Klassieke keukens (1)

Klassieke keuken

Klassieke keukens hebben een gemoedelijke en een nostalgische sfeer waar je je vaak direct thuis voelt. Deze stijl kenmerkt zich door authentieke elementen zoals glaskasten, een vrijstaand fornuis en klassieke grepen. Ben je benieuwd of een klassieke bij je past? Wij vertellen je hieronder alles over klassieke keukens. Maar je kunt natuurlijk ook een bezoekje brengen aan een van onze winkels om meer inspiratie op te doen.

Kenmerken van een klassieke keuken

Klassieke keukens kenmerken zich natuurlijk door het gebruik van klassieke elementen en materialen. Denk bijvoorbeeld aan fronten met een raamoptiek en authentieke kranen. Dit betekent niet dat jouw klassieke keuken niet voorzien kan zijn van de nieuwste materialen en apparatuur. In tegendeel zelfs, we bieden verschillende fronten, werkbladen en kranen met een klassieke look. Ook kun je in jouw klassieke keuken gewoon kiezen voor de nieuwste apparatuur. Door te kiezen voor een wat meer klassiek design behoud je namelijk gewoon die nostalgische uitstraling.

Materialen klassieke keuken

De materialen in een klassieke keuken hebben vaak een wat meer authentieke uitstraling. Zo passen mat zwarte fronten of een greeploze keuken misschien wat minder goed bij deze keukenstijl. Maar dit betekent bijvoorbeeld niet dat je niet voor kunststoffen fronten kunt kiezen. Kies dan vooral voor een kleur die bij een klassieke keuken past. Een materiaal waar ook vaak voor wordt gekozen, is houtlook. Dit kun je zowel in de fronten als op het werkblad toepassen. Je kiest dan voor een klassieke keuken met een landelijke touch. Daarnaast zien we dat bij werkbladen er ook veel gekozen wordt voor composiet en graniet. Deze hebben vaak een wat klassiekere uitstraling, wat dus perfect past bij deze stijl.

Klassieke keuken

Klassieke keukens

Eerder opgeleverd bij Kitchen4All

Naar overzicht

Klassieke keuken

Klassieke keuken kleuren

Bij een klassieke keuken wordt er gebruik gemaakt van lichte en warme keuken kleuren. Hierdoor ontstaat ook de nostalgische uitstraling van deze keukenstijl. Je kunt hierbij denken aan wit, beige of magnolia. De donkere kleuren als zwart en donkergrijs zal je niet snel terugzien. Hiermee creëer je al snel een moderne uitstraling, wat natuurlijk niet past bij een klassieke keuken. Zou je graag een kleurrijke klassieke keuken willen? Ook dat kan. Voornamelijk oud groen is een populair kleur bij deze stijl. Kies bijvoorbeeld voor oud groene fronten met een raamoptiek en rvs-accenten. Je hebt dan een prachtige klassieke keuken!

Een klassieke keuken samenstellen

Ben je erover uit dat een klassieke keuken de stijl van jouw nieuwe keuken wordt? Dan is het tijd om de keuken samen te stellen! We adviseren om te beginnen met het uitzoeken van de fronten en het werkblad. Deze vormen natuurlijk de basis van de keuken en hebben bovendien veel invloed op de uitstraling van de keuken. Kies bijvoorbeeld voor magnolia fronten en een composieten werkblad. Of ga voor witte fronten met een raamoptiek en combineer deze met een houtlook werkblad. Als je deze combinatie hebt uitgezocht kun je de accenten van de keuken erbij zoeken. Vaak mis je toch net wat kleur of een bepaalde touch, die je dus goed kunt aanvullen met de accenten. Bij een klassieke keuken wordt er vooral gekozen voor rvs, goudkleurige of bronzen accenten. Als laatste kies je de apparatuur uit. Ga bijvoorbeeld voor een mooi vrijstaand fornuis!

Trends voor een klassieke keuken

Je zou misschien denken dat trends niet in een klassieke keuken thuishoren, maar er zijn in 2024 verschillende keukentrends die heel goed passen bij de klassieke keukenstijl. Neem bijvoorbeeld de trendkleuren pastelroze en Jadegroen. Deze kleuren passen heel goed bij een klassieke keuken. Of kies voor een stenen terrazzo werkblad, welke momenteel ook erg populair is. We zien ook dat er meerdere kleuren en materialen fronten met elkaar worden gecombineerd, ook dit zien we regelmatig terug bij klassieke keukens.

Keukentrends klassieke keuken
Witte klassieke keuken

Combineren met verschillende stijlen

Klassieke keukens kun je ook met andere keukenstijlen combineren. Een combinatie met de tijdloze of moderne stijl werkt iets minder goed, maar er zijn verschillende andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een klassieke keuken met een retro touch, waarbij je bijvoorbeeld aan een oud groene keuken kunt denken. Of ga voor een klassieke keuken met houtlook fronten en creëer een klassieke keuken met een landelijke uitstraling. Ook de combinatie met een nostalgische en houten keuken past goed bij deze keukenstijl.

Klassieke keuken inspiratie

We hebben je al een aantal voorbeelden van klassieke keukens laten zien, maar er is nog veel meer mogelijk. Je kunt je laten inspireren door de keukens die we bij onze klanten hebben opgeleverd. Daarbij kun je goed zien dat al onze keukens maatwerk zijn. Maar je kunt ook een bezoek aan een van onze winkels brengen om je daar te laten inspireren. Je vindt hier veel verschillende opstellingen, kleuren en materialen waarmee jij jouw klassieke keuken kunt samenstellen. Onze adviseurs staan natuurlijk ook voor je klaar om je te voorzien van deskundig advies. Daarnaast maken zij ook een 3D-ontwerp voor zodat je precies weet hoe jouw nieuwe keuken eruit komt te zien.

De montage

We zijn er bij Kitchen4All om je volledig te ontzorgen. Onze adviseurs helpen je eerst met het ontwerpen en samenstellen van jouw klassieke keuken. We bieden hiervoor zowel A-merken als huismerken van de hoogste kwaliteit en tegen de scherpste prijs. Hierdoor bieden we voor iedereen een droomkeuken. Heb je een keuken samengesteld die helemaal bij je past? Wij zorgen dan ook voor de bezorging en montage van jouw keuken. Onze monteurs gaan pas naar huis als ze honderd procent zeker weten dat alles werkt en naar wens is. Zo weet je zeker dat je optimaal kunt gaan genieten van jouw keuken!

Persoonlijk advies bij Kitchen4All

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze klassieke keukens? Onze betrokken adviseurs staan in onze keukenwinkels voor je klaar om jou van persoonlijk en onafhankelijk advies te voorzien. We bieden bij Kitchen4All keukens voor iedereen, welke stijl, kleur of materiaal je ook zoekt. “Zoveel mensen, zoveel wensen, daarom zijn al onze keukens maatwerk. We gaan samen op zoek naar jouw droomkeuken.

Afspraak maken