Parallel keuken met bar

Heb je een wat kleinere ruimte? Maar ben je wel opzoek naar een keukenopstelling die zowel werkruimte als zitplek biedt? Kijk dan eens naar een parallel keuken met bar! Bij deze keukenopstelling heb je en twee werkplekken én een bar om aan te zitten, ideaal!

Wat is een parallel keuken met bar?

Een parallel keuken is een opstelling bestaande uit twee rechte keukenblokken, welke tegenover elkaar worden geplaatst. Deze twee blokken kunnen beide losstaan, maar je kunt ook een of beide blokken tegen de wand plaatsen. Net wat jij fijn vindt en bij jouw ruimte past! De opstelling kun je dus op verschillende manieren indelen. Een van de mogelijkheden is om een bar toe te voegen aan een van de blokken. Dit is een aanvulling of een verlening van het keukenblok. Je kunt ervoor kiezen om dan alleen het werkblad door te laten lopen, waardoor je je benen makkelijk kwijt kunt. Maar als je graag wat extra kastruimte wil, kun je dus ook het volledige blok door laten lopen.

Moderne parallel keuken met bar
Parallel keuken met bar en hout

Voordelen parallel keuken met bar

Een van de grootste voordelen van een parallel keuken met kastenwand en bar zijn de extra zitplekken. Zeker als je een kleine keuken hebt, kan het zijn dat je geen ruimte meer hebt voor een eettafel. Door dan te kiezen voor een keukenbar, kun je toch nog tafelen in de keuken. Daarnaast kan een keukenbar in een woonkeuken ook verbinding zorgen. Zo kunnen zowel aan de keukenbar als in de woonkamer gasten zitten en met elkaar praten.

Verschillende opstellingen

We benoemden al even dat je voor verschillende opstellingen kunt kiezen. Als je ervoor kiest om beide keukenblokken tegen de wand te plaatsen, dan wordt het plaatsen van een keukenbar wat lastig. Maar het is niet onmogelijk! Je kunt dan bijvoorbeeld op de kopse kant van een van de blokken je bar plaatsen. Daarnaast hoeven de twee blokken ook niet even lang te zijn. Zo kun je dus het ene blok langer maken en daar je keukenbar plaatsen. Zo gaat er ook geen werkruimte verloren.

Parallel keuken met keukenbar
Parallel keuken met bar (1)

Keukenstijlen

In een parallel keuken met raam en bar kun je eigenlijk alle keukenstijlen wel toepassen. Je kunt de keuken dus afstemmen op jouw interieurstijl of juist kiezen voor totaal iets anders. Hou je bijvoorbeeld van landelijk? Kies dan voor een parallel keuken met hout, dit staat garant voor een landelijke uitstraling. Een moderne keuken creëer je bijvoorbeeld door te kiezen voor zwarte fronten, een licht werkblad en donkere kranen. Je kunt dus de keukenstijl creëren die bij jou en je keuken past. Zou je graag advies ontvangen over het samenstellen van je parallel keuken met bar? Maak dan eens een afspraak bij een van onze keukenwinkels. Onze adviseurs helpen je graag bij het realiseren van jouw parallel keuken met bar. Wij zijn pas tevreden als jij dit ook bent!

Maak een vrijblijvende afspraak