Trends kun je combineren

Er zijn veel verschillende soorten trends, denk bijvoorbeeld aan de trendkleuren van aankomend jaar, aan natuurlijke materialen of aan duurzame materialen. Wil je graag meerdere trends gaan combineren in je nieuwe keuken, maar weet je niet zo goed hoe je de trends dan kan gaan combineren. In deze blog hebben we wat voorbeelden hoe je verschillende trends met elkaar kan combineren.

Trends combineren

Trendkleuren combineren met natuurlijke materialen

De trendkleuren voor komend jaar zijn voornamelijk zachte en natuurlijke kleuren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleuren beige, zand, groen en terracotta. Dit zijn kleuren die een harmonische en zachte uitstraling hebben, waardoor de keuken een oase van rust wordt. En bij deze zachte natuurlijke trendkleuren passen de natuurlijke materialen dan ook heel mooi bij. Er wordt ook steeds meer gekozen voor natuurlijke materialen in de keuken. Houtlook wordt op dit moment veel gekozen voor in de keuken, maar ook zie je nu veel natuursteen in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan een mooie groene keuken met een houtlook werkblad of aan een beige keuken met een natuurstenen werkblad. Het kan allemaal! De mooie lichte en natuurlijke kleuren matchen dus super mooi samen met natuurlijke producten. Dus wil je graag een keuken kleur die een zachte uitstraling heeft? Kies dan voor een keuken met zachte kleuren gecombineerd met natuurlijke materialen.

Trendkleuren combineren
Kleuren combineren

Trendkleuren combineren met de woonstijl

De trendkleuren voor komend jaar voor in de keuken, zijn ook de trendkleuren voor in het interieur. Dus je kan de mooie zachte en natuurlijke kleuren doortrekken van je keuken naar je interieur. Door de kleuren door te trekken naar je interieur wordt de keuken een eenheid met de rest van je woning. Denk hierbij ook welke keukenopstelling past bij jouw interieur. Heb jij je interieur in de kleur beige, kies dan bijvoorbeeld voor een mooie groene kleur keuken. Of heb je de kleur terracotta in je interieur kies, dan voor een mooie beige kleur keuken. Hierdoor zijn deze kleuren mooi met elkaar te combineren. Je kunt ze dus niet alleen combineren in de keuken, maar je kunt heel je interieur en keuken combineren in deze zachte trendkleuren.

Kookeiland combineren met de woonstijl

Vroeger was een keuken apart van de woonkamer. Je maakte in de keuken je eten en leefde je in de woonkamer. Het waren dus echt 2 aparte leefruimtes. De woonkeukens zijn al een tijdje populair en worden eigenlijk alleen maar populairder. De keuken is nu geen aparte ruimte meer, maar het wordt nu bij de woonkamer betrokken waardoor je dus een mooie, grote, gezellige ruimte krijgt. De keuken wordt steeds meer de plek waar je samenkomt met vrienden en familie en wordt hierdoor dus het hart van het huis. Het is dan ook mooi als de keuken ook mooi past in het interieur. Dus zorg ervoor dat de keuken qua kleuren ook mooi past bij jouw interieur. Zo wordt het nog meer één geheel en wordt het een plek vol gezelligheid!

Combineren met huisstijl
Kookeiland mixen

Kookeiland mixen en matchen

Dat de keukenfronten en het werkblad één kleur moeten zijn lijkt verleden tijd te zijn. Je gaat steeds meer zien dat er verschillende delen van de keuken een andere kleur hebben. Denk bijvoorbeeld aan een andere kleur bovenkasten ten opzichte van je onderkasten. Niet alleen de kleuren zijn verschillend, je ziet namelijk ook een mix in materialen. Dit kun je dus ook toepassen op je kookeiland. Je kan je kookeiland in een totaal andere kleur doen dan je kastenwand. En niet alleen de kleuren kunnen verschillen, maar ook de materialen kunnen verschillen. Hierdoor maak je je keuken niet standaard. Je kan er dus voor kiezen om je kookeiland bijvoorbeeld een zwarte kleur te doen met een marmerlookblad en de kastenwand met houtlook fronten. Je kan dan ook verschillende keukenstijlen met elkaar combineren.

Duurzame apparaten combineren met duurzame materialen

Er zijn steeds meer duurzame materialen. Je kunt daarom bij het uitzoeken van je nieuwe keuken al voor duurzame materialen kiezen. Hierdoor is je keuken al een stuk duurzamer. Je kan bijvoorbeeld kiezen om je fronten te kiezen van duurzaam materiaal. De meeste fronten worden gemaakt van kunststof, maar kunststof materiaal staat niet echt bekend als een duurzaam materiaal. Maar kies je voor kunststof fronten die voor een deel bestaan uit gerecycled materiaal, dan zijn de fronten toch al een stuk duurzamer. Ook kun je kiezen voor een duurzaam werkblad. Je kunt dan het beste kiezen voor een werkblad van natuursteen of keramiek. Deze materialen kunnen worden gerecycled. Je kan je keuken nog duurzamer maken door duurzame keukenapparaten toe te voegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan no frost of low frost vriezers. Deze vriezers hebben nauwelijks tot geen ijsvorming, waardoor de vriezer minder stroom verbruikt. Je kan ook een slimme vaatwasser in je keuken toevoegen of kies voor een inductiekookplaat en kook op groene stroom.

Duurzame apparaten combineren

Jouw Kitchen4All winkel

Wil jij graag weten wat de allerlaatste trends zijn? Wil je graag weten hoe je deze trends dan het beste kan toepassen in je nieuwe keuken? Kom dan eens langs bij een van onze winkels. Onze adviseurs staan voor je klaar om je te informeren over de laatste trends en hoe je deze toe kan passen in je nieuwe keuken. Onze adviseurs denken graag met je mee. Maak snel een afspraak en onze adviseurs staan voor je klaar met een kopje koffie of thee.

Maak een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Een apothekerskast in jouw keuken

Tip: Een apothekerskast in jouw keuken

Lees verder

Voordelen montageservice

De voordelen van onze montageservice

Lees verder

Jouw ton sur ton keuken samenstellen

Jouw ton-sur-ton keuken samenstellen

Lees verder

Gemiddelde afmeting keuken

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een keuken

Lees verder