Kookeiland met bar

Een kookeiland met bar is natuurlijk een handige en fijne plek om te koken, maar ook om de woning bij de keuken te betrekken. Waar vroeger een scheiding zat tussen woonkamer en keuken zien we steeds vaker dat mensen geen strakke scheiding tussen woonkamer en de keuken willen. Een kookeiland is de perfecte keukenopstelling om dit te doen. Niet alleen staat dit ongelooflijk gezellig, maar een keukeneiland met bar kan ook een prettige manier zijn om gezellig samen te komen. Ideaal natuurlijk wanneer je niet alleen in de keuken wil staan. Wil je meer weten over keukeneilanden met een bar? Lees dan gauw verder.

Voordelen kookeiland met bar

Zoals gezegd geeft een kookeiland een stukje sfeer aan de woning. Een kookeiland met bar ademt gezelligheid en is niet alleen ‘s avonds, maar ook ‘s ochtends een welkome toevoeging aan jouw woning. Zo kun je de eerste ochtendstralen pakken onder het genot van een snel ontbijtje aan een kookeiland met bar en kun je na een lange dag lekker neerploffen op je barkruk om van de rust te genieten.

Een complete keuken met kookeiland heeft naast de gezelligheid ook nog een groot praktisch voordeel: met een kookeiland met bar creëer je namelijk extra opbergruimte. Zo kun je makkelijker een extra snijplank of pan kwijt terwijl je aan het koken bent. Deze bijkomende ruimte komt vaak goed van pas bij mensen die wat uitgebreider koken, maar ook wanneer je dit niet doet, is extra opbergruimte natuurlijk fijn.  

Keuken kookeiland met bar
Kookeiland met bar

Een kookeiland met bar voor elke stijl

Keukens komen in allerlei soorten en maten. Gelukkig doen kookeilanden dat ook, waardoor ze al snel bij jouw keuken zullen passen. Een kookeiland in het zwart met keuken en bar past namelijk binnen elke stijl. Denk bijvoorbeeld aan een kookeiland met een verhoogde bar voor wanneer je graag wat hoger zit of een klein kookeiland voor wanneer je niet veel extra ruimte hebt.

Ook voor de kleinere keukens kan een kookeiland een uitkomst bieden. Kookeilanden met bar voor industriële keukens hoeven namelijk niet groot te zijn. Wanneer je een klein eiland hebt, kun je al makkelijk een ‘barretje’ creëren door één of twee barkrukken toe te voegen. Dit is niet alleen handig, maar ook nog eens heel gezellig. Heb je een kleinere keuken? Ga dan voor een klein keukeneiland met bar om jouw keuken nog moderner en gastvrijer te maken.

Schiereiland met bar

Heb je beperkte ruimte en wil je toch graag een keuken met bar realiseren? Dan is een schiereiland een schiereiland misschien wel iets voor jou. Dit schiereiland zit bevestigd aan de keuken, maar geeft dezelfde sfeervolle uitstraling als een kookeiland met bar. Een schiereiland neemt wel minder ruimte in beslag en biedt dezelfde opslagmogelijkheden als een kookeiland.

Keuken met kookeiland en bar
Kookeiland met keukenbar

Hulp bij het vinden van jouw kookeiland met bar

Ben je op zoek naar een schiereiland of kookeiland met bar, maar wil je nog wat inspiratie op doen? Met de keuken inspiratie op de website weet je zeker dat dit lukt. Toch nog een vraag? Wij helpen je graag verder.

Gratis adviesgesprek