Betonlook keukens

Betonlook keuken

Ben je op zoek naar een stoere keuken? Denk dan eens aan een betonlook keuken. Met deze keukenstijl creëer je een industriële en stoere uitstraling. Daarnaast kun je de stijl op verschillende manieren toepassen, waardoor je er alle kanten mee op kunt. Wil je graag weten of een betonlook keuken bij je past en welke mogelijkheden er zijn? Lees dan snel verder. Wij vertellen je alles over betonlook keukens.

Kenmerken betonlook keuken

Betonlook is een imitatie materiaal dat van kunststof wordt gemaakt en vrijwel niet van echt beton te onderscheiden is. Echt beton is loodzwaar waardoor dit zich niet goed leent voor een keuken. Betonlook biedt daarom een mooie uitkomst. Bij een betonlook keuken wordt vaak aan grauw en grijs gedacht, maar dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. Betonlook is namelijk in verschillende kleuren verkrijgbaar en hoeft dus niet grijs te zijn. Daarnaast kun je het natuurlijk combineren met andere kleuren en materialen, waardoor je de keuken ook een heel andere uitstraling kunt geven!

De materialen in een betonlook keuken

Natuurlijk mag betonlook bij deze keukenstijl niet ontbreken, dit materiaal komt dan ook altijd voor in een betonlook keuken. Maar je kunt betonlook ook met andere materialen combineren. Een veelgemaakte combinatie is betonlook met houtlook, waarmee je voor een stoere landelijke keuken kiest. Daarnaast zien we ook veel composiet en graniet terugkomen bij deze keukenstijl. Deze materialen kunnen zowel een hele stoere als meer luxe uitstraling hebben. Je kunt hiermee dus helemaal je eigen stijl en uitstraling bepalen.

Industriële betonlook keuken
Lichte betonlook keuken
Keuken betonlook
Betonlook keuken met houtlook
Moderne betonlook keuken

Het kleurenpallet

Betonlook hoeft dus niet grijs te zijn, het is namelijk ook in bruin en zwart verkrijgbaar. Waar je met een zwarte betonlook keuken wat meer voor modern gaat, kies je met bruin betonlook al snel voor landelijk. Je kunt vele andere keuken kleuren combineren met betonlook, het is maar net voor welke uitstraling je wil gaan. Vaak zien we dat er gekozen wordt voor een combinatie met wit, zwart of grijs. Maar een combinatie van groene fronten met een betonlook werkblad kan ook prachtig zijn. Of ga je liever voor een blauwe of rode keuken? Ook dan kun je de combinatie met betonlook maken.

Bekijk onze opgeleverde betonlook keukens

Laat je inspireren

Een betonlook keuken samenstellen

Het samenstellen van een betonlook keuken begint bij het uitzoeken van de fronten en het werkblad. Bij deze keukenstijl is vrijwel altijd een van de twee elementen van betonlook. Ga je liever voor een volledige betonlook keuken? Dan kan dat natuurlijk ook! Andere veel gemaakte combinaties zijn betonlook fronten met een zwart werkblad en betonlook fronten met een composieten werkblad. Nadat je de basis van de keuken hebt samengesteld is het tijd om de accenten van de keuken uit te zoeken. Je kunt hierbij denken aan de spoelbak, kraan en eventuele grepen. We zien vaak dat er gekozen wordt voor mat zwart, Gun Metal of rvs. Deze drie combineren prachtig met betonlook. De apparatuur heeft vaak een zwarte kleur of is van rvs.

Moderne betonlook keuken
Keukentrends betonlook keuken

De betonlook keukentrends van 2024

Wil je graag een betonlook keuken samenstellen die voldoet aan de laatste trends? Kies dan voor een keramieken betonlook werkblad. Stenen werkbladen zijn namelijk een echte trend in 2024 en mag dan ook niet ontbreken in jouw nieuwe keuken. Een andere trend die we veel terugzien in betonlook keukens, is de keuze voor een lichte betonlook. Lichte kleuren zijn door de rustige uitstraling op het moment namelijk echt in trek. Daarnaast is het heel populair om verschillende kleuren en materialen met elkaar te combineren. Wanneer je een volledig betonlook keuken net te heftig vind, is dit de ideale trend voor jou!

Keukenstijlen combineren

Een betonlook keuken wordt vaak gecombineerd met andere keukenstijlen. We noemden net al even de combinatie met de industriële stijl. Deze kun je creëren door te kiezen voor betonlook fronten, een zwart werkblad en mat zwarte accenten. Ga je liever voor landelijk? Kies dan voor betonlook fronten, een houtlook werkblad en rvs-accenten. Maar ook de combinatie met een moderne keuken kan goed! Ga dan voor zwarte fronten, een betonlook werkblad en zwarte accenten. Zou je graag wat meer informatie willen over het combineren van verschillende keukenstijlen? We hebben de meest populaire keukenstijlen voor je uitgelicht. Zo kun je thuis alvast inspiratie opdoen!

Betonlook keuken

Betonlook keuken inspiratie

Zou je graag meer keuken inspiratie willen opdoen voor jouw betonlook keuken? Bekijk dan eens onze opgeleverde keukens. We hebben al verschillende betonlook keukens opgeleverd bij onze klanten. Doe je liever in de winkel inspiratie op? Bezoek dan gerust eens een van onze keukenwinkels. Daar kun je verschillende betonlook keukenopstellingen vinden in verschillende kleuren en met diverse combinaties. Naast dat je in onze winkels in alle rust inspiratie op kunt doen, kun je je ook laten adviseren door een van onze keukenadviseurs. 

Montage van een betonlook keuken

Bij Kitchen4All willen we je graag volledig kunnen ontzorgen, zodat je straks kunt genieten van jouw nieuwe betonlook keuken. Naast dat we je graag helpen bij het ontwerpen en samenstellen van jouw nieuwe keuken, kunnen we ook de montage voor je verzorgen. We werken samen met echte keuken experts die al vele keukens hebben gemonteerd. Binnen een korte periode leveren zij jouw keuken dus tot in de puntjes op. Zij gaan ook pas naar huis als jij helemaal tevreden bent en alles werkt. Zo weet je zeker dat jij je nergens zorgen om hoeft te maken.

Persoonlijk advies

Een keuken samenstellen doe je natuurlijk niet iedere dag. Zou je daar graag wat hulp bij willen ontvangen? Maak dan gerust eens een afspraak bij een van onze winkels. In de winkel beginnen we eerst met een korte kennismaking waarbij we jouw wensen en behoeften bespreken. We voorzien je van advies en maken een 3D-ontwerp voor je. Vervolgens maken we samen een rondje door de winkel om de kleuren en materialen voor jouw keuken uit te zoeken. Samen gaan we jouw droomkeuken realiseren.

Maak een gratis afspraak