Jouw stijlvolle keuken creëren

Wil jij graag een stijlvolle keuken, maar hoe creëer je nou z’n stijlvolle keuken? Er zijn verschillende dingen die de keuken beïnvloeden en een stijlvolle uitstraling geven. In deze blog lees je waar je over na moet denken voor het creëren van een stijlvolle keuken. Denk bijvoorbeeld aan apparatuur, verlichting en neem je een greeploze keuken of een keuken met grepen.

Stijlvolle keuken

Apparatuur met een stijlvol design

Apparatuur doet veel met de uitstraling van jouw keuken. Zorg er dan ook voor dat je apparatuur kiest die passen bij de uitstraling van jouw keuken. Heb je bijvoorbeeld een zwart witte keuken, ga dan ook voor zwart apparatuur in jouw keuken. Hierdoor leg je de nadruk niet zo erg op de apparatuur dat je in de keuken hebt, maar valt het mooi samen.

Kies voor inbouwapparatuur

Losse apparatuur oogt wat rommelig, door inbouwapparatuur te gebruiken krijgt je keuken een strakke en luxe uitstraling. Door inbouwapparatuur te gebruiken bespaar je ruimte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ingebouwde combimagnetron in plaats van een losse magnetron op je aanrechtblad. Een magnetron op jouw aanrechtblad oogt veel rommeliger dan een combimagnetron die ingebouwd is en hierdoor heb je ook veel meer werkruimte op jouw aanrechtblad. Kies wel voor keukenapparatuur dat bij je past. Denk bijvoorbeeld aan een kookplaat met aparte afzuiging of wil je een strakke uitstraling en ga je voor een kookplaat met ingebouwde afzuiging.

Ga voor stijlvol met een Quooker kraan

Door een Quooker te nemen bespaar je ook weer ruimte en het staat mooi in je stijlvolle keuken. Een Quooker ziet er niet anders uit dan een normale mengkraan en neemt ook niet meer ruimte in beslag. Als je een Quooker in jouw keuken neemt, hoeft je namelijk geen waterkoker meer in je keuken te hebben, waardoor je dus weer meer rust en ruimte in je keuken hebt. Ook maakt de Quooker het koken een stuk gemakkelijker. Je hoeft namelijk niet meer te wachten tot het water kookt, maar je kan gelijk aan de slag omdat er al kokend water uit jouw kraan komt. Je kan indien gewenst de Quooker eventueel ook uitbreiden met koel bruisend water en gefilterd water.

Apparatuur stijlvolle keuken
Apparatuur stijlvolle keukens
Kraan stijlvolle keukens
greeploze keuken
Keuken met grepen

Kies jij voor grepen of greeploos?

Als je al een beetje een idee hebt hoe jouw stijlvolle keuken er uit komt te zien. Dan moet je ook nog na gaan denken of je een keuken wilt met grepen op jouw keukenfronten of wil je een greeploze keuken? Hierbij moet je gaan denken aan wat voor stijl jouw keuken heeft. Heb je namelijk een landelijke keuken, dan is het juist mooi om grepen in jouw keuken te nemen. Maar heb je een moderne keuken, dan is een greeploze keuken juist weer heel mooi. Het is natuurlijk ook een kwestie van wat je mooi vindt. Vind je grepen juist mooi, dan zou ik ook zeker grepen in je keuken nemen. De keuze of jij een keuken met grepen of een greeploze keuken neemt, is natuurlijk helemaal aan jou!

Breng sfeer aan met verlichting

De verlichting heeft ook veel invloed op de uitstraling van jouw stijlvolle keuken. Heb je heel hard licht dan komt jouw keuken misschien helemaal niet zo mooi uit de veren als je wilt. Maar neem je heel zacht licht, dan kan het ook zijn dat het allemaal veel te donker is. Kies dus licht dat jouw keuken er mooi uit laat komen. Kies ook verlichting die niet alleen mooi en sfeervol is, maar ook verlichting die ook praktisch is. Je hebt namelijk wel goede verlichting nodig als je aan het koken bent. Je kan dan bijvoorbeeld kiezen voor dimbare verlichting. Ook is het handig om na te gaan denken of je losse verlichting wilt, zoals bijvoorbeeld een plafondlamp of ga je voor inbouwverlichting zoals spots. Dit zorgt er ook voor of jouw keuken stijlvol is of niet.

Verlichting keuken
planten in de keuken

Kies voor planten

Als je jouw keuken helemaal af hebt, wil je natuurlijk ook nog wat stijlvolle accessoires in jouw keuken hebben. En wat is nou fijner als stijlvolle accessoires hebben die ook nog eens handig zijn in jouw keuken. Denk bijvoorbeeld aan een zout- en pepermolen. Maar wat mensen vaak vergeten is dat planten jouw keuken heel stijlvol kunnen maken. Als jij planten in je keuken wilt, neem dan gelijk planten waar je wat aan hebt tijdens het koken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kruidenplanten zoals peterselie, munt, bieslook en rozemarijn. Hiermee creëer je niet alleen een stijlvolle keuken, je kunt de planten ook nog eens als ingrediënten voor je gerechten gebruiken.

Maak een afspraak

Wil jij graag een stijlvolle keuken creëren, maar weet je niet zo goed hoe? Kom dan eens langs bij een van onze winkels en laat je inspireren. Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar om samen met jou een stijlvolle keuken te creëren. Heb je nou alle materialen en producten uitgekozen die jij in je keuken wilt hebben? Dan kunnen onze adviseurs ook een 3D-ontwerp voor je maken. Hierin kun je precies zien hoe jouw stijlvolle keuken eruitziet.

Maak een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Koffiehoek

Kies voor een koffiehoek in jouw keuken

Lees verder

Keuken met kastenwand

De voordelen van een keuken met een kastenwand

Lees verder

Populaire keukenstijlen

De populairste keukenstijlen van het moment

Lees verder

Stappenplan voor het schoonmaken

Stappenplan voor het schoonmaken van jouw keuken

Lees verder