Kookeiland met bar

Ben je op zoek naar een keukenopstelling waarmee je van jouw keuken een gezellige en sfeervolle ruimte maakt? Dan is een kookeiland met bar de opstelling waar je naar op zoek bent. Het is de ideale opstelling om van jouw keuken en woonkamer één te maken en bovendien kun je ook gezellig dineren aan de bar. Wil je meer weten over deze opstelling? Lees dan snel verder!

Kookeiland met bar (2)

Wat is een keukenbar?

Een keukenbar is vaak een verlenging van het keukenblok. Hierbij kun je ervoor kiezen om het werkblad of het gehele keukenblok door te trekken. Je creëert dus eigenlijk een zitruimte in je keuken. Je kunt dus het werkblad doortrekken, maar een andere optie is om voor een andere kleur of materiaal te kiezen en deze als het ware op het keukenblok te leggen. Er ontstaan dan verschillende hoogtes, wat de keuken een speels effect geeft. Een keukenbar kun je aan vele verschillende keukenopstellingen toevoegen, maar de meest populaire optie is het kookeiland met bar. Je hebt bij een kookeiland namelijk vaak voldoende ruimte over om er ook een bar aan toe te voegen.

Keuken kookeiland met bar
Blauwe keuken met bar

De gezellige sfeer van een kookeiland met bar

Een van de belangrijkste kenmerken van een kookeiland met bar is de sfeer die deze keukenopstelling met zich meebrengt. Je kunt niet alleen ’s avonds gezellig dineren aan de keukenbar, maar ’s ochtends ook de eerste zonnestralen meepakken onder het genot van een ontbijtje! Daarnaast creëert een kookeiland met bar veel extra opberg- en werkruimte. Zeker wanneer je van koken houdt is dit een fijn voordeel!

Welke opstellingen kun je creëren met een bar?

Wanneer je voor een kookeiland met bar kiest, kun je de keuken op verschillende manieren inrichten. We benoemden al even dat er verschillende variaties keukenbars zijn, maar er zijn daarnaast nog meer mogelijkheden! Aan een kookeiland met bar wordt namelijk (over het algemeen) nog een keukenblok toegevoegd, soms zelfs twee! Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een parallel keuken en een rechte keuken toevoegen aan het kookeiland. Wanneer je graag nog wat extra plek wil hebben voor jouw keukengerei, kun je van het rechte blok ook een kastenwand maken. Heb je een vrij grote ruimte? Dan kun je ook voor een U-of hoekopstelling gaan, waarbij je het eiland los van de andere twee delen plaatst. Met een kookeiland met bar kun je dus alle kanten op!

Kookeiland met bar
Keuken met kookeiland en bar

Kies voor een schiereiland met bar

Past een kookeiland niet in jouw ruimte, maar wil je wel van de voordelen van een kookeiland met bar genieten? Geen zorgen, dat kan! Je kunt namelijk ook voor een schiereiland met bar kiezen. Bij deze opstelling staat het eiland niet los in de ruimte, maar wordt met een of twee zijdes tegen de muur aangezet. Zo neemt de opstelling automatisch minder ruimte in, waardoor deze voor veel ruimtes geschikt is. Je kunt dan dus gewoon gezellig ’s ochtends aan de bar ontbijten, zonder dat de opstelling eigenlijk te groot voor de ruimte is.

Zo stel je een kookeiland met bar samen

De eerste stap van het samenstellen van een nieuwe keuken, is het uitzoeken van de keukenopstelling. Bij een kookeiland met bar kun je dus uit verschillende variaties kiezen. Ga je voor een hoge kastenwand met een kookeiland? Of kies je voor een ruime hoekkeuken met eiland en bar? De tweede stap is om de kleuren en materialen van de fronten en het werkblad uit te zoeken. Je zou bijvoorbeeld het eiland een andere kleur fronten kunnen geven dan het andere deel van de keuken. Of ga voor een ander materiaal bar dan dat je voor het werkblad hebt uitgezocht. Je vult deze combinatie aan met de accenten van de keuken, het gaat daarbij om de spoelbak, kraan en eventuele fronten. Hiermee maak je de combinatie namelijk helemaal af. De laatste stap is het uitzoeken van de keukenapparatuur en dan is jouw keuken compleet!

Kookeiland met keukenbar
Kookeiland met keukenbar

Hulp bij het vinden van jouw kookeiland met bar

Ben je op zoek naar een schiereiland of kookeiland met bar, maar wil je nog wat inspiratie op doen? Met de keuken inspiratie op de website weet je zeker dat dit lukt. Toch nog een vraag? Wij helpen je graag verder.

Gratis adviesgesprek