Hoekkeuken met hoge kasten

Ben je op zoek naar een keuken in hoekopstelling met veel opbergruimte? Dan is een hoekkeuken met hoge kasten ideaal! Deze opstelling wordt veel gekozen wanneer de keukenruimte zich aan twee zijdes van de ruimte bevindt. De hoekkeuken geeft veel ruimte voor het werkblad, waardoor er vaak ook genoeg mogelijkheid overblijft voor het plaatsen van een hoge kast. Omdat we de kasten van jouw nieuwe keuken praktisch kunnen indelen, kan deze kast helemaal tot aan het plafond reiken. Genoeg ruimte dus voor alles dat je in de keuken wil opbergen!

Een praktische keukenopstelling

Het handige van een hoekkeuken, is dat er twee verschillende muren worden gebruikt om de keuken tegenaan te plaatsen. Een van deze twee muren heeft vaak géén raam, waardoor je alle ruimte hebt om de wand te vullen met hoge kasten. De opstelling in hoekvorm én de hoge kasten in de ruimte, vinden heel veel mensen erg praktisch. Door de hoekopstelling wordt namelijk al extra werkruimte gecreëerd, waarnaast de kastenwand ook nog zorgt voor extra opbergruimte. Zo kan je je dus helemaal uitleven in de keuken, én al je benodigdheden achteraf weer makkelijk kwijt in de keuken.

Hoekkeuken hoge kasten hout
Hoekkeuken blauw hoge kasten

Indeling van hoge keukenkasten

Nog een groot voordeel aan een hoekkeuken met hoge kasten, is dat je keukenapparatuur gemakkelijk én stijlvol wegwerkt in een hoge kastenwand. Zo is er voldoende ruimte om de koel- en vriescombinatie strak in te bouwen en een oven naar keuze tussen de hoge kasten in te bouwen. De overige kastruimte geeft weer veel ruimte voor het opbergen van losse keukenapparatuur of servies. Zo houd jij je hoekkeuken mooi opgeruimd en blijven de spullen die je op dat moment niet nodig hebt mooi buiten het zicht.

Verschillende mogelijkheden

Ben je bang dat je te veel ruimte verliest door het plaatsen van hoge kasten? Vaak blijft er in een hoekopstelling nog meer dan voldoende ruimte over voor het werkblad, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een los keukenblok als kookeiland toe te voegen. Zo heb je alle ruimte om een brede, hoge kast in de keuken te plaatsen, en hou je nog zeeën van ruimte over om jouw favoriete gerechten te bereiden. Ook qua stijl kan je echt alle kanten op met deze hoekkeukens. Zo combineert zwart prachtig met notenhout, zoals je hiernaast kunt zien. Maar ook andere kleuren en materialen zijn natuurlijk mogelijk. Met ons uitgebreide assortiment vind je altijd de keuken die helemaal bij jou en jouw stijl past.

Witte hoekkeuken met hoge kasten

Jouw hoekkeuken met hoge kasten

Ben je benieuwd of een hoekkeuken met hoge kasten ook voor jouw keukenruimte geschikt is? Maak dan eens gebruik van onze gratis 3D-planner, of vraag jouw gratis 3D-ontwerp aan bij een van onze keukenadviseurs. We brengen graag jouw ruimte in beeld om zo samen te kijken welke opstelling het best bij jouw ruimte, wensen en behoeften past. Is een hoekkeuken met hoge kasten ideaal voor jouw keukenruimte? Dan gaan we samen de keuken samenstellen waar jij helemaal blij van wordt. We kiezen de mooiste materialen uit binnen jouw budget en maken een gratis 3D-ontwerp voor jou zodat je de keuken al helemaal voor je ziet. Helemaal tevreden? Dan kunnen we zelfs de montage van jouw hoekkeuken met hoge kasten voor je verzorgen. Plan dus gratis en vrijblijvend jouw adviesafspraak in bij een van onze keukenwinkels, en laat je verrassen door de vele mogelijkheden!

Afspraak maken