Industriële keukens

Industriële keukens

De industriële keukenstijl is geïnspireerd op industriële panden en grote loodsen. We zien dan ook veel staal en mat zwart terug in de industriële keuken. Deze keukens hebben dan vaak ook een stoere en robuuste uitstraling. We bieden bij Kitchen4All verschillende mogelijkheden om jouw industriële keuken samen te stellen. Wil je graag meer weten? Lees dan snel verder óf bezoek een van onze keukenwinkels.

Industriële keuken kenmerken

Het belangrijkste kenmerk van de industriële keuken is de stoere en robuuste uitstraling. Deze wordt vaak gecombineerd door een combinatie van strakke en donkere elementen en robuuste materialen. Denk bijvoorbeeld aan een greeploze zwarte keuken met een betonlook werkblad en mat zwarte kranen. Veel mensen denken bij een industriële keuken dan ook aan een hele donkere ruimte met weinig sfeer. Maar door te kiezen voor wat lichtere materialen en deze te combineren met de robuuste accenten kun je ook een hele warme ruimte creëren.

Materialen industriële keuken

De materialen die veel voorkomen bij deze keukenstijl zijn vooral natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan houtlook of betonlook. Waar houtlook vooral terugkomt in het werkblad, kan het betonlook voor zowel de fronten als het werkblad gebruikt worden. Daarnaast wordt er voor werkbladen ook vaak gekozen voor composiet en graniet. Deze materialen kunnen namelijk een robuuste uitstraling hebben, wat natuurlijk perfect past bij deze keukenstijl.

Industriële keuken kopen
Industriële keuken met betonlook

Industriële keuken kleuren

Het kleurenpallet van een industriële keuken bestaat voornamelijk uit wat meer ingetogen kleuren. Donkere kleuren spelen in deze ruimtes natuurlijk een belangrijke rol, zwart en grijs passen dan ook goed bij deze keukenstijl. Vaak wordt dit gecombineerd met lichtere en wat zachtere kleuren om te zorgen dat de keuken niet té donker wordt. Hierbij kun je denken aan lichtgrijs en wit. Bij deze keukenstijl zien we dat er weinig gebruik wordt gemaakt van kleur, maar het is wel mogelijk. Kies dan wel voor een wat rustigere kleur zoals donkerblauw of donkergroen en voeg deze op een subtiele wijze toe. Bijvoorbeeld in de accessoires.

Samenstellen industriële keuken

Je hebt vrijwel eindeloze mogelijkheden om een complete keuken samen te stellen, zo zijn er dus ook veel mogelijkheden voor industriële keukens. Maar waar begin je dan? We adviseren om eerst de fronten en het werkblad uit te zoeken, deze vormen namelijk de basis van de keuken. Je kunt hierbij bijvoorbeeld gaan voor donkere fronten met een robuust werkblad. Of kies voor lichte fronten met een donker werkblad. Als je deze combinatie gemaakt hebt, zie je vaak ook wat er nog mist of wat je graag nog toe zou willen voegen. Aan de hand daarvan kun je de kleur(en) van de spoelbak, kraan en eventuele grepen uitkiezen. Bij een industriële keuken wordt er vaak gekozen voor rvs, mat zwart en Gun Metal. Hiermee zorg je voor een stoer geheel. Wil je graag wat hulp bij het samenstellen van jouw industriële droomkeuken? In onze winkels staan onze adviseurs voor je klaar om je van advies te voorzien.

Keuken zwart industrieel

Opgeleverde industriële keukens

Doe inspiratie op

Keukentrends industriële keuken

De trends van 2024 voor industriële keukens

Industriële keukens staan natuurlijk bekend om de stoere en wat robuuste uitstraling. Een keukentrend van 2024 die daar goed bij past, is de keuze voor een stenen werkblad. Je hebt zowel wat meer neutrale stenen werkbladen, als grove en stoere bladen, welke natuurlijk perfect zijn voor een industriële keuken. Daarnaast zijn bronzen keukenfronten momenteel erg populair. Wanneer je deze combineert met een robuust blad en mat zwarte accenten, geef je jouw industriële keuken een unieke uitstraling!

Verschillende keukenstijlen combineren

Door verschillende keukenstijlen met elkaar te combineren kun je volledig je eigen keukenstijl creëren. Een industriële keuken kun je dan ook met andere stijlen combineren. Nu werkt een combinatie tussen industrieel en klassiek of industrieel en minimalistisch misschien wat minder goed. Maar een industriële keuken met landelijke elementen is juist een hele mooie combinatie. Of ga voor mat zwarte accenten en een greeploze keuken en voeg daarmee moderne kenmerken aan de keuken toe. Er zijn dus best wat stijlen die je kunt combineren met de industriële keuken. We hebben daarom de meest voorkomende keukenstijlen voor je op een rijtje gezet. Je kunt ze dus makkelijk met elkaar vergelijken en combineren. Zo kom je erachter wat bij jou en je keuken past!

Industriële betonlook keuken

Onze verschillende industriële keukens

Complete ontzorging bij Kitchen4All

Een keuken koop je natuurlijk niet iedere dag en kan daarom best een spannende aankoop zijn. Dat snappen we bij Kitchen4All als geen ander. Daarom willen we je tijdens, maar ook voor en na dit proces volledig ontzorgen. In de winkel beginnen we daarom met een korte kennismaking, zodat we al je wensen in kaart kunnen brengen. Dit voegen we samen tot een 3D-ontwerp, zodat je zeker weet dat dit jouw droomkeuken wordt. Zou je graag wat aanpassingen willen maken? Dat is geen probleem! We passen het ontwerp net zo lang aan, totdat jij helemaal tevreden bent. Want wij zijn pas tevreden als jij dit ook bent.

Montage industriële keuken 

We noemden eerder al dat we ook na de aankoop van de keuken voor je klaar staan. We komen de keuken namelijk bij je thuis bezorgen en kunnen de montage voor je verzorgen. De montage van een keuken is best een precies proces. Daarom werken we samen met deskundige monteurs die al vele keukens gemonteerd hebben. Zij gaan ook pas naar huis als jij helemaal tevreden bent. Daarom loopt de monteur of de adviseur na de montage de gehele keuken met je na. Ben je niet tevreden of moeten er nog wat dingen worden aangepast? Dan lossen we dit voor je op. Want wij zijn pas tevreden als jij dit ook bent!

Industriële keuken inspiratie

Ben je er over uit dat een design keuken echt iets voor jou is? Of wil je graag nog wat inspiratie op doen? We bieden bij Kitchen4All veel keuken inspiratie en dus ook industriële keuken inspiratie. Bekijk bijvoorbeeld eens de opgeleverde industriële keukens van onze klanten. Je kunt natuurlijk ook keukeninspiratie voor jouw industriële keuken opdoen in een van onze winkels. Daar kun je in alle rust rondkijken en je laten inspireren. Onze adviseurs staan natuurlijk ook voor je klaar om je te helpen. Niet alleen voorzien ze je van advies voor je industriële keuken, maar ze stellen ook de keuken met jou samen. We gaan jouw droomkeuken realiseren!

Plan jouw afspraak