Kleine hoekkeuken

Bij veel mensen staat voldoende opbergruimte hoog op hun wensenlijstje als ze op zoek gaan naar een nieuwe keuken. Je denkt dan al snel aan een ruime keukenopstelling met bijvoorbeeld een eiland. Maar niet iedere ruimte biedt de plek voor zo’n grote keukenopstelling. Ook voor de wat kleinere keukens bieden we gelukkig een keukenopstelling. Neem bijvoorbeeld de kleine hoekkeuken. Lees snel verder en ontdek de mogelijkheden van deze keukens.

Kleine hoekkeukens

De eigenschappen van een kleine hoekkeuken

Een kleine hoekkeuken heeft vele positieve eigenschappen. We benoemden al even dat je er veel opbergruimte mee kunt creëren, maar daarnaast zijn er nog meer voordelen te benoemen. Je kunt de grootte van de opstelling namelijk helemaal zelf bepalen. De afmetingen van jouw hoekkeuken kun je dus afstemmen op de ruimte en daar dus optimaal gebruik van maken. En dit zorgt er ook nog eens voor dat de ruimte groter oogt!

Kleine zwarte hoekkeuken
Hoekkeuken klein donker

Op welke manieren kun je een kleine hoekkeuken indelen?

Je kunt niet alleen de grootte van een kleine hoekkeuken zelf bepalen. Er zijn nog veel meer opties om deze opstelling zo optimaal mogelijk in te richten. De hoekopstelling is bijvoorbeeld ideaal voor een Le mans kast. Dit is een kast voorzien van plateaus die je uit de kast kunt draaien. Hiermee maak je dus optimaal gebruik van de hoekopstelling. Daarnaast heb je natuurlijk de keuze uit bovenkasten, waarbij er ook nog verschillende soorten kasten zijn. Kies jij voor glaskasten of hebben klepkasten meer jouw voorkeur? De laatste optie is om een of meerdere hoge kasten aan jouw kleine hoekkeuken toe te voegen. Hiermee creëer je naast opbergplek ook de ruimte om een aantal apparaten in te bouwen.

De perfecte kleuren en materialen voor een kleine hoekkeuken

Omdat de meest kleine hoekkeukens in een kleine ruimte komen, adviseren we ook om de kleuren en materialen van de keuken hierop af te stemmen. Je kunt bijvoorbeeld voor een hele donkere keuken kiezen, maar hou er dan wel rekening mee dat de ruimte kleiner oogt. Ditzelfde geldt ook voor een hele drukke keuken. Dat betekent niet dat je helemaal niet voor donkere of opvallende kleuren kunt gaan, maar combineer deze dan met bijvoorbeeld wit of beige. Bij de materialen van de keuken kun je hetzelfde doen. Wil je graag dat ene opvallende marmerlook werkblad? Combineer deze dan met witte fronten en creëer zo toch een rustig geheel.

Landelijke kleine hoekkeuken

Op zoek naar inpiratie?

Bekijk de keukens van onze klanten!

Zo kun je een kleine hoekkeuken samenstellen

Zou je graag een kleine hoekkeuken willen samenstellen, maar weet je niet goed hoe je dit moet doen? Wij hebben een aantal stappen voor je opgesteld, zodat je een beter beeld krijgt van het samenstellen van jouw keuken.

Witte kleine hoekkeuken

1. Het uitzoeken van de opstelling: je begint met het uitzoeken van de keukenopstelling, dit is de basis van de keuken. Je hebt gekozen voor een hoekkeuken, maar je kunt deze dus helemaal naar eigen hand inrichten.

2. Combinatie van werkblad en fronten: dan is het tijd om de kleuren en materialen van de keuken uit te gaan zoeken. We beginnen vaak bij de werkblad en de fronten, deze elementen hebben de meeste invloed op de stijl en uitstraling van de keuken.

3. De accenten van de keuken: als je de combinatie van de fronten en het werkblad hebt uitgezocht, kun je de accenten van de keuken erbij zoeken. We bedoelen hiermee de kraan, spoelbak en eventueel de grepen of greeplijsten. Vaak adviseren we om deze elementen in een kleur te kiezen, zo creëer je rust en eenheid.

4. Kiezen van de juiste keukenapparatuur: jouw keuken is natuurlijk niet compleet zonder keukenapparatuur. In de laatste stap ga je de apparaten van de keuken uitzoeken. Hierbij kijk je natuurlijk naar de functionaliteiten, maar ook naar het design ervan.

Maak een ontwerp van jouw droomkeuken

Wil je graag weten hoe een kleine hoekkeuken bij jou thuis eruit zou komen te zien? Maak dan gebruik van onze keukenontwerp tool. Je kunt hiermee heel eenvoudig een gratis 3D-ontwerp maken van jouw droomkeuken. In de tool kun je de afmetingen van de ruimte invoeren en vervolgens verschillende opstellingen, kleuren en stijlen uitproberen. Zo kun je goed zien wat je mooi én minder mooi vindt. Zou je van dit ontwerp graag werkelijkheid maken of wil je er graag advies over ontvangen? Neem het 3D-ontwerp dan mee naar een van onze keukenwinkels en laat je adviseren.

Laat je adviseren

Het samenstellen van een nieuwe keuken doe je niet iedere dag. We helpen je hier bij Kitchen4All dan ook graag mee. Je kunt gratis en vrijblijvend een afspraak maken bij een van onze keukenwinkels. Daar word je ontvangen door een van onze ervaren adviseurs die begint met een korte kennismaking. Onder het genot van een kopje koffie of thee worden je wensen in kaart gebracht. Aan de hand daarvan voorziet de adviseur je van een eerlijk en onafhankelijk advies en ontvang je een gratis 3D-ontwerp. Maak snel een afspraak en kom langs!

Maak een gratis afspraak