De technische keukentrends van het moment

Er zijn verschillende trends die te maken hebben met de apparatuur in je keuken. Deze trends kunnen zich snel aanpassen of veranderen. De trends van keukenapparatuur staat namelijk niet stil en kan zich elk moment ook weer veranderen. In deze blog lichten we een paar trends voor je uit.

Technische keukentrends header

Multifunctionele kraan

Iedereen kent onderhand de kokendwaterkraan wel, het is een kraan waar gelijk kokend water uit komt. Hiermee bespaar je water en stroom. Je kunt nu bij deze kraan ook gelijk echt gekoeld water tappen. En niet alleen gekoeld water, maar ook indien gewenst bruisend water. Je kan dus altijd een koud glas water pakken, zonder dat je de kraan heel lang hoeft laten lopen. Je bespaart hiermee gelijk water. Het is dus een multifunctionele kraan die je van allerlei soorten water kan voorzien. Deze multifunctionele kraan is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Hierdoor past deze multifunctionele kraan bij elke keukenstijl.

Multifunctionele kraan
Slimme vaatwasser

Slimme vaatwasser

Ook de trends bij de vaatwassers staan niet stil. De vaatwassers worden namelijk steeds duurzamer. Zo zijn er steeds meer zogeheten slimme vaatwassers. Deze vaatwassers hebben een ingebouwd doseersysteem. Hierdoor kan de vaatwasser zelf de dosering wasmiddel toevoegen waardoor je nooit meer te veel wasmiddel gebruikt. Er zijn ook verschillende vaatwassers die op een turbo snelheid de vaat drogen. Het voordeel hiervan is dat hij duurzamer is, omdat hij minder stroom verbruikt. Een trend die onder de vaatwassers nu ook veel voorkomt is dat je veel vaatwassers kunt bedienen met je telefoon. Je kan vanaf de bank de vaatwasser aanzetten, zonder dat je van de bank af hoeft te komen. Zelfs als je niet thuis bent, kun je de vaatwasser aanzetten. Makkelijker kan het dus niet.

Flexibele kookzones

De kookplaten staan ook niet stil als het met trends te maken heeft. Er komen namelijk steeds meer kookplaten die worden voorzien van verschillende kookzones. Er zijn dus allemaal losse kookzones die met elkaar verbonden kunnen worden. Je kunt namelijk bij deze kookplaat je pannen of andere kookgerei op elke gewenste plek op de kookplaat zetten. De kookplaat zorgt dat de kookzones die onder de pan zitten aan elkaar koppelen. Hierdoor kan een grote kookzone ontstaan. De kookplaat met de kookzones past zich aan de pan aan, hierdoor hoef je geen rekening te houden hoe je jouw pan neerzet. De flexibele kookzones zorgen ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld. Veel voordelen dus!

Flexibele kookzones
Wijnkoeler

Wijnkoeler of wijnklimaatkast

We zien steeds vaker een keuken met een wijnkoeler of een wijnklimaatkast. De wijnkoeler of een wijnklimaatkast is namelijk een echte eyecatcher in de keuken en het is daarom niet gek dat we ze steeds vaker in een keuken zien. Als je een echte wijnliefhebber bent, kan dit eigenlijk niet in je keuken ontbreken. Je kunt namelijk door middel van de wijnkoeler of de wijnklimaatkast je wijn op de juiste temperatuur bewaren waardoor de wijn langer lekker blijft. Je kunt de kast namelijk op verschillende temperaturen instellen. Zelfs kun je verschillende lagen een andere temperatuur geven, zodat je meerdere wijnen in deze kast kunt opbergen op de juiste temperatuur. Je kan dus op elk gewenst moment een koud glas wijn pakken. Bijvoorbeeld als je heerlijk op de bank zit en een filmpje aan het kijken bent of als je onverwachts vrienden op bezoek krijgt. Je hoeft niet meer te balen als je de wijn niet koud hebt gezet.

Stoomoven

De stoomoven is op dit moment erg populair in de keuken, vooral voor de hobbykoks. En dit is niet zomaar! De stoomovens hebben namelijk veel voordelen. Je kunt er verschillende gerechten in voorbereiden en allemaal tegelijkertijd in de stoomoven. Hierdoor heb je niet meer overal in je keuken pannen staan en hoef je niet veel te schakelen, omdat alles samen in de oven zit. De stoom van de oven zorgt er namelijk voor dat de groentes hun vitamines behouden. Ook zorgt de stoom ervoor dat er geen smaakoverdracht is. Hierdoor kun je dus bijvoorbeeld je groentes en vis tegelijkertijd in de stoomoven doen. Ideaal dus! Houd je van koken? Dan kan de stoomoven dus niet ontbreken in jouw keuken.

Stoomoven

Graag meer informatie over de keukentrends?

Wil je graag meer informatie over de technische keukentrends? Kom dan eens langs in een van onze winkels en laat je inspireren. Onze adviseurs staan voor je klaar om je te voorzien van meer informatie over de trends die er nu zijn. Maak een vrijblijvende afspraak en de koffie en thee staan al voor je klaar.

Maak een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Populaire keukenstijlen

De populairste keukenstijlen van het moment

Lees verder

Stappenplan voor het schoonmaken

Stappenplan voor het schoonmaken van jouw keuken

Lees verder

Een apothekerskast in jouw keuken

Tip: Een apothekerskast in jouw keuken

Lees verder

Voordelen montageservice

De voordelen van onze montageservice

Lees verder