De keukentrends van 2023

Ga je een nieuwe keuken uitzoeken? Leuk! Waarschijnlijk heb je al wel wat rondgekeken naar de verschillende mogelijkheden, en dat zijn er veel. Maar wat zijn nu de trends en welke trends passen bij jouw stijl? Om je hiermee op weg te helpen, lichten we de nieuwste trends voor 2023 voor je uit. Op deze pagina lees je wat het nieuwe jaar voor trends met zich meebrengt, en kan je inspiratie opdoen voor jouw nieuwe keuken.

Keukentrends 2023

De nieuwste keukentrends in 2023

Waar het de afgelopen jaren vooral om strak, donker en modern draaide, gaan we daar in 2023 verandering in zien. Deze trends gaan niet helemaal verdwijnen, maar er komen wel een aantal tegenhangers bij. Zo gaan natuurlijke materialen en kleuren een belangrijke rol spelen en zien we ook dat er weer meer voor kleur gekozen gaat worden. We hebben al deze keukentrends voor 2023 voor je op een rijtje gezet en verder toegelicht. Zo is jouw nieuwe keuken straks helemaal up-to-date!

Aardse tinten keukentrend 2023

1. Aardse tinten

Zwarte keukens en wit zijn een lange tijd mateloos populair geweest, maar maken nu plaats voor een zachtere trend: aardetinten. Denk aan zandkleur, beige, maar ook bijvoorbeeld mosgroen of zeeblauw. Deze zachte, natuurlijke kleuren worden steeds populairder in de keuken. Veel mensen ervaren de tinten als rustgevend. Daarnaast zijn aardse tinten gemakkelijk met elkaar te combineren, waardoor je heel mooi een eenheid in huis kunt creëren. Ideaal voor in de woonkeuken dus!

Bohemian keuken

2. Bohemian elementen

De bohemian keuken is al even in opkomst, maar vooral de planten uit deze stijl zal in 2023 een echte keukentrend worden. Niet gek; planten geven een speelse, natuurlijke uitstraling aan de keuken en bieden de mogelijkheid om zelf eten of kruiden te laten groeien. Kies bijvoorbeeld voor een citroenplant of kweek je eigen kruiden op de vensterbank. Maak de bohemian look helemaal af met een behang met plantenprint, een rieten lampenkap en kleedjes en kussentjes in het eetgedeelte.

Urban chic keuken

3. Industrieel wordt urban chic

Betonlook keukens en werkbladen, matzwarte elementen, strakke lijnen, houtlook; het hoort allemaal thuis in de industriële keuken. Hoewel deze trend zich al langer in de keukenwereld heeft ingenesteld, zien we een verschuiving ontstaan in 2023. Zo worden de industriële elementen in de keuken steeds meer gecombineerd met bijvoorbeeld natuurstenen werkbladen, zachte beigetinten en robuuste elementen. Wat ontstaat is een nieuwe opkomende stijl: urban chic. Een prachtige keukenstijl voor wie van de industriële trend wil meesnoepen, maar hier een chique en elegante tint aan wil geven.

Retro keuken 2023

4. Retro in een nieuw jasje

De jaren ’70 en ‘80 zijn terug! Ronde vormen, okergele tegels, groene kastdeurtjes, pasteltinten en grafische patronen; alles kan weer. In 2023 zullen we vooral een subtielere variant van deze retrokeukens terug gaan zien. Denk aan werkbladen met afgeronde randen, behang achter de keuken met kleurrijke patronen, houtlook fronten met verticale lijnen en het gebruik van pasteltinten. Ook messing grepen kunnen een prachtig retro tintje geven aan de keuken. Combineer de retro look met andere trends en geef jouw keuken nét dat unieke tintje dat jij zoekt.

Ruimtelijke keuken trend 2023

5. Creatief met ruimte

Een kast net iets verder naar voren laten komen dan het werkblad, een bar aan de keuken in hoekvorm, speelse verspringingen… We zien dat er steeds meer gespeeld wordt met de indeling van de ruimte, zowel in het grote geheel als in de details. Vaak zien we dat een ruimte nét wat beter tot zijn recht komt door buiten de gebaande paden te denken. Zo ontstaan kleine – of juist grote – verspringingen in de keuken, die de ruimte leven inblazen. Dit kan meteen een hele leuke manier om bijvoorbeeld de eetruimte met de keuken te verbinden. Ook hoge kasten nemen steeds meer hun ruimte in. Waarom zou je ook niet? Als je de hoogte hebt, kun je ‘m net zo goed volop benutten! En als je het helemaal strak wil hebben, kies je voor een ingebouwde keuken in de wand. Ook deze trend zullen we het komende jaar namelijk steeds meer terugzien.

Jouw trendkeuken in 2023

Ga jij voor urban chic of voel jij je helemaal thuis tussen aardetinten in de keuken? Wij zijn benieuwd! Als je een afspraak maakt in een van onze keukenwinkels, neemt onze keukenadviseur de tijd om jouw stijl samen in beeld te brengen. We bekijken samen verschillende keukenstijlen, combineren verschillende kleuren en materialen en voorzien jou vervolgens van een gratis 3D-ontwerp. Is jouw trendy keuken helemaal naar wens? Dan zorgen wij ervoor dat jouw keuken gratis wordt bezorgd en verzorgen wij indien gewenst ook de montage. Een adviesgesprek is altijd geheel gratis en vrijblijvend, dus plan ‘m snel in via onderstaande knop. Tot snel in een van onze winkels!

Plan jouw adviesgesprek

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Populaire keukenstijlen

De populairste keukenstijlen van het moment

Lees verder

Stappenplan voor het schoonmaken

Stappenplan voor het schoonmaken van jouw keuken

Lees verder

Een apothekerskast in jouw keuken

Tip: Een apothekerskast in jouw keuken

Lees verder

Voordelen montageservice

De voordelen van onze montageservice

Lees verder