Lichtgrijze keuken

Wanneer je op zoek bent naar een keuken met een stijlvolle uitstraling is een lichtgrijze keuken misschien wel waar je naar op zoek bent. Met deze keuken kleur creëer je een huiselijke uitstraling en is dus heel geschikt voor een open woonkeuken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een lichtgrijze keuken? Wij vertellen je er alles over!

Lichtgrijze keuken

Kenmerken van een lichtgrijze keuken

Lichtgrijze keukens kenmerken zich vooral door de veelzijdigheid ervan. Je kunt er alle kanten mee op en daardoor je eigen unieke uitstraling creëren. Het is een frisse kleur waarmee je een sfeervolle ruimte kunt creëren. Dat maakt deze keuken kleur dan ook zeer geschikt voor een open keuken of een woonkeuken. Het is namelijk niet alleen een sfeervolle kleur, maar een grijze keuken past ook bij vele interieurstijlen.

Toepassen van lichtgrijs

Wanneer je voor een lichtgrijze keuken kiest, kun je lichtgrijs op verschillende manieren terug laten komen in de keuken. Je kunt kiezen uit verschillende lichtgrijze fronten die voorzien zijn van verschillende soorten afwerkingen en designs. Denk bijvoorbeeld aan een heel mat of juist hoogglans front. Daarnaast zijn er allerlei lichtgrijze werkbladen van verschillende materialen. Niet alleen bieden we egale grijze werkbladen, maar bijvoorbeeld ook betonlook, marmerlook of houtlook in lichtgrijs. Omdat we zowel fronten als werkbladen in deze kleur hebben, kun je voor een volledig lichtgrijze keuken kiezen.

Keuken lichtgrijs
Inspiratie lichtgrijze keuken

Combineren met andere kleuren

Lichtgrijs waarmee je prachtige combinaties kunt maken met andere kleuren. Zo zien we bijvoorbeeld unieke combinaties met groen en blauw voorbij komen. Hiermee weet je zeker dat je met jouw lichtgrijze keuken een eyecatcher creëert. Er wordt ook vaak voor een combinatie met zwart of wit gekozen, waarmee je meer voor modern of tijdloos kiest. De materialen waarmee veel gecombineerd wordt zijn houtlook, marmerlook en natuursteen. Of ga juist voor terrazzo of betonlook! Met deze keuken kleur kun je dus vele combinaties maken en daardoor geheel je eigen unieke keuken samenstellen.

Verschillende lichtgrijze keukenstijlen

Er zijn vele keukenstijlen waar je uit kunt kiezen en verschillende daarvan zijn ook geschikt voor een lichtgrijze keuken. Een daarvan is bijvoorbeeld de tijdloze keukenstijl. Combineer een donker werkblad met lichtgrijze fronten en rvs-accenten en je hebt een tijdloze keuken. Of wil je liever een moderne keuken? Kies dan voor een greeploze keuken met lichtgrijze fronten, een lichtgrijs blad en maak het geheel af met mat zwarte accenten. Is een landelijke keuken waar je naar op zoek bent? Kies dan voor lichtgrijze fronten, een terrazzo werkblad en rvs-accenten. Zo zijn er nog veel meer keukenstijlen mogelijk!

Jouw lichtgrijze keuken samenstellen

Het samenstellen van een grijze keuken begint bij het uitzoeken van de keukenopstelling. Daarna is het tijd om de lichtgrijze kleur aan de keuken toe te gaan voegen. We beginnen vaak met het uitzoeken van het werkblad en de fronten, want deze hebben de meeste invloed op de sfeer en uitstraling van je keuken. Ga je voor een volledig grijze keuken? Of maak je een combinatie met andere kleuren? Nadat jij de perfecte combinatie voor jouw keuken hebt gevonden, kun je de kleur van de accenten uitzoeken. Het gaat om de kleur van de kraan, spoelbak en eventuele fronten. We zien bij een lichtgrijze keuken vaak de keuze voor Gun Metal, rvs of mat zwart. Als laatste kies je de keukenapparatuur en dan heb jij je complete keuken samengesteld!

Laat je inspireren

Wil je graag nog wat meer keuken inspiratie opdoen voor jouw lichtgrijze keuken? Bij de opgeleverde keukens van onze klanten vind je verschillende keukens in deze kleur. Je kunt daarbij ook goed zien dat al onze keukens maatwerk zijn. Want deze keukens zijn namelijk stuk voor stuk uniek! Onze keukens kun je ook eens in het echt komen bewonderen. In onze winkels vind je namelijk verschillende keukenopstellingen met verschillende stijlen en kleuren, waaronder lichtgrijze keukens. Voldoende inspiratie dus om jouw droomkeuken samen te stellen!

Lichtgrijze keuken ideeën

Complete ontzorging bij Kitchen4All

Bij kitchen4All willen we je compleet ontzorgen! Dit doen we niet alleen tijdens het aankoopproces, maar ook ervoor en erna. In de winkel voorzien we je eerst van advies en maken een gratis 3D-ontwerp voor je. Dit ontwerp passen we net zolang aan totdat jij tevreden bent. Zo weten we zeker dat we jouw droomkeuken realiseren. Wanneer je de keuken hebt gekocht wordt deze bij je thuisbezorgd. Jij hoeft alleen maar even de deur open te doen! Ook de montage kunnen we voor je verzorgen. We werken samen met ervaren monteurs die precies weten hoe ze jouw keuken perfect moeten monteren! 

Maak een afspraak

Wanneer je een nieuwe keuken gaat uitzoeken is het natuurlijk fijn dat je van advies wordt voorzien. Bezoek daarom een van onze keukenwinkels en laat je adviseren over jouw lichtgrijze keuken. Onze adviseurs ontvangen je daar met een kopje koffie of thee. Zij beginnen met een korte kennismaking en brengen je wensen in kaart. Aan de hand daarvan voorzien zij je van advies en gaan samen met jou je droomkeuken samenstellen! Zien we je snel?

Plan direct een afspraak