Composiet werkblad

Ben je op zoek naar een werkblad met dezelfde prachtige uitstraling als natuursteen, maar welke wat minder kostbaar is? Dan hebben we een perfect werkblad voor je: een composiet werkblad. Deze werkbladen bieden dezelfde natuurlijke uitstraling als natuursteen, maar zijn net wat voordeliger. Ben je benieuwd welke kenmerken deze bladen nog meer hebben? Lees dan snel verder.

Composiet werkblad

De mogelijkheden van onze composieten werkbladen

Composiet bestaat uit verschillende delen natuursteen die gemixt worden met bindend hars en pigment. Net zoals bij graniet wordt er bij deze bladen voornamelijk kwarts gebruikt. Hierdoor hebben de werkbladen dezelfde uitstraling als graniet. Omdat het een samengesteld materiaal is, bieden we het in vele kleuren en uitstralingen aan. Je kunt bijvoorbeeld voor een wat lichter en minimalistischer blad kiezen, maar ook voor een heel donker en opvallend werkblad. Net wat bij jouw keukenstijl past!

Werkblad van composiet

Onze merken

Altijd de beste keus

Dekker Zevenhuizen
Novy
Lanesto
Pronorm
Jetstone
ETNA
Pelgrim
Nobilia
ATAG
Bosch
Quooker
Siemens
Selsiuz
Keuken werkblad composiet

De positieve eigenschappen van een composiet werkblad

Naast dat composiet een luxe uitstraling en sfeer met zich meebrengt, heeft het materiaal nog veel meer goede eigenschappen:

  1. Krasbestendig: composiet is een hard materiaal, waardoor het bestand is tegen krassen. Hierdoor blijft het werkblad zeer lang mooi.
  2. Duurzame keuze: omdat het zo’n sterk materiaal is, gaan composieten werkbladen over het algemeen erg lang mee. Daarom is een composiet werkblad een duurzame keuze.
  3. Minder kostbaar: composiet is minder kostbaar dan een volledig natuursteen blad.
  4. Vele mogelijkheden: door de bewerking die uitgevoerd wordt op composiet is het materiaal in vele verschillende kleuren en structuren verkrijgbaar.
  5. Kleurvast: waar er bij natuursteen relatief veel verschil binnen een steensoort kan zitten in de kleur en structuur, is de kleur en structuur bij composiet een stuk constanter.

Bij welke keukenstijlen past een composiet werkblad?

Omdat composiet een samengesteld product is, is het in vele kleuren en structuren verkrijgbaar. Daardoor kun je het materiaal voor vrijwel iedere keukenstijl gebruiken. Wanneer je graag voor een opvallende design keuken wil gaan, kies je voor een composieten blad met opvallende aders. Of kies voor een klassieke keuken en ga voor een terrazzo composiet werkblad. Wil je toch liever een wat rustigere en modernere uitstraling? Ga dan voor een meer effen blad in een donkere of juist lichtere kleur. Zo zijn er nog veel meer keukenstijlen waar een composiet werkblad bij past.

Opvallend marmerlook werkblad
Donker marmerlook composiet werkblad

Zo hou jij je composiet werkblad mooi

Om ervoor te zorgen dat je composieten werkblad zo lang mogelijk meegaat is het belangrijk om je werkblad goed te onderhouden. We geven je een aantal tips:

  1. Dagelijks schoonmaken: composiet heeft geen dichte structuur, waardoor het vuil erin kan trekken. Daarom is het belangrijk dat je na gebruik het werkblad direct schoonmaakt. Je kunt dit doen met een vochtige doek en eventueel een allesreiniger gebruiken.
  2. Hardnekkige vlekken: je kunt hardnekkige vlekken of vuil verwijderen met een mild schoonmaakmiddel, denk bijvoorbeeld aan CIF. Je kunt dit het beste doen met een zachte doek. Bij echt hardnekkig vuil zou je ook een zachte schuurspons kunnen gebruiken. Test van tevoren wel of deze niet krast.
  3. Wat niet te gebruiken: gebruik geen agressieve of chemische schoonmaakmiddelen, dit beschadigt het blad. Ook grove schuursponzen kunnen krassen achterlaten.

Direct de scherpste prijs

Het kopen van een nieuwe keuken is een kostbare aanschaf. Je wil dan waarschijnlijk direct weten waar je aan toe bent als je een keuken gaat samenstellen. Wanneer je bij Kitchen4All een keuken hebt gevonden waarvan je zeker weet dat dit je droomkeuken is, krijg je een offerte. Je vindt daarin direct de scherpste prijs, zodat je weet waar je aan toe bent. We vinden het belangrijk dat je niet voor verrassingen komt te staan en we werken dan ook met een eerlijke en transparante prijsopgave. We willen bovendien zeker weten dat je achter je keuze staat en bieden we je dan ook voldoende bedenktijd aan.

Persoonlijk advies bij Kitchen4All

Wil je graag advies ontvangen over het ideale werkblad voor je nieuwe keuken? Maak dan een afspraak bij een van onze keukenwinkels. Wanneer je een afspraak maakt weet je zeker dat een van onze adviseurs alle tijd en aandacht voor je heeft. Want dat vinden we bij Kitchen4All belangrijk. We brengen in de winkel je wensen in kaart en voorzien je van een deskundig en onafhankelijk advies. We gaan samen op zoek naar jouw droomkeuken!

Plan jouw adviesafspraak