Eerste hulp bij kranen uitzoeken

Bij het aanschaffen van een nieuwe keuken is het belangrijk dat je goed kijkt naar de kraan. Er zijn tegenwoordig heel veel soorten kranen die je kunt kopen en daarom is het belangrijk dat je weet wat de verschillen zijn tussen de kranen. Zo krijg je een goed beeld van welke kraan het beste past bij jouw keuken.

Hulp kranen uitzoeken

Materiaal en kleur

Smaken verschillen en daarom vind je bij Kitchen4All diverse kranen waar je uit kunt kiezen. Er is een verschil tussen diverse materialen, maar ook wat betreft de kleur is er heel veel mogelijk. Tegenwoordig zien we steeds vaker gekleurde kranen terugkomen in interieurs. Populair zijn metallic tinten, zoals goud, brons en koper. Maar ook mat zwarte en -witte kranen zien we steeds vaker terug in keukens. Denk daarbij goed naar over wat je precies wilt uitstralen en wat hier het beste bij past.

Materiaal en kleur kraan
Diverse oplossingen kranen

Diverse oplossingen

Er zijn 2 manieren om de kraan te monteren, op de spoelbak of aan de wand. Wil je een kraan aan de wand monteren? Dan bespaar je ruimte op het aanrechtblad.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je nadenkt over hoe je de kraan wilt bedienen. Er zijn hiervoor drie opties: met één greep, twee grepen of handsfree. Een kraan met één greep kun je met één hand bedienen, wat erg handig en hygiënisch is. Een kraan met twee grepen is een klassieke kraan. Het is iets onhandig, maar het werkt wel prima. Bij deze kraan moet je zelf de warme en koud waterstroom mengen. Bij een handsfree keukenkraan hoef je helemaal niet de knoppen aan te raken. Je kunt de kraan handsfree bedienen.

Kokendwaterkraan

De trend van dit moment? De kokendwaterkraan. Hiermee heb je in een handomdraai kokendheet water uit de kraan. Ideaal voor als je aardappelen wilt koken of een kopje thee wilt zetten. Dankzij een kookwaterkraan stroomt er nooit te veel water uit de kraan. Een duurzame oplossing!

Kokend waterkraan uitzoeken

Meer weten over kranen?

Bij Kitchen4All helpen we je bij de zoektocht naar de ideale kraan. Deel jouw wensen en eisen en we helpen je graag verder!

Afspraak maken

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Een apothekerskast in jouw keuken

Tip: Een apothekerskast in jouw keuken

Lees verder

Voordelen montageservice

De voordelen van onze montageservice

Lees verder

Jouw ton sur ton keuken samenstellen

Jouw ton-sur-ton keuken samenstellen

Lees verder

Gemiddelde afmeting keuken

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een keuken

Lees verder