Retro keukens

Is een moderne keuken niet helemaal waar je naar op zoek bent en hou je meer van een nostalgische keukenstijl? Misschien is een retro keuken dan wel iets voor jou. Met een retro keuken creëer je een nostalgische sfeer, waarmee je weer even teruggaat naar de jaren ’70. Bekijk het aanbod complete keukens bij Kitchen4All. 

Kleuren retro keukens

De retro stijl staat vooral bekend om de, wat opvallende, kleuren die gebruikt worden. Geel, bruin, oranje en groen zijn kenmerkend voor een retro look. In retro keukens zien we dan ook vaak dat er voor een van deze kleuren gekozen wordt. Vaak wordt er dan wel een combinatie gemaakt met een wat minder uitgesproken kleur, zoals wit of zwart. Denk bijvoorbeeld aan twee kleuren keukenfronten, of een andere kleur werkblad.

Materialen retro keukens

Een veel voorkomend materiaal in retro keukens is notenhout. Deze donkere houtsoort is echt kenmerkend voor de nostalgische sfeer in een retro keuken. Hout is best een kostbaar materiaal, daarom kun je ook voor houtlook in de kleur van notenhout kiezen. Naast notenhout zijn ook tegels een kenmerkend materiaal. Je kunt dan denken aan kleine vierkante of rechthoekige tegels. De fronten van deze keukens zijn vaak voorzien van een raamoptiek of ander reliëf. Deze versterken nog net wat meer de retro uitstraling dan een vlak front.

Retro keuken
Retro keuken met houtlook

Accessoires toevoegen

Naast retro kleuren en materialen, kun je de retro uitstraling van je keuken ook eenvoudig versterken door accessoires toe te voegen. Zo heb je bijvoorbeeld retro broodroosters en ketels die als accessoire kunnen dienen in je keuken. Daarnaast is ook servies, zoals schaaltjes en borden, in een retro kleur een mooie toevoeging aan je retro keuken.

Combineren retro keukens

Retro is een vrij uitgesproken stijl en daarom niet met alle keukenstijlen te combineren. Zo zal je niet snel een moderne retro keuken tegenkomen. Een keukenstijl waar je wel een combinatie mee kunt maken is de luxe keuken. Door luxe keukenapparatuur toe te voegen aan je retro keuken, behoud je de retro stijl maar heb je wel de luxe van de keukenapparatuur van nu. Door voor veel hout(look) in je retro keuken te kiezen, voeg je juist een landelijke uitstraling toe aan je keuken.

Witte retro keuken
Retro keukens

Advies nodig?

Wil je graag een retro keuken, maar zou je graag advies ontvangen over het ontwerpen en inrichten ervan? Maak dan een afspraak bij een van onze keukenwinkels. Daar staan onze deskundige adviseurs voor je klaar. Zij voorzien je van advies én maken een 3D-ontwerp van je nieuwe keuken voor je. Zo weet je precies hoe deze eruit komt te zien en kun je makkelijker een keuze maken. Wij zijn immers pas tevreden als jij dit ook bent!

Maak een afspraak