Stoere landelijke keuken

Bij een landelijke keuken denk je misschien niet direct aan een ruimte met een wat stoere of robuuste look. Dat terwijl de stoere keukenstijl juist heel goed matcht met de natuurlijke elementen van de landelijke stijl. Wil je graag meer weten over stoere landelijke keukens? Je vindt hieronder alles over deze combinatie.

Stoere keuken landelijk

De kenmerken van een stoere landelijke keuken

Een van de overeenkomsten van deze twee stijlen is dat je bij beide natuurlijke elementen terugvindt. Waar het bij de landelijke stijl vaak om materialen gaat met een wat zachtere uitstraling. Zie je bij stoere keukens wat meer de robuustere elementen en donkere kleuren terug. Je kunt deze twee goed met elkaar combineren door bijvoorbeeld de fronten van de keuken een lichte kleur te geven en dit te combineren met een stoer betonlook werkblad en mat zwarte accenten. Door dus de robuuste elementen van de stoere stijl te combineren met de wat zachtere elementen van de landelijke stijl, creëer je een stoere landelijke keuken.

Stoere landelijke keuken met eiland
Stoere landelijke keukens

Het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen

In een stoere keuken wordt er voornamelijk gekozen voor donkere kleuren als grijs, zwart en bruin. Maar je kunt ook heel goed een stoere keuken creëren door de accenten een donkere kleur te geven en de rest van de keuken wat lichter te houden. Lichte kleuren die goed bij beide stijlen passen zijn bijvoorbeeld grijs, beige en wit. Bij beide keukenstijlen wordt er veel gekozen voor natuurlijke materialen. Bij een landelijke keuken zie je vaak de keuze voor hout, maar om de keuken net wat stoerder te maken, kun je kiezen voor een wat grovere versie. Hiermee geef je de keuken echt die stoere stijl. Daarnaast kun je ook denken aan materialen als betonlook en natuursteen. 

Jouw stoere landelijke keuken samenstellen

Het samenstellen van jouw stoere landelijke keuken begint bij het uitzoeken van de keukenopstelling. Deze vormt namelijk de basis van de keuken en kan best wat invloed hebben op de keuzes die je maakt qua kleuren en materialen. Als je de opstelling compleet hebt, kun je met het leuke werk beginnen: het aankleden van de keuken. Bij een stoere landelijke keuken wordt er dus veel gekozen voor donkere accenten en robuuste materialen, wat aangevuld wordt met lichte kleuren. Denk bijvoorbeeld aan witte fronten, Gun Metal accenten en een robuust houtlook werkblad. Of kies je voor zwarte fronten, een licht betonlook werkblad en met zwarte accenten? Je maakt de keuken compleet met de keukenapparatuur, waarbij naast design natuurlijk ook de functionaliteiten een belangrijke rol spelen!

Stoere landelijke keuken kopen

Doe keuken inspiratie op

voor jouw stoere landelijke keuken

Stoere landelijke keuken

Combineer de stoere landelijke stijl

Bij het samenstellen van een keuken worden verschillende keukenstijlen met elkaar gecombineerd. Vaak is dit een combinatie van twee verschillende stijlen, maar je kunt zelfs drie stijlen met elkaar combineren. Let er daarbij wel op dat je dan voor drie stijlen kiest die qua sfeer en uitstraling op elkaar lijken, anders kan het een rommelig geheel worden. De stoere landelijke stijl kun je bijvoorbeeld combineren met de houten keuken door voor veel hout te kiezen. Of ga voor een keuken met wat strakkere elementen en maak een combinatie met de moderne keuken. Ook de industriële keuken past erg goed bij de stoere landelijke stijl. Genoeg mogelijkheden dus!

Keuken inspiratie bij Kitchen4All

Zou je graag wat keuken inspiratie op willen doen voor jouw stoere landelijke keuken? Dan ben jij bij onze keukenwinkels aan het goede adres! Daar vind je namelijk alles om je te laten inspireren én je droomkeuken samen te stellen. In de winkels staat een ruim assortiment aan keukens opgesteld, welke allemaal anders zijn. Daarnaast hebben we van ieder front, werkblad en van alle accenten een staal. Zo kun je precies zien wat er mogelijk is en welke combinatie bij jou en je droomkeuken past.

Plan jouw vrijblijvende afspraak

Het samenstellen van een nieuwe keuken doe je niet iedere dag. We snappen dan ook heel goed dat je hier graag wat hulp bij zou willen hebben. Daarom staan we bij Kitchen4All voor je klaar om je te informeren én adviseren. Om er zeker van te zijn dat een van onze adviseurs alle tijd voor je heeft, kun je een afspraak maken bij een van onze winkels. Deze afspraak is niet alleen gratis, maar ook geheel vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast. Zien we je snel?

Maak direct een afspraak