De keukentrends voor 2022

We gaan langzaam richting 2022 en dat betekent ook dat er nieuwe trends aankomen. Veel mensen gebruiken de laatste trends als inspiratie voor hun nieuwe keuken. We hebben daarom alle nieuwe keukentrends voor 2022 voor je op een rijtje gezet. Benieuwd welke trends we gaan zien in 2022? Lees dan snel verder!

Keukentrends 2022

De keukentrends van 2022

Het ontspullen is al langere tijd een trend, maar dit is ook een keukentrend in 2022. Werkbladen zullen steeds leger worden en ook de grepen gaan steeds meer uit de keuken verdwijnen. Greeploze keukens zijn al een tijd lang populair, maar zullen nu steeds meer de standaard worden. Ook apparaten worden steeds vaker ingebouwd of krijgen eenzelfde front als de rest van de keuken. Hierdoor nemen ze geen ruimte in beslag op het werkblad en staan ze niet direct in het zicht. Het grootste voordeel van deze minimalistische inrichting is de rust die het met zich meebrengt.

Minimalisme keuken
Kwaliteit boven kwantiteit

Kwaliteit boven kwantiteit

De trend rondom duurzaamheid gaat in 2022 verder doorzetten. Voornamelijk kwaliteit wordt een belangrijk onderwerp. Steeds meer mensen kiezen voor kwaliteitsproducten die langer meegaan. Denk bijvoorbeeld aan een hoogwaardige oven of kookplaat. Doordat deze producten kwalitatief gezien beter zijn, gaan de producten ook langer mee waardoor deze dus duurzamer zijn.

Deze kwaliteitstrend zien we ook in de keuze voor werkbladen. Steeds minder mensen besparen op hun werkblad en er wordt steeds meer gekozen voor een werkblad van natuursteen. Een kunststof werkblad wordt komt steeds minder terug in de keuken en verliest populariteit en is dus geen keukentrend in 2022.

Natuurlijke uitstraling

Waar vorig jaar de zwarte keuken een echte trend was, zijn dat dit jaar meer natuurlijke en lichte kleuren. Echte trendkleuren worden grijs en beige. Deze kleuren zorgen voor een warme en zachte uitstraling. Daarnaast zal natuurlijke tinten zoals groen ook vaak gezien worden. Mocht je dezelfde sfeer in de keuken willen creëren als in de woonkamer, dan zijn deze kleuren daar ideaal voor. Door hun neutrale, maar warme uitstraling brengen ze de huiselijke sfeer van de woonkamer naar de keuken.

De natuurlijke uitstraling van de keuken kleuren trend in 2022 zullen aangevuld gaan worden door andere natuurlijke materialen zoals planten en hout. Deze materialen dragen ook bij aan het verduurzamen van de keuken. Zo combineer je dus twee trends in één!

Natuurlijk uitstraling keuken
Creatieve verlichting keuken

Creatieve verlichting

Keukens worden steeds vaker bij de woonkamer getrokken en functioneren meer en meer als woonruimte. Verlichting speelt daarbij een hele belangrijke rol; het is een belangrijke sfeerbepaler in de ruimte. Vooral het gebruik van inbouwspotjes en led strips komen steeds vaker voor. Vaak zijn deze dimbaar, waardoor je gemakkelijk de gewenste sfeer kunt bepalen. Maar het gaat niet alleen om de standaardverlichting, ook tafellampen en andere soorten verlichting die als accessoires dienen kunnen in de keuken worden gebruikt. Hierdoor creëer je de huiselijke stijl van de woonkamer ook in de keuken, wat ook een keukentrend in 2022 blijft.

Keuken inspiratie

Weet jij al precies hoe jouw nieuwe droomkeuken met de nieuwste keukentrends uit 2022 eruit komt te zien? Elke keuken is maatwerk en iedereen heeft andere wensen. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat zie je terug in de opgeleverde keukens bij onze klanten. Wil je graag de nieuwste keukentrends van 2022 in je keuken? Laat je dan inspireren door onze blogs. Heb je al een beeld van hoe jouw droomkeuken eruit moet komen te zien? Dan kan je met onze 3D-planner gemakkelijk je eigen keuken ontwerpen. Dit ontwerp kan je meenemen naar een van onze winkels, daar kunnen onze adviseurs je helpen met het realiseren van je complete keuken.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden naar de nieuwe keukentrends van 2022? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze keukenwinkels. Bij Kitchen4All bieden we keukens voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Onze adviseurs geven je onafhankelijk advies over het inrichten van je complete keuken. Samen gaan we op zoek naar jouw droomkeuken!

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Koffiehoek

Kies voor een koffiehoek in jouw keuken

Lees verder

Keuken met kastenwand

De voordelen van een keuken met een kastenwand

Lees verder

Populaire keukenstijlen

De populairste keukenstijlen van het moment

Lees verder

Stappenplan voor het schoonmaken

Stappenplan voor het schoonmaken van jouw keuken

Lees verder