Moderne rechte keuken

Niet iedere ruimte leent zich voor een hele grote keukenopstelling. Wanneer je over een wat kleinere keuken beschikt, biedt een rechte keuken vaak uitkomst. Ben je op zoek naar een rechte keuken met een minimalistische en strakke uitstraling? Lees dan snel verder, want dan past een moderne rechte keuken helemaal bij jou!

Zwarte moderne rechte keuken

Minimalistische stijl van een moderne rechte keuken

Bij een moderne keuken wordt al snel gedacht aan een grote en luxe keukenopstelling. Maar niet iedereen heeft natuurlijk de ruimte voor een grote opstelling. Een moderne rechte keuken biedt dan een mooie uitkomst! Met deze keuken creëer je namelijk dezelfde strakke en minimalistische uitstraling als wanneer je bijvoorbeeld voor een keuken met eiland kiest. Je kunt dus prima voor een wat kleinere opstelling kiezen, zonder dat de moderne uitstraling verloren gaat. Een ander belangrijke eigenschap van de rechte keuken is dat de opstelling niet alleen weinig ruimte inneemt, maar ook relatief veel werk- en opbergruimte creëert.

Moderne rechte keuken
Eigenschappen moderne rechte keuken

Vele mogelijkheden met een moderne rechte keuken

Een moderne rechte keuken biedt meer mogelijkheden dan je misschien zou denken. Zo kun je de opstelling op verschillende manieren inrichten. Je kunt namelijk de afmetingen van de rechte keuken helemaal zelf bepalen. Daarnaast kun je bijvoorbeeld kiezen voor bovenkasten of een hoge kastenwand. Ook de inrichting van een moderne rechte keuken biedt allerlei mogelijkheden. Wanneer je kiest voor bovenkasten kun je deze bijvoorbeeld een andere kleur geven dan de rest van de keuken. Of ga voor de hoge kastenwand voor andere fronten dan de rest van het keukenblok.

Gebruik neutrale kleuren en materialen

Bij de moderne keukenstijl komen vooral de wat neutralere kleuren als wit, grijs, taupe en zwart voor. Maar dat betekent niet dat je helemaal niet voor kleur kunt kiezen. Wanneer je voor een wat kleurrijker geheel wil gaan, zijn groen en blauw ook een goede optie. Je kunt deze kleuren dan bijvoorbeeld combineren met meer neutrale kleuren zoals beige of grijs. Daarnaast zijn er verschillende materialen die goed bij de moderne keukenstijl passen. Je kunt hierbij denken aan materialen met een wat meer ingetogen uitstraling zoals hout(look) en natuursteen. Of kies juist voor een wat opvallender materiaal als marmerlook of betonlook.

Rechte keuken modern

Op zoek naar keuken inspiratie?

Bekijk de keukens van onze klanten

Beige moderne keuken

Zo kun je een moderne rechte keuken samenstellen

Wanneer je een moderne rechte keuken gaat samenstellen, begin je bij de keukenopstelling. Je kunt bij een rechte keuken dus de lengte van de keuken bepalen, maar ook kiezen of je voor bovenkasten of een hoge kastenwand gaat. Daarna is het tijd om de kleuren en materialen van je nieuwe keuken uit te zoeken. Daarbij begin je bij de combinatie van de fronten en het werkblad. Kies je voor de gehele keuken dezelfde fronten? Of combineer je twee verschillende kleuren en/of materialen met elkaar? Als je tevreden bent over deze combinatie kun je de kraan, spoelbak en eventuele grepen van de keuken uitzoeken. Bij de moderne keukenstijl wordt er vooral veel gekozen voor rvs, Gun Metal of mat zwart. Maar je kunt ook gerust voor koper of goud kiezen. De laatste stap is om de keukenapparatuur aan het geheel toe te voegen, daarmee maak je jouw moderne rechte keuken helemaal af.

De stijlen die passen bij een moderne rechte keuken

Vaak wordt gedacht dat je maar voor één keukenstijl kan kiezen als je een nieuwe keuken gaat samenstellen. Maar je kunt gerust verschillende stijlen met elkaar combineren. Sterker nog, zo weet je zeker dat je een keuken samenstelt die helemaal bij je past. De moderne stijl leent zich bijvoorbeeld perfect om te combineren met een design keuken. Deze kun je samenstellen door te kiezen voor groene fronten en een marmerlook werkblad. Maar ook de landelijke stijl past er goed bij. Je kunt deze combinatie creëren door aan je moderne keuken houtlook elementen toe te voegen. En zo kun je ook een luxe, industriële of betonlook keuken combineren met de moderne keukenstijl.

Altijd direct de scherpste prijs

Een nieuwe keuken is een kostbare aankoop. Dan wil je wel weten waar je aan toe bent en niet voor gekke verrassingen komen te staan. Wanneer je daarom een keuken hebt gevonden die helemaal bij je past, ontvang je van ons een offerte met daarin direct de scherpste prijs. Dus een eerlijke en transparante prijsopgave, zonder kleine lettertjes of gedoe. Je weet dus meteen waar je aan toe bent. Bovendien bieden we je voldoende bedenktijd zodat jij rustig kunt nadenken over deze beslissing.

Plan jouw vrijblijvende afspraak

Wil je graag weten welke mogelijkheden zijn voor jouw moderne rechte keuken? Je kunt heel eenvoudig een afspraak maken bij een van onze keukenwinkels. Daar word je ontvangen door een van onze adviseurs. De adviseur begint met een korte kennismaking waarbij je wensen en de mogelijkheden in kaart worden gebracht. Aan de hand daarvan zal de adviseur je voorzien van advies. Deze afspraak is gratis en geheel vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast!

Maak een afspraak