Keramiek werkblad

Ben je op zoek naar een werkblad dat erg stevig is en daarnaast een stijlvolle toevoeging aan je nieuwe keuken is? Neem dan eens een kijkje bij onze keramieken werkbladen. Keramiek is een zeer degelijk materiaal dat niet snel beschadigt, ideaal voor in de keuken! Bovendien zijn deze werkbladen in vele kleuren en uitstralingen verkrijgbaar. Wil je meer weten over dit materiaal? Lees dan snel verder.

Keramieken werkblad

De ruime mogelijkheden van keramiek

Keramieken werkbladen worden vervaardigd van natuurlijke producten, maar anders dan bij natuurstenen bladen, bestaan deze bladen voornamelijk uit klei. De klei wordt onder hoge druk geperst en daarna op een hoge temperatuur gebakken. Aan de klei worden kleurstoffen toegevoegd, die dus de kleur van het werkblad bepalen. Keramiek is dan ook in allerlei kleuren en prints verkrijgbaar, denk bijvoorbeeld aan marmerlook of natuursteenlook. Hierdoor past een keramieken werkblad bij vele keukenstijlen en kun je er alle kanten mee op.

Marmerlook keramieken werkblad

Onze merken

Altijd de beste keus

Dekker Zevenhuizen
Novy
Lanesto
Pronorm
Jetstone
ETNA
Pelgrim
Nobilia
ATAG
Bosch
Quooker
Siemens
Selsiuz
Werkblad keramiek keuken

Welke eigenschappen bieden keramiek?

Keramiek is een heel veelzijdig materiaal, maar het kent daarnaast nog meer positieve eigenschappen:

  1. Luxe uitstraling: keramiek is vrijwel niet van natuursteen te onderscheiden en creëert dan ook dezelfde luxe uitstraling.
  2. Degelijk: het materiaal is kras-, hitte- en vlekbestendig. Dit maakt keramiek dan ook direct duurzaam.
  3. Sterk materiaal: keramiek is een zeer sterk materiaal. Dit kent ook een nadeel: omdat het zo sterk is, is het gevoeliger voor stootschade aan de randen.
  4. Onderhoudsvriendelijk: vocht en vuil hechten zich nauwelijks aan keramiek, wat een hoop schoonmaakwerk scheelt. Daarnaast is het ook nog eens makkelijk schoon te maken.

Keukenstijlen die passen bij een keramieken werkblad

Keramiek is in vele kleuren en prints verkrijgbaar, wat het een heel veelzijdig materiaal maakt. We zien dit blad dan ook bij vele keukenstijlen terugkomen. Zo kun je het toevoegen aan je luxe keuken door te kiezen voor een licht marmerlook blad met goudkleurige aders. Of maak jouw landelijke keuken af met een houtlook keramiek werkblad. Ga je toch liever voor een minimalistische keuken? Dan kun je kiezen voor een egaal blad in een kleur als wit of beige. Je kunt het blad aan nog veel meer keukenstijlen toevoegen, denk bijvoorbeeld aan een klassieke, design, moderne of industriële keuken.

Werkblad keramiek keuken

Een keramiek werkblad onderhouden

Wanneer je een nieuw keramiek werkblad koopt, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk meegaat. Om hiervoor te zorgen, is het belangrijk dat je het werkblad goed onderhoud. Daarom geven wij je een aantal onderhoudstips:

  1. Dagelijks gebruik: wanneer je het werkblad gebruikt is het altijd aan te raden om onderzetters en snijplanken te gebruiken Dit voorkomt krassen in het werkblad. 
  2. Dagelijks onderhoud: nadat je het werkblad gebruikt hebt kun je deze het beste even afdoen met een vochtige doek. Je zou dit eventueel kunnen doen met een sopje van lauw water en een mild schoonmaakmiddel.
  3. Grondig onderhoud: wanneer je last hebt van hardnekkig vuil kun je een mild schoonmaakmiddel, zoals CIF, gebruiken. Het is wel van belang dat je het werkblad erna met een vochtige doek afneemt.
  4. Wat niet te doen: gebruik geen grove schuurmiddelen, zoals een schuurspons of staalwol. Daarnaast is het af te raden om agressieve, chemische of bijtende schoonmaakmiddelen te gebruiken.

Maak een 3D-ontwerp

Ben je benieuwd hoe een keramieken werkblad in jouw nieuwe keuken zou staan? Maak dan een 3D-ontwerp van jouw keuken met onze keukenplanner. Dit is een tool waarin je heel eenvoudig zelf een ontwerp van je nieuwe keuken kunt maken. Je voert de afmetingen en eventuele deuren en ramen in, waarna je kunt beginnen met het ontwerp. Je kunt verschillende opstellingen, kleuren en stijlen uit proberen. Ben je tevreden met het ontwerp? Of wil je er graag advies over ontvangen? Neem het ontwerp dan mee naar een van onze keukenwinkels, daar helpt een van onze adviseurs je graag.

Laat je adviseren

Bij het kopen van een nieuwe keuken ga je niet over een nacht ijs. We snappen bij Kitchen4All dan ook heel goed dat je graag advies ontvangt over jouw nieuwe keuken en het samenstellen ervan. Wanneer je een van onze keukenwinkels bezoekt staat er een deskundige en ervaren adviseur voor je klaar. Je wensen worden in kaart gebracht en aan de hand daarvan voorzien we je van eerlijk en onafhankelijk advies. Maak snel een afspraak en kom langs!

Plan jouw adviesafspraak