Kitchen4all Talk Met Michael Van De Belt

Kitchen4All talk: Michael van de Belt

Iedere maand spreken we één van onze franchise ondernemers en praten we over ondernemen, over de altijd zo interessante keukenbranche en vragen we hoe dit wordt ervaren. Deze maand is het woord aan Michael van de Belt, eigenaar van Kitchen4All Hoogeveen.

We starten altijd met de vraag: Wie ben je en waar kom je vandaan:

Ik ben Michael van de Belt geboren in Staphorst, 34 jaar en nu woon ik in Hoogeveen.

Wat wilde je later worden toen je nog een kind was?

Vroeger was ik een fanatiek motorcrosser en wilde graag een eigen sportschool. Maar door sportongelukken is dit helaas anders gelopen.

Welk werk heb je gedaan voordat je de keukens in ging?

Ik ben begonnen in de kipfabriek. Daarna heb ik verschillende baantjes gehad omdat ik niet goed wist wat ik wilde. Maar ik was deze banen elke keer weer zat omdat de uitdaging weg was. Wel heb ik in deze tijden goed kunnen nadenken wat ik dan wel wilde met mijn leven.

Wanneer besloot je keukens te gaan verkopen en kan je ons meenemen in die tijd?

Het was 2008 en ik was op zoek naar een woning. Doordat er in veel huizen die ik bezocht een nieuwe keuken moest, ben ik eens een keukenzaak binnen gestapt. Ik kwam aan de praat met de regiomanager die personeel zocht. Een maand later werkte ik er.

 

Michael van de Belt:

"Ik hoor achteraf vaak van klanten dat ze het persoonlijke contact heel erg fijn vinden. Vanaf het eerste moment dat de klant binnen komt, het inmeten van de keuken tot het bezorgen wordt door dezelfde persoon gedaan. Dit wordt enorm gewaardeerd."

 

Daarna begon je je eigen winkel, hoe ging dat precies en wat waren de dingen waar je toen tegenaan liep?

Na bij verschillende keukenzaken gewerkt te hebben en elke keer tegen dingen aanliep die ik beter wilde doen kwam ik via een vertegenwoordiger in gesprek met Lamco. Dit voelde gelijk goed en de keus om de stap te wagen was gemaakt. Het was een hele spannende en mooie tijd.

Wat zou je anders gedaan hebben?

Op zich niets eigenlijk. Nu denk ik; waarom ben ik niet eerder voor mezelf begonnen.

Waarom wilde je graag ondernemer worden en wat betekent ondernemen voor jou?

Ondernemen is juist zo leuk omdat je alles volgens je eigen ideeën kunt doen. Dat doen alle vestigingen heel goed als je kijkt naar onze hoge score op bijvoorbeeld de beoordelingssite Qasa.

Wat is volgens jou de meerwaarde van een franchise formule?

Alle dingen eromheen zijn super geregeld zoals de marketing. Er wordt geluisterd en er zijn korte lijnen. Hierdoor houden de ondernemers meer tijd over om zich volledig te concentreren op de vestiging.

Wat maakt jouw winkel nou zo leuk of anders dan andere winkels?

Ik hoor achteraf vaak van klanten dat ze het persoonlijke contact heel erg fijn vinden. Vanaf het eerste moment dat de klant binnen komt, het inmeten van de keuken tot het bezorgen wordt door dezelfde persoon gedaan. Dit wordt enorm gewaardeerd.

Kom eens langs!

Kitchen4All Hoogeveen heeft een prachtig aanbod aan complete keukens, keukenapparatuur en accessoires van de hoogste kwaliteit en voor de beste prijs. Onze showroom is er om je te inspireren en te helpen om keuzes te maken.

Ook franchiser worden?