Kunststof werkblad

Zou je graag een werkblad willen welke betaalbaar is en bovendien lang meegaat? Dan zou een kunststof werkblad het ideale werkblad voor jou kunnen zijn. Deze werkbladen zijn namelijk erg stevig en gaan daardoor lang mee. Bovendien zijn deze werkbladen dus minder kostbaar dan (natuur)stenen werkbladen. Kuntstof is in allerlei kleuren, stijlen en prints te verkrijgen. Hierdoor is er vrijwel altijd wel een kunststof werkblad dat bij je past. Wil je graag meer weten? Lees dan snel verder of breng een bezoek aan een van onze keukenwinkels.

Betonlook kunststof werkblad
Kunststof werkblad

De eindeloze mogelijkheden van kunststof

Kunststof werkbladen kunnen van verschillende materialen gemaakt worden, we bieden dan ook een aantal verschillende soorten kunststof aan:

  1. TopLaminate: TopLaminate bestaat uit meerdere lagen die doordrenkt worden met melaninehars en vervolgens onder hoge druk worden samengeperst. Deze lagen bestaan vaak uit Multiplex of spaanplaat. Je zou misschien door de naam verwachten dat dit materiaal alleen in houtlook verkrijgbaar is. Maar het wordt in vele kleuren en prints aangeboden!
  2. TopCore: TopCore bestaat uit verschillende lagen kraftpapier die doordrenkt zijn met fenolhars en vervolgens onder hoge druk en temperatuur worden samengeperst. Ook TopCore is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar.
  3. Greengridz: Greengridz is een duurzaam materiaal dat onder andere bestaat uit materialen van oude werkbladen.

Onze merken

Altijd de beste keus

Dekker Zevenhuizen
Novy
Lanesto
Pronorm
Jetstone
ETNA
Pelgrim
Nobilia
ATAG
Bosch
Quooker
Siemens
Selsiuz

Positieve kenmerken van kunststof

Kunststof staat met name bekend om de betaalbaarheid ervan. Vaak wordt gedacht dat de bladen dan minder mooi of degelijk zijn, maar niets is minder waar. We hebben een aantal positieve kenmerken van kunststof voor je uitgelicht:

  1. Stevig: tijdens het productieproces worden de bladen verwarmt en onder hoge druk geperst. Dit zorgt voor een verhard oppervlak, wat de bladen heel stevig maakt. Daarnaast hebben de bladen een beschermende toplaag, waardoor een kunststof werkblad bestand is tegen krassen, stoten en hitte.
  2. Makkelijk in onderhoud: kunststof werkbladen hebben een gladde en beschermende toplaag, hierdoor kun je ze eenvoudig schoonmaken.
  3. Veelzijdig: omdat de decorlaag los op de kernlaag wordt geplaatst, kun je alle kanten op met een kunststof werkblad. Denk bijvoorbeeld aan marmerlook, mat zwart of betonlook, het kan allemaal.
  4. Strak geheel: kunststof werkbladen kunnen vaak in een langere lengte geleverd worden dan natuursteen. Hiermee voorkom je naden in het werkblad. De precieze lengte hiervan is afhankelijk van het soort kunststof dat je kiest, maar dit kan tot wel 5 meter zijn. Een van onze adviseurs kan je precies vertellen wat de mogelijkheden zijn!
Eigenschappen kunststof werkblad
Kunststof werkblad

Voor welke keukenstijl is een kunststof werkblad geschikt?

Een kunststof blad past eigenlijk vrijwel bij iedere keukenstijl. Het materiaal is namelijk in vrijwel iedere kleur en print verkrijgbaar. Zo kun je voor je stoere keuken voor een betonlook werkblad gaan en voor je moderne keuken voor een zwart effen werkblad. Of ben je op zoek naar een werkblad voor jouw design keuken? Dan past een marmerlook werkblad misschien wel beter bij je. Ga je toch liever voor een houten keuken? Kies dan voor een houtlook werkblad. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden.

Onderhoudstips voor jouw kunststof werkblad

Ondanks dat een kunststof werkblad erg degelijk is, is het wel belangrijk dat je het blad goed onderhoudt. Hierdoor blijft kunststof namelijk langer mooi en gaat het blad dus ook langer mee. Wij geven je een aantal onderhoudstips:

  1. Dagelijks gebruik: na het gebruik van het werkblad kun je het blad afnemen met een vochtige doek en eventueel een zacht schoonmaakmiddel, denk bijvoorbeeld aan allesreiniger.
  2. Hardnekkig vuil: wanneer je last hebt van hardnekkig vuil kun je afwasmiddel verdunnen met water en dit aanbrengen en laten weken. Daarnaast kun je ook gebruikmaken van een mengsel van baking soda en water.
  3. Wat niet te gebruiken: gebruik geen agressieve of chemische reinigingsmiddelen, dit kan het blad aantasten. Daarnaast kun je ook beter geen schuurspons of staalwol gebruiken, ook deze kunnen het blad beschadigen.
Marmerlook kunststof werkblad

Altijd de laatste trends

Wanneer je je nieuwe keuken gaat uitzoeken, wil je waarschijnlijk op de hoogte zijn van de laatste trends. Daarom vind je bij Kitchen4All altijd de laatste trends en de nieuwste kleuren, materialen en andere noviteiten. Je kunt hierover meer lezen in onze blogs, waarin we regelmatig nieuwe trends uitlichten. Of breng een bezoek aan een van onze keukenwinkels. De keukens die daar opgesteld staan worden zijn namelijk allemaal voorzien van de nieuwste kleuren en materialen en de laatste trends. Zo kun jij in alle rust rondkijken en keuken inspiratie opdoen!

Plan een afspraak

Wil je graag weten of een kunststof werkblad het ideale blad voor jou is? Plan dan een gratis en geheel vrijblijvende afspraak bij een van onze keukenwinkels. Onze winkels bevinden zich door heel Nederland en zijn bovendien goed bereikbaar. Er is er dus altijd wel een in de buurt! Daar ontvangen we je met een kopje koffie of thee en brengen we je wensen in kaart. Aan de hand daarvan voorzien we je van advies en kunnen we je vertellen welk werkblad perfect voor jou is!

Maak direct een afspraak