Kokendwaterkraan

De kokendwaterkraan heeft het afgelopen jaar een flinke opmars gemaakt. Het is niet alleen een luxe toevoeging aan je keuken, maar het kent ook nog eens vele voordelen. Een kokendwaterkraan geeft namelijk direct kokend water uit de kraan, waardoor je nooit meer hoeft te wachten op kokend water voor bijvoorbeeld je kopje thee. Ben je benieuwd welke voordelen deze kranen nog meer hebben? Je leest het hieronder.

Kokendwaterkranen

Onze merken

Altijd de beste keus

Dekker Zevenhuizen
Novy
Lanesto
Pronorm
Jetstone
ETNA
Pelgrim
Nobilia
ATAG
Bosch
Quooker
Siemens
Selsiuz

Hoe werkt de kokend waterkraan?

Een kokend waterkraan bestaat vaak uit twee delen: de kraan op het aanrecht en de boiler onder de kraan. De boiler wordt over het algemeen weggewerkt in een keukenkastje. De boiler is heel goed geïsoleerd waardoor er maar 10 watt energie nodig is om het water op temperatuur te houden. Deze boiler wordt aangesloten op de waterleiding. Als je water pakt, of dit nu koud, warm of kokend is, slaat de boiler niet aan. Het water loopt dus ook niet door onnodig lange leidingen naar de kraan. De boiler van de kokend waterkaan heeft energielabel A, het is dus heel energiezuinig. Om een kokend waterkraan aan te sluiten moet er een mengventiel geplaatst worden tussen de boiler en het koud water toevoer. Tegenwoordig wordt er hier met de bouw al rekening gehouden; veel keukens hebben standaard een koudwaterkraan.

Werking kokend waterkraan
Voordelen kokend waterkraan

Welke voordelen brengt een kokend waterkraan met zich mee?

Een kokend waterkraan is in aanschaf een stuk duurder dan een gewone kraan. De kokend waterkraan kent echter een aantal grote voordelen:

  • Water- en energiebesparend: in gebruik is een kokend waterkraan veel voordeliger dan een gewone kraan. Doordat je precies de juiste hoeveelheid water tapt, pak je niet meer water dan je nodig hebt. Daarnaast slaat de boiler niet aan als je water pakt, of dit nu warm, koud of kokend water is.
  • Geen losse waterkraan of waterkoker meer: bij een kokend waterkraan heb je zowel je waterkoker als waterkraan in een. Tegenwoordig heb je zelfs Quookers waarbij er bruisend water getapt kan worden. Hierdoor heb je minder andere apparaten nodig, dit scheelt niet alleen ruimte maar het is ook duurzamer.
  • Veiligheid: zeker als er kinderen in de buurt zijn is de veiligheid van een kokend waterkraan heel belangrijk. Op kokend waterkranen zit een kind veilige bediening, vaak is dit een druk-draaibeweging. Jonge kinderen kunnen deze beweging niet maken. Daarnaast zijn deze kranen dubbelwandig waardoor deze niet warm worden en de kranen spetteren niet.

Soorten kokend waterkranen

Voorheen zagen we voornamelijk enkele kokend waterkranen, deze gaf dus alleen kokend water. Je had dan dus ook twee kranen nodig. De meeste kokend waterkranen die nu voorkomen zijn combi-kranen. Dit houdt in dat deze gebruikt kunnen worden voor zowel koud, warm als kokend water, 3-in-1 dus! Naast de 3-in-1 kraan is er ook een 4-in-1 en 5-in-1 kokend waterkraan. Uit de 4-in-1 kraan haal je ook gezuiverd water en uit de 5-in-1 ook koel en bruisend water.

Soorten kokend waterkranen
Persoonlijk advies kokend waterkraan

Persoonlijk advies

Ben je op zoek naar een kokend waterkraan of misschien wel een geheel nieuwe keuken? Laat je dan inspireren op deze pagina of maak en afspraak in een van onze winkels. Onze adviseurs geven je onafhankelijk advies over het uitzoeken van een kokend waterkraan. Bij Kitchen4All bieden we keukens en producten voor iedereen!