Tips om je keuken te stylen

Het is eindelijk zover: je nieuwe keuken is geleverd en geplaatst. Waarschijnlijk wil je dan dolgraag aan de slag met het stylen van je nieuwe keuken. Dit kan best lastig zijn. Waar begin je? Wat past er bij je nieuwe keuken? We geven je daarom tips om je keuken te stylen!

Tips om je keuken te stylen

Wat mist er?

De keuken kun je pas aankleden als de complete keuken geplaatst is. Je kunt dan precies zien waar het misschien nog wat kaal is en dus wat styling kan gebruiken. Je wil natuurlijk niet dat je nieuwe keuken te vol komt te staan of rommelig wordt. Bepaal dus eerst voor jezelf wat er nog mist in je keuken. Aan de hand daarvan kun je bedenken welke accessoires je kunt gaan toevoegen aan je keuken.

Wat mist er?
Keukenstijl bepalen

Stijl bepalen

Waarschijnlijk heb je bij het uitzoeken van je nieuwe keuken gekozen voor een bepaalde stijl. Deze keuze zal je waarschijnlijk niet zomaar gemaakt hebben. Misschien heb je voor een keuken gekozen met een uitgesproken stijl of juist voor een tijdloze keuken waarmee je nog alle kanten op kunt. Decoratie heeft een relatief grote invloed op de stijl van je keuken. Zo versterk je met goudkleurige accessoires een luxe uitstraling. Maar wil je liever een iets stoerdere uitstraling? Kies dan juist voor zwarte of metalen accessoires. Bepaal dus eerst de stijl van de keuken die je graag wil creëren of behouden voordat je aan de slag gaat met accessoires.

Verschillende accessoires

Nadat je de stijl van je keuken hebt bepaald kun je beginnen met het uitkiezen van de accessoires. Er zijn natuurlijk veel soorten accessoires, maar niet alle accessoires zijn even geschikt voor een keuken. Zo kan de geur van geurstokjes botsen met de geur van je gerechten en is een vloerkleed misschien niet de meest hygiënische keuze. Welke accessoires kun je dan wel gebruiken? Denk bijvoorbeeld aan een mooie vaas met (droog)bloemen of een set mooie snijplanken. Maar ook met een mooie lamp of kunst kun je keuken helemaal afmaken. Als je wel graag accessoires wil toevoegen, maar je werkblad leeg wil houden, plaats dan extra wandplanken in je keuken. Zo kun je toch je keuken aankleden, zonder dat je werkruimte verliest.

Accessoires keuken
Functionele accessoires keuken

Functionele accessoires

Je keuken kleed je vaak niet alleen aan met accessoires, maar ook met keukengerei en andere praktische producten. Zo maak je waarschijnlijk gebruik van een zeeppompje en heb je misschien ook wel een fles olie voor het grijpen staan. Deze producten zijn niet alleen praktisch, maar hebben ook invloed op de uitstraling van je keuken. Style je keuken daarom niet alleen met ‘gewone’ accessoires, maar ook met functionele accessoires. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Planten in de keuken

Veel mensen kiezen ervoor om de keuken aan te kleden met planten. Dit zorgt er vaak voor dat er net wat extra sfeer wordt gecreëerd. Je kunt dan natuurlijk kiezen voor gewone kamerplanten, maar je kunt ook kiezen voor kruidenplantjes. Deze brengen niet alleen sfeer aan, maar zijn dus ook nog eens functioneel. Door voor een pot te kiezen die bij je keukenstijl past, versterk je hiermee ook nog eens de uitstraling van de keuken!

Wil je graag meer inspiratie op doen voor het stylen van je keuken? Bekijk dan eens onze keukenstijlen, daar bieden we je inspiratie voor je verschillende stijlen. Ontvang je liever advies? Kom dan eens naar een van onze keukenzaken!

Vind jouw Kitchen4All winkel

Planten in de keuken

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

De 5 voordelen van een wijnklimaatkast

De 5 voordelen van een wijnklimaatkast

Lees verder

Hotel chique keukens

Hotel chique keuken

Lees verder

R1273 20 riva839 d

Het ordenen van jouw keukenkasten

Lees verder

Inspiratie kleine keukens

Inspiratie voor een kleine keuken

Lees verder