Kitchen4all Talk Met Mark Schoppema

Kitchen4All talk: Mark Schoppema

Iedere maand spreken we één van onze franchiseondernemers en praten we over ondernemen, over de altijd zo interessante keukenbranche en vragen we hoe dit wordt ervaren. Deze maand is het woord aan Mark Schoppema, eigenaar van Kitchen4All Doetinchem.

We starten altijd met de vraag: Wie ben je, waar kom je vandaan:

Ik ben Mark Schoppema, geboren en getogen in Doetinchem.

Welk beroep wilde je uitoefenen toen je vroeger nog een kind was?

Vroeger wilde ik altijd graag profvoetballer worden, volgens mij waren er meer kinderen die dit wilde en was ik hier niet uniek in haha. Op een gegeven moment kwam ik erachter dat die droom ‘’net’’ niet ging lukken en sindsdien weet ik altijd al dat ik graag ondernemer wilde worden, in welke sector nog even daargelaten.

Welk werk heb je gedaan voordat je de keukens in ging?

Ik ben begonnen met de verkoop van tuinhuizen-veranda’s & sierbestrating, daarna heb ik een tijdje in de bouw gewerkt in het bedrijf van mijn vader. Vervolgens heb ik gewerkt bij een handelsbedrijf in de verkoop van supplementen voor de dier & veehouderij waarna ik de keukenbranche ben ingerold. Eerst ben ik bij Bribus keukens werkzaam geweest, daarna bij Cebin een groothandel in inbouw-apparatuur voor de zakelijk markt.

Wanneer besloot je keukens te gaan verkopen en kan je ons meenemen in die tijd?

Dat was in de tijd ná Agrinutrition, in de zoektocht naar een nieuwe baan kwam ik bij Bribus keukens terecht. Hier ben ik aangestoken met het keuken-virus. 😉

Mark Schoppema:

"Wij geloven niet in gladde verkooppraatjes, bij ons krijg je waar voor je geld. Onze adviseurs zijn oprecht geïnteresseerd in de klanten!"

 

Daarna begon je je eigen winkel, hoe ging dat precies en wat waren de dingen waar je toen tegenaan liep?

Toen ik werkzaam was bij Cebin begon mij op een gegeven moment steeds meer het gevoel te bekruipen dat ik voor mezelf wilde beginnen, het liefst in de keukenwereld. Vervolgens had ik meerdere ideeën om te mee te beginnen, echter zag ik toen ineens de vacature als bedrijfsleider voor de Vestiging van Kitchen4All Doetinchem. Naar aanleiding van dat bericht heb ik contact opgenomen met de directie van Kitchen4All Nederland ( lees; Jos Rabelink & Lamco de Vries ) met de vraag of ze alleen een bedrijfsleider zochten óf ook een ondernemer. Na die vraag gesteld te hebben zaten we vrij snel aan tafel om de plannen te bespreken. Van alle kanten waren die positieve gesprekken waardoor er op een gegeven moment een concreet plan was om te starten op de huidige locatie. Er komt financieel natuurlijk ook een hoop bij kijken vandaar dat we hier van tevoren ook gelijk afspraken over hebben gemaakt. Als ik een lijstje moet maken met dingen waar we tegen aan zijn gelopen zijn dat er wel wat, ik denk dat het goed is om te weten dat het niet makkelijk is om een zaak te openen en die ook open te houden echter wanneer de echte wil er is en je daar al je energie en tijd in steekt de mogelijkheden er zeker zijn. Het motto moet zijn om ten alle tijden in mogelijkheden te denken en niet in onmogelijkheden.

Wat zou je anders gedaan hebben?

Ik zou bijvoorbeeld een cursus administratie of planning aanraden. Deze had ik graag van tevoren gevolgd in plaats van overal achteraf achter te komen.

Waarom wilde je graag ondernemer worden en wat betekent ondernemen voor jou?

Het gevoel om echt iets voor jezelf te doen heeft mij altijd aangetrokken. Ondernemen betekent voor mij: keihard werken, leiderschap tonen, ambassadeurs als klanten hebben, samenwerken, investeren en zo kan ik nog wel even doorgaan. Daarnaast is het aan het eind van de streep fijn als er financieel ook nog wat overblijft: dat is lastig zat in deze moeilijke tijd waarin we allemaal zitten.

Wat is volgens jou de meerwaarde van een franchise formule?

In mijn ogen is de meerwaarde de marketing die in grote lijnen vanuit het hoofdkantoor geregeld wordt. Iedereen weet hoe belangrijk het internet tegenwoordig is en als je als organisatie kan zorgen dat je hier goed zichtbaar bent is dat voor de ondernemers zoals ik natuurlijk erg fijn zodat ik me met ondernemen kan bezighouden. Daarnaast heb ik me natuurlijk verdiept in de formule en op klantreviews. Hierbij kwam ik erachter dat er erg goed gescoord wordt op dé beoordelingssite op het gebied van keukens in Nederland ; Qasa.nl . Dit komt natuurlijk omdat we bij Kitchen4All een goede groep ondernemers hebben die allemaal de schouders eronder zetten en elke dag weer keihard werken voor het ultieme resultaat : ambassadeurs ! Ik vind het prettig dat er door de organisatie goed gekeken wordt naar de kwaliteit van de ondernemers.

Wat maakt jouw winkel nou zo leuk of anders dan andere winkels?

Wij geloven niet in gladde verkooppraatjes, bij ons krijg je waar voor je geld en als je nu niet direct wilt beslissen of toch andere opties wilt gaan bekijken kan dat allemaal. Onze adviseurs zijn oprecht geïnteresseerd in de klanten! Daarnaast houden wij de winkel up-to-date met de laatste trends en ontwikkelingen en staat onze winkel er altijd netjes en verzorgd bij.

Kom eens langs!

Een keuken kopen in de buurt van Doetinchem? Laat je inspireren door de adviseurs van Kitchen4All. Vanuit Doetinchem bieden wij een prachtig assortiment aan met complete keukens en losse keukenonderdelen van de hoogste kwaliteit en voor de beste prijs.

Ook franchiser worden?