Retro keukens

Is een moderne keuken niet helemaal waar je naar op zoek bent en hou je meer van een nostalgische keukenstijl? Misschien is een retro keuken dan wel iets voor jou. Met een retro keuken creëer je een nostalgische sfeer waarmee je weer even teruggaat naar de jaren ’70. Meer weten? We vertellen je alles over retro keukens.

De kenmerken van een retro keuken

In een retro keuken zul je niet snel mat zwarte kranen of hele strakke fronten tegenkomen. Deze keukenstijl staat echt bekend om de kleurrijke elementen en de klassieke fronten met een raamoptiek. Daarnaast zie je dat er vaak gekozen wordt voor hout en goudkleurige of rvs-accenten. De apparatuur is vaak ook voorzien van een wat klassieker design, denk bijvoorbeeld aan een vrijstaand fornuis. Met deze keukenstijl creëer je dus een kleurrijk geheel met een warme en nostalgische uitstraling.

Kies voor natuurlijke materialen in jouw retro keuken

Een veel voorkomend materiaal in retro keukens is notenhout. Deze donkere houtsoort is echt kenmerkend voor de nostalgische sfeer van een retro keuken. Hout kan best een kostbaar materiaal zijn, daarom kun je ook voor houtlook met een notenhoutlook kiezen. Ook andere natuurlijke materialen zoals composiet of graniet zijn populair bij deze keukenstijl. Denk bijvoorbeeld aan een mooi terrazzo werkblad. Daarnaast zijn tegels ook echt kenmerkend voor deze keukens. Je kunt dan denken aan kleine vierkante of rechthoekige tegels, ook wel metrotegels genoemd.

Retro keuken
Kleurrijke retro keuken

Het retro kleurenpallet

De retro keukenstijl staat vooral bekend om de, wat opvallende, kleuren die gebruikt worden. Geel, bruin, oranje en groen zijn kenmerkend voor een retro look. In retro keukens zien we dan ook vaak dat er voor een van deze kleuren gekozen wordt. Deze kleuren worden gecombineerd met een wat minder uitgesproken kleur, zoals wit of zwart. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van groene fronten en een zwart of houtlook werkblad.

Zo stel je jouw nieuwe keuken samen

Als je kiest voor een retro keuken, dan kies je vaak ook voor kleur. Bedenk daarom als eerste welke kleuren je mooi vindt en welke je graag terug zou willen laten komen in de keuken. De eerste stap is namelijk het uitzoeken van de kleuren en materialen van de fronten en het werkblad. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een notenhouten keuken en een licht blad en kleur toevoegen met accessoires. Of ga je juist voor een lichtblauwe keuken met een marmerlook werkblad. Daarna kun je de accenten van de keuken uitzoeken. Door het werkblad bij de fronten te leggen zie je vaak wat er nog mist. Bij retro keukens wordt er vaak gekozen voor goudkleurige of rvs-accenten. Hiermee weet je zeker dat je jouw retro keuken helemaal afmaakt.

Bekijk de keukens van onze klanten

Laat je inspireren

Trends voor retro keukens

Dit jaar zijn pastelroze en Jadegroen echte trendkleuren. Deze kleuren zien we met regelmaat terugkomen in een retro keuken, deze trend is dan ook perfect voor deze keukenstijl! Wanneer je graag nog meer trends zou willen toevoegen aan jouw retro keuken, kun je ook kiezen voor een ronde keuken. Rond? Ja, je leest het goed! Voornamelijk eilanden worden steeds vaker in een ronde vorm uitgevoerd. En die ronde vormen zien we ook veel voorkomen bij de retro stijl. Hiermee creëer je echt een authentieke ruimte!

Keukentrends 2024 retro keukens
Retro keukens

Het combineren van verschillende keukenstijlen

Retro is een vrij uitgesproken stijl en daarom niet met alle keukenstijlen te combineren. Zo zal je niet snel een moderne retro keuken tegenkomen. Een keukenstijl waar je wel een combinatie mee kunt maken is de luxe keuken. Door luxe keukenapparatuur toe te voegen aan je retro keuken, behoud je de retro stijl maar heb je wel de luxe keukenapparatuur van nu. Je kunt een retro keuken ook goed combineren met de landelijke stijl. Kies dan voor houtlook fronten en een licht composieten blad. Zou je graag meer informatie willen over het combineren van verschillende keukenstijlen? We hebben de meest voorkomende stijlen voor je op een rijtje gezet. Zo kun je eenvoudig zien wat bij je past.

Doe retro keuken inspiratie op

Of je nu op zoek bent naar keuken inspiratie voor jouw retro keuken of voor een andere keukenstijl, je kunt altijd bij ons terecht. We weten bij Kitchen4All als geen ander dat iedere keuken maatwerk is en dat iedereen ook andere wensen heeft. We voorzien je daarom altijd van onafhankelijk en eerlijk advies. Dit kun je ook goed terugzien in onze opgeleverde keukens. Wil je graag in de winkel inspiratie opdoen? Dat kan natuurlijk ook! Je vindt daar een ruim assortiment aan keukenopstellingen, voorzien van verschillende kleuren, materialen en stijlen. Zo weten we zeker dat er altijd een keuken is die bij je past.

Witte retro keuken

De montage van jouw keuken

We willen je bij Kitchen4All volledig kunnen ontzorgen. Zo helpen we je graag bij het ontwerpen en samenstellen van jouw keuken. We houden hierbij natuurlijk rekening met jouw wensen en jouw budget. Maar ook na de aankoop van de keuken ontzorgen we je. De keuken wordt bij je thuis bezorgd en, indien gewenst, monteren we en plaatsen we de keuken ook voor je. Dit betekent dat je alleen nog maar hoeft te genieten van jouw nieuwe keuken en je dus niet druk hoeft te maken over de montage van je keuken. Onze vakkundige monteurs weten precies wat ze doen en hebben al vele keukens gemonteerd. 

Op zoek naar advies?

Ben je op zoek naar een retro keuken, maar zou je graag advies willen ontvangen over het ontwerpen en inrichten ervan? Maak dan een afspraak bij een van onze keukenwinkels en kom langs. Daar staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je te helpen. Zij voorzien je van advies en maken een 3D-ontwerp van je nieuwe keuken voor je. Zo weet je precies hoe deze eruit komt te zien en weet je waar je aan toe bent. We gaan samen naar jouw droomkeuken.

Maak een vrijblijvende afspraak