De mooiste keukentrends voor 2021

Staat er in 2021 een verbouwing of verhuizing op de planning? Wees dan goed voorbereid op het nieuwe jaar en speel in op de nieuwste keukentrends van 2021. Maar wat kan je nou eigenlijk verwachten? Wij hebben alles voor jou op een rij gezet, dus laat je inspireren!

Keukentrends 2021

De keukentrends van 2023

Ieder jaar verzamelen we speciaal voor jou de laatste trends. Wil je graag meer weten over de keukentrends van 2023? Die vind je hier!

Mix and match: landelijk en industrieel

Wanneer je een woning inricht dan combineren we steeds meer diverse woonstijlen. Rural Chic is zo’n trend die twee woonstijlen met elkaar combineert: landelijk en industrieel. Houd je van een warme woonruimte, maar ben je ook helemaal fan van strakke lijnen? Dan is deze trend echt iets voor jou.

De Rural Chic trend herken je aan het gebruik van stoere materialen, chique details en handgemaakte producten. Een mix tussen binnen- en buitenleven komt op een speelse manier terug in de ruimte. De landelijke sfeer wordt gecreëerd door het gebruik van hout en steen, terwijl de industriële stijl goed tot zijn recht komt door het gebruik van marmer en staal.

Het buitengevoel wordt toegepast in de keuken doordat er gebruik wordt gemaakt van groen in de ruimte. Natuurlijk mogen planten niet ontbreken, maar we zien ook groene details in bijvoorbeeld een keukenblad of het servies.

Landelijke en industriële keukens

Ronde vormen en natuursteen

Ben je een liefhebber van zachte materialen? Dan is de Soft Stream trend écht een trend voor jou. Ronde vormen en vloeiende lijnen worden gecombineerd met natuursteen in zachte tonen. Voeg hier een accentkleur toe, zoals neo mint, lila of pastelroze en de ruimte krijgt een kunstzinnige uitstraling. Bij deze keukenstijl is het belangrijk dat je out of the box denkt om zo een eigentijdse look te creëren.

Een Soft Stream keuken heeft een organische uitstraling, wat samengaat met hightechperfomance. Denk bijvoorbeeld aan een spoelboek die onder een keukenblad is verstopt. Kortom: deze nieuwe keukentrend is helemaal gericht op de toekomst.

Ronde vormen en natuursteen keukens

Zwarte keukens en elementen

In 2020 zagen we deze trend al: zwarte keukens. Zwarte keukens stralen één en al luxe uit en je kunt er eigenlijk alle kanten mee op. Van een compleet zwarte keuken tot aan keukens met enkel zwarte keukenkasten of elementen: deze trend kun je op heel veel manieren toepassen.

Waarom zwarte keukens helemaal in zijn? Je kunt de kleur eenvoudig combineren met andere kleuren. Ga je voor een compleet zwarte keuken? Breng dan kleur aan in de ruimte door te kiezen voor elementen in een andere kleur. Zet bijvoorbeeld een houten borrelplank op het aanrecht en plaats kruidenplantjes op een plankje. Wil je liever niet een compleet zwarte keuken? Kies dan voor het aanrechtblad in een andere kleur. Denk bijvoorbeeld aan wit of een crèmekleur.

Niet alleen de keukenkasten en het aanrechtblad staan prachtig in een zwarte kleur: kies ook voor zwarte keukenapparatuur. Dit is tijdloos én het geeft ook nog eens een extra luxe uitstraling aan de woonruimte.

Zwarte elementen

Meer weten over keukentrends voor 2021?

Wij spelen in op de laatste trends en daarom kun je naar jouw wens jouw droomkeuken samenstellen. Laat je inspireren door een kijkje te nemen op onze Instagram- en Pinterest pagina en ontdek zo prachtige keukenopstellingen. Kun je wel wat advies op maat gebruiken? Neem dan zeker even contact met ons op. Wij staan voor je klaar en helpen je graag verder.

Afspraak maken

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Een apothekerskast in jouw keuken

Tip: Een apothekerskast in jouw keuken

Lees verder

Voordelen montageservice

De voordelen van onze montageservice

Lees verder

Jouw ton sur ton keuken samenstellen

Jouw ton-sur-ton keuken samenstellen

Lees verder

Gemiddelde afmeting keuken

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een keuken

Lees verder