Kokendwaterkraan

De kokendwaterkraan heeft het afgelopen jaar een flinke opmars gemaakt. Het is niet alleen een luxe toevoeging aan je keuken, maar het kent ook nog eens vele voordelen. Een kokendwaterkraan geeft namelijk direct kokend water uit de kraan, waardoor je nooit meer hoeft te wachten op kokend water voor bijvoorbeeld je kopje thee. Ben je benieuwd welke voordelen deze kranen nog meer hebben? Je leest het hieronder.

Kokendwaterkranen

Hoe werkt een kokendwaterkaan?

Een kokendwaterkraan bestaat uit twee delen: de kraan op het aanrecht en de boiler onder de kraan. De boiler wordt over het algemeen in een keukenkastje geplaatst en is dan ook niet zichtbaar. Deze boiler wordt aangesloten op de waterleiding, waardoor het water niet door onnodig lange leidingen hoeft te lopen. Om een kokendwaterkraan aan te kunnen sluiten moet er een mengventiel geplaatst worden tussen de boiler en het koud water toevoer. Vaak wordt hier met de bouw van nieuwe woningen al rekening gehouden, waardoor je geen extra aanpassingen aan het leidingwerk hoeft te doen.

Mat zwarte kokendwaterkraan

Onze merken

Altijd de beste keus

Dekker Zevenhuizen
Lanesto
Novy
Pronorm
Jetstone
ETNA
Pelgrim
Nobilia
ATAG
Bosch
Quooker
Siemens
Selsiuz
Soorten kokendwaterkranen

Verschillende soorten kokendwaterkranen

Voorheen kon je uit een kokendwaterkraan echt alleen maar kokend water tappen, maar dat is inmiddels verleden tijd. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook kokendwaterkranen waar je bruisend en gekoeld water uit kunt halen. Er zijn drie verschillende kokendwaterkranen:

  1. 3-in-1 kraan: uit de 3-in-1 kraan haal je warm, koud en kokend water.
  2. 4-in-1 kraan: met de 4-in-1 kraan kun je naast, warm, koud en kokend water ook gezuiverd water tappen.
  3. 5-in-1 kraan: de 5-in-1 kraan biedt warm, koud, kokend, bruisend en gekoeld water.

De voordelen van een kokendwaterkaan

De kokendwaterkraan kent helaas een nadeel: de kraan is een stukje duurder dan een gewone keukenkraan. Maar daar tegenover staan weer vele voordelen:

  1. Water- en energiebesparend: je tapt met een kokendwaterkraan vaak precies de juiste hoeveelheid water, waardoor je niet meer pakt dan je nodig hebt. Hiermee bespaar je dus water ten opzichte van een gewone kraan. Daarnaast slaat de boiler niet aan als je water pakt, of dit nu warm, koud of kokend water is, waardoor je dus energie bespaard!
  2. Geen losse waterkoker: met een kokendwaterkraan hoef je geen losse waterkoker meer op het aanrecht te zetten. Dit scheelt weer werkruimte en daarnaast oogt de keuken toch net wat opgeruimder.
  3. Veiligheid: op alle kokendwaterkranen zit een kind veilige bediening. Vaak is dit een druk-draaibeweging, waardoor de kokendwaterkraan voor jonge kinderen niet te bedienen is. Daarnaast zijn deze kranen dubbelwandig, waardoor ze niet warm worden aan de buitenkant.
Voordelen kokendwaterkraan
Persoonlijk advies kokend waterkraan

Persoonlijk advies

Ben je op zoek naar een kokend waterkraan of misschien wel een geheel nieuwe keuken? Laat je dan inspireren op deze pagina of maak en afspraak in een van onze winkels. Onze adviseurs geven je onafhankelijk advies over het uitzoeken van een kokend waterkraan. Bij Kitchen4All bieden we keukens en producten voor iedereen!