkel worden door dezelfde werknemers gedaan waardoor de lijntjes kort zijn wat resulteert tot een degelijk eindresultaat.

Kom eens langs!

Kitchen4All Dronten heeft een prachtig aanbod aan complete keukens, keukenapparatuur en accessoires van de hoogste kwaliteit en voor de beste prijs.

Onze showroom is er om je te inspireren en te helpen om keuzes te maken.

Afspraak maken