Hoekkeuken met kastenwand

Een hoekkeuken is een ideale keuken opstelling om gebruik te maken van een kastenwand. De hoekvorm van het blad geeft namelijk voldoende ruimte voor alles dat je nodig hebt aan werkruimte, waarbij vaak nog een deel van de keuken de hoogte in gaat. Dit geeft veel opslagruimte én door de praktische hoekopstelling blijft er voldoende ruimte over om volop te koken. Daarnaast is een hoekkeuken met kastenwand geheel samen te stellen naar jouw smaak en wensen. We vertellen je graag meer over deze praktische en stijlvolle keukenoplossing. Op deze pagina vind je inspiratie voor jouw hoekkeuken met kastenwand, maar in onze winkels vind je natuurlijk nog veel meer opstellingen en materialen. We nodigen je dan ook van harte uit om, na het lezen van dit artikel, een gratis en vrijblijvend bezoek te plannen aan een van onze keukenwinkels.

Een kastenwand voor extra ruimte

Wanneer je een kastenwand plaatst in de keuken, denk je misschien dat dit veel werkruimte opslokt. Het is natuurlijk zo dat je minder werkblad hebt wanneer je voor een kastenwand in je hoekkeuken kiest, maar het bespaart je ook juist werkruimte! Waarom? In de kasten kun je heel veel kwijt. Denk aan apparatuur, servies en kookgerei. Omdat je dit niet meer op je werkblad kwijt hoeft, houd je automatisch meer werkruimte over dan wanneer je geen kastenwand in de keuken plaatst. Een win-winsituatie dus voor de hoekkeuken met raam!

Hoekkeuken kastenwand rood
Keuken hoekopstelling kastenwand

Verschillende opstellingen

Liever toch een complete moderne hoekkeuken met volledig werkblad, maar ook een kastenwand? In sommige ruimtes is het ook mogelijk om de kastenwand los van de hoekkeuken te plaatsen. Dat kan bijvoorbeeld door in het verlengde van de hoekkeuken nog een kastenwand te plaatsen, of bijvoorbeeld aan een tegenoverliggende muur. Ook het plaatsen van een kastenwand in de bijkeuken is een oplossing. Het is helemaal afhankelijk van jouw ruimte wat voor jouw hoekkeuken met kastenwand mogelijk is. In een van onze keukenwinkels zal de keukenadviseur jouw wensen en de mogelijkheden meenemen in een gratis 3D-ontwerp van jouw nieuwe hoekkeuken met kastenwand. Zo weet je precies wat er allemaal mogelijk is in jouw keukenruimte.

Helemaal in jouw stijl

Naast dat we de opstelling compleet op jouw ruimte en wensen afstemmen, speelt natuurlijk ook de stijl van jouw hoekkeuken met kastenwand een grote rol. Daarom zullen we alle tijd nemen om samen met jou de perfecte kleuren en materialen voor jouw hoekkeuken te vinden. Hierin zijn veel verschillende combinaties mogelijk. Zo kan je ervoor kiezen om alle fronten in dezelfde kleur te laten plaatsen, om een mooi gevoel van eenheid neer te zetten. Liever een wat speelser effect? Denk er dan eens aan om voor de kastenwand en de fronten onder het werkblad in verschillende kleuren te kiezen. In onze 3D-planner zie je direct voor je hoe jouw gemaakte keuzes tot leven komen, en in de winkel kan je de materialen in het echt naast elkaar leggen. Zo weet je zeker dat jouw hoekkeuken met kastenwand 100% aan jouw wensen zal voldoen.

Plan jouw afspraak

Hoekkeuken met kastenwand hout