Landelijke keuken met hout

Landelijke keukens kenmerken zich door de warme en vaak wat nostalgische uitstraling en het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen. Een van die materialen is hout, welke een warme en sfeervolle uitstraling met zich meebrengt. Een landelijke keuken met hout is dan ook de perfecte combinatie wanneer je op zoek bent naar een warme en sfeervolle keuken. Wil je graag meer weten over een landelijke keuken met hout? Wij vertellen je er alles over!

Landelijke keuken met hout

Wat zijn de kenmerken van een landelijke keuken met hout?

Zowel de landelijke keukenstijl als hout brengen een warme sfeer met zich mee. Met deze combinatie kies je dan ook voor een warme en sfeervolle ruimte. Bovendien is het een combinatie waar je verschillende kanten mee op kunt. Je kunt het hout op verschillende manieren in de ruimte terug laten komen én met diverse kleuren combineren. Je kunt met een landelijke houten keuken dan ook verschillende uitstralingen creëren. Kies jij bijvoorbeeld voor een landelijke keuken met een moderne touch? Of past een klassieke ruimte beter bij jou? Het kan allemaal met een landelijke keuken met hout!

Houten keuken landelijk
Landelijke houten keuken

Het combineren van kleuren en materialen met hout

Hout is een materiaal dat van zichzelf een vrij neutrale uitstraling heeft en daarom met vele kleuren en materialen te combineren is. Wanneer je op zoek bent naar een landelijke keuken met hout, zijn er dan ook verschillende combinaties mogelijk. Bij een landelijke keuken kun je kiezen voor neutrale kleuren als beige, wit of grijs, maar ook voor een wat meer opvallende kleur als blauw en groen. Al deze kleuren gaan goed samen met hout. Daarnaast kun je hout ook combineren met andere natuurlijke materialen zoals marmerlook of natuursteen. Ga bijvoorbeeld voor houten fronten en een marmerlook werkblad. Of kies voor groene fronten en een houtlook werkblad.

Zo stel je een landelijke keuken met hout samen

We kunnen ons goed voorstellen dat je niet goed weet hoe het samenstellen van een keuken in z’n werk gaat. Je begint vaak met het uitzoeken van de opstelling. Wil je bijvoorbeeld een keuken met eiland? Of juist een hoekkeuken? De volgende stap die daarna volgt is het uitzoeken van de kleuren en materialen van de keuken. Bij een landelijke keuken met hout kun je bijvoorbeeld gaan voor lichte fronten en een houtlook werkblad of voor een volledig houten keuken. Daarna kies je de spoelbak, kraan en eventueel de grepen of greeplijsten van de keuken uit. Bij een landelijke keuken zien we dat er voornamelijk voor rvs, mat zwart of Gun Metal gekozen wordt. Dan ontbreekt de apparatuur natuurlijk nog, deze voeg je in de laatste stap toe aan het geheel. Je hoeft dit proces natuurlijk niet alleen te doorlopen, een van onze adviseurs helpt je graag. Zij zullen je ook voorzien van advies, zodat je zeker weet dat jouw nieuwe keuken straks helemaal perfect is!

Zwarte landelijke keuken met hout

Doe keuken inspiratie op

met de landelijke keukens met hout van onze klanten

Stoere landelijke keuken met hout

Stijlen die bij een landelijke keuken met hout passen

Bij een landelijke keuken met hout wordt veelal gedacht aan een hele klassieke ruimte. De klassieke stijl is dan ook een van de keukenstijlen die je kunt combineren met een landelijke keuken. Maar dat is niet de enige combinatie die mogelijk is. Een landelijke keuken kan namelijk ook heel goed een moderne uitstraling hebben. Kies dan bijvoorbeeld voor donkere fronten, een houtlook werkblad en mat zwarte accenten. Daarnaast kun je ook kiezen voor een combinatie met de industriële, luxe of nostalgische keukenstijl.

Onze volledige montageservice

Het verbouwen van je nieuwe keuken gaat natuurlijk verder dan alleen het kopen van een nieuwe keuken. De keuken moet ook nog gemonteerd worden. We willen je dit bij Kitchen4All graag uit handen nemen en bieden daarom een montageservice aan. We werken samen met kundige en ervaren monteurs die precies weten hoe ze jouw keuken moeten monteren. Zo hoef jij je nergens zorgen over te maken en kan je bezig gaan houden met leukere zaken: de aankleding van je nieuwe keuken!

Kom keuken inspiratie opdoen

Wil je graag keuken inspiratie opdoen voor jouw landelijke houten keuken? Bezoek dan snel eens een van onze keukenwinkels. Daar bieden we inspiratie in verschillende vormen aan. Er staan in de winkels verschillende keukens opgesteld, deze hebben allemaal een andere opstelling, kleur en stijl. Ideaal dus om je te laten inspireren. Maar we kunnen helaas niet alle mogelijkheden in complete keukens laten zien. Daarom bieden we van vrijwel alle kleuren en materialen en staal. Zo kun jij precies zien wat er mogelijk is en bij je past. Zien we je snel?

Maak een afspraak