Open keuken met eiland

Bij een open keuken bevinden de woonkamer en de keuken zich in één ruimte. Deze keukens worden steeds populairder door het ruimtelijke gevoel die deze opstellingen creëren. Daarnaast ontstaat er een verbinding met de woonkamer, zeker als je kiest voor een open keuken met eiland. Kokend aan een eiland kun je namelijk makkelijk contact houden met je gezelschap. Ideaal als je graag kookt én van gezelschap houdt!

Mogelijkheden open keuken met eiland

Als je kiest voor een open keukenopstelling met eiland zijn er meerdere opstellingen waar je uit kunt kiezen. Zo zijn er open keukens met een eiland waarbij er gekozen is voor een recht keukenblok en een eiland. Maar je kunt ook kiezen voor een opstelling zonder recht keukenblok, maar met een hoge kastenwand en een eiland. Daarnaast kun je ook kiezen voor een keukenbar. Zo creëer je extra zitruimte waardoor je gasten of je huisgenoten je gezelschap kunnen houden tijdens het koken. Een keukenbar is onder andere geschikt als je een kleine open keuken met eiland wil. De bar creëert extra zitplekken, waardoor je de eettafel eventueel achterwege kunt laten.

Kleine open keuken met bar
Open keuken met eiland

Indeling eiland

Een eiland kun je op verschillende manieren inrichten, zo ook bij een open keuken met bar of eiland. Je kunt het eiland gebruiken als kookeiland, waarbij je dus de kookplaat op het eiland plaatst. Maar het is ook mogelijk om alleen de spoelbak en de kraan op het eiland te plaatsen en de kookplaat op het andere deel van de keuken. Dit kan wel alleen als je kiest voor een keukenblok met een eiland, bij een kastenwand heb je natuurlijk geen plek meer voor je kookplaat. Wil je de spoelbak en de kookplaat graag dicht bij elkaar hebben? Je kunt natuurlijk ook beide op het eiland plaatsen.

Verschillende keukenstijlen

Open keukens met een eiland lenen zich voor vrijwel alle keukenstijlen. Je kunt namelijk de keuken helemaal inrichten zoals jij dit wil. Vaak zien we dat de stijl van de woonkamer wordt doorgetrokken in de keuken, zodat er een geheel ontstaat. Hoe je dit kunt doen? Als je bijvoorbeeld veel met zandkleuren hebt gewerkt in je interieur, kun je kiezen voor een keuken in een zandkleur. Heb je meer voor een landelijk interieur gekozen? Maak dan bijvoorbeeld een combinatie tussen een houtlook werkblad en witte fronten. De mogelijkheden zijn dus vrijwel eindeloos.

Open keuken met keukenbar
Open keuken met kookeiland

Direct de scherpste prijs

Is een open keuken met eiland echt iets voor jou? Kom dan eens naar een van onze winkels om inspiratie op te doen voor je nieuwe keuken. Je kunt daar in alle rust rondkijken. Onze adviseurs staan ook voor je klaar om je te voorzien van advies. Daarnaast maken zij ook graag een 3D-ontwerp van je nieuwe keuken voor je. Ben je tevreden met het ontwerp? Dan bieden we je een offerte aan met daarin direct de scherpste prijs. Geen gedoe of onderhandelingen, maar een eerlijke en transparante prijsopgave. Daarnaast krijg je voldoende bedenktijd zodat je zeker weet dat je nieuwe keuken met eiland helemaal bij je past!

Maak zelf een 3D-ontwerp