Wat gaat er vooraf aan de montage van jouw keuken?

Zoek je een nieuwe keuken en wil je weten wat er allemaal komt kijken bij het monteren van jouw keuken? In deze blog vertellen we je wat er voorafgaat aan de montage van jouw keuken en wat je hierbij kunt verwachten. Zo ga jij voorbereid het montageproces in en weet je precies wat je te wachten staat met onze werkwijze.

Montage keuken

1. Jouw keuken uitzoeken

Voordat een complete keuken gemonteerd wordt, moet deze natuurlijk worden samengesteld. Dat gebeurt niet zomaar. Onze adviseurs nemen namelijk graag de tijd om ervoor te zorgen dat jij straks écht helemaal blij bent met jouw nieuwe keuken. Wanneer je een afspraak in onze winkel plant, weet je zeker dat de adviseur alle tijd voor je heeft. Samen bespreken jullie de huidige situatie en jouw wensen. Zo wordt gekeken naar verschillende materialen, maar ook naar welke opstelling het mooist én meest praktisch is voor jouw ruimte. Dit heeft natuurlijk veel invloed op de montage van jouw keuken. Wanneer duidelijk is wat jouw keukenwensen zijn, maakt onze keukenadviseur een gratis 3D-ontwerp van jouw keuken. Zo kan je al zien hoe jouw keuken er na de montage uit gaat zien.

Nieuwe keuken samenstellen
Keuken demonteren

2. De ruimte inmeten

Wanneer de indeling en de materialen van jouw nieuwe keuken helemaal perfect zijn, begint voor jou het afwachten. Bij Kitchen4All nemen we namelijk alles voor je uit handen wanneer jij dat wil. Zo komen we de ruimte bij jou thuis zelf inmeten, zodat we zeker weten dat alles tot in de puntjes gaat passen. Hiermee zorgen we ervoor dat er niks mis kan gaan bij de montage van jouw nieuwe keuken en dat de materialen in de juiste afmetingen worden besteld.

3. De oude keuken demonteren

Als je jouw keuken vervangt voor de nieuwe keuken, moet deze er voor de montage natuurlijk uit. Dit is iets dat je zelf kunt (laten) doen, maar bij Kitchen4All bieden we ook aan om dit voor jou te doen. Gezien dit best een secuur werk is waarbij veel komt kijken (denk aan leidingen, gasaansluiting etc.), adviseren wij in elk geval om dit door een vakman of -vrouw te laten uitvoeren. Zo weet je zeker dat de ruimte helemaal klaar is voor de montage van jouw nieuwe keuken.

4. Is de ruimte nog geschikt?

Wanneer een keuken er al een langere tijd in zit, kan het zijn dat bepaalde dingen verouderd zijn. Heb je bijvoorbeeld de stoppenkast en de leidingen al gecheckt? We vertellen je hieronder waar je op moet letten voor een geschikte keukenruimte.

Meterkast

In oude keukens kan het voorkomen dat er te veel op één groep zit. Dit moet verholpen worden, gezien dit voor kortsluiting kan zorgen. Een elektricien kan dit probleem voor je oplossen door de nieuwe bedradingen aan te leggen en een nieuwe meterkast te plaatsen.

Leidingen

Wanneer je ervoor kiest om de indeling van je nieuwe keuken te veranderen, is er een kans aanwezig dat er leidingen opnieuw gelegd moeten worden. Heb je bijvoorbeeld voor een kookeiland gekozen? Dan moet deze natuurlijk wel voorzien worden van water en elektriciteit als dit van toepassing is. Of kies je voor een Quooker? Ook dan is het belangrijk dat de ruimte hiervoor wordt voorbereid.

Stukadoor

Wanneer de oude keuken gedemonteerd is, is de kans groot dat je muur ook beschadigd is. En met het leggen van nieuwe elektronica helemaal. Het inschakelen van een stukadoor om alles glad te maken is dan geen overbodige luxe.

Keuken monteren
Montage nieuwe keuken

5. Opruimen

Het moment van montage is ingepland, en jij kunt gaan aftellen! Het enige wat jij nog hoeft te doen voordat jouw keuken gemonteerd wordt, is zorgen dat de ruimte schoon en afval-vrij is. Daarnaast kan een kopje koffie voor de monteur natuurlijk nooit kwaad. Misschien wordt jou gevraagd om even te helpen met het tillen van grotere materialen, maar verder kan je de monteur gewoon zijn of haar gang laten gaan terwijl jouw keuken gemonteerd wordt.

Na de montage van jouw keuken

En dan… genieten! Kook je lekkerste recepten, geniet van gezellige momenten samen en maak optimaal gebruik van jouw keuken. Je hebt nu de keuken in huis waar je al die tijd naar uitkeek, en daar mag je best trots op zijn.

Op deze pagina lees je meer over de keukens inclusief montage. Heb je na het lezen van deze blog nog vragen of kan je niet wachten om de montage van jouw droomkeuken in te plannen? Maak dan een afspraak bij een van onze winkels en ervaar bovenstaande punten zelf. Je bent van harte welkom!

Plan jouw afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

De 5 voordelen van een wijnklimaatkast

De 5 voordelen van een wijnklimaatkast

Lees verder

Hotel chique keukens

Hotel chique keuken

Lees verder

R1273 20 riva839 d

Het ordenen van jouw keukenkasten

Lees verder

Inspiratie kleine keukens

Inspiratie voor een kleine keuken

Lees verder