Zwart keuken industrieel

Zwarte keukens staan bekend om de moderne en strakke uitstraling, maar je kunt met een zwarte keuken nog veel meer keukenstijlen creëren. Zo heeft de zwarte kleur ook stoere kenmerken, wat goed past bij een industriële keuken. Een zwarte industriële keuken is dan ook een prachtige combinatie. Wil je meer weten over deze keukens? Je leest het hieronder.

Zwarte industriële keuken (1)

De stoere eigenschappen van een zwarte industriële keuken

Zwart is een van de meest voorkomende kleuren bij een industriële keuken. Je geeft hiermee jouw keuken een stoere en wat robuuste uitstraling. En dit past natuurlijk perfect bij de industriële keukenstijl. Daarnaast is zwart ook een kleur die strak en modern oogt. Hierdoor zijn zwarte industriële keukens wel stoer en robuust, maar wordt het niet te veel van het goede. Je behoudt dus wel de rust in de keuken, wat wel zo fijn is.

Zwarte industriële keuken met hout
Zwarte industriële keuken

Kleuren die goed combineren bij een zwarte industriële keuken

In veel ruimtes is een geheel zwarte keuken toch wat te donker. Gelukkig is zwart heel goed te combineren met andere kleuren én materialen. Wanneer je bijvoorbeeld wat contrast wil creëren kun je kiezen voor een combinatie met beige of wit. Of ga je juist voor een kleurcombinatie die wat dichter bij elkaar ligt en kies je voor (donker)grijs of bruin. De materialen die prachtig passen bij een zwarte industriële keuken zijn voornamelijk houtlook en betonlook. Met beide materialen kies je voor een robuuste, wat landelijke, touch.

Hoe stel je een zwarte industriële keuken samen?

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe keuken, kun je deze helemaal zelf samenstellen. Maar hoe stel je eigenlijk een zwarte industriële keuken samen? We leggen het je uit!

  1. Bepaal de keukenopstelling: de keukenopstelling is het fundament van de keuken, deze zoek je dan ook als eerste uit.
  2. De fronten en het werkblad: in de stap die daarna volgt zoek je de combinatie van de fronten en het werkblad uit. Bij een zwarte industriële keuken kun je bijvoorbeeld kiezen voor mat zwarte fronten en een betonlook werkblad of voor zwarte houtlook fronten en een houtlook werkblad.
  3. De accenten van de keuken: bij deze stap zoek je de accenten van de keuken uit. Het gaat dan om de kraan, spoelbak en eventueel de grepen en de greeplijsten. Bij deze stijl wordt er voornamelijk gekozen voor mat zwart, rvs of Gun Metal.
  4. De keukenapparatuur: een keuken is natuurlijk niet compleet zonder apparatuur, in de laatste stap voeg je deze toe aan de keuken.
Inspiratie zwarte keuken industrieel

Laat je inspireren

door de keukens van onze klanten

Zwarte keuken industrieel kopen

Combineer verschillende stijlen voor een uniek geheel

Wil je jouw nieuwe keuken graag een hele eigen stijl en uitstraling geven? Combineer dan verschillende keukenstijlen met elkaar. De industriële keukenstijl kun je bijvoorbeeld goed combineren met stoere elementen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door te kiezen voor zwarte houtlook fronten, een robuust betonlook werkblad en mat zwarte accenten. Of ga voor een moderne zwarte industriële keuken en kies voor mat zwarte fronten, een natuurstenen werkblad en Gun Metal accenten. Zo kun je dus verschillende keukenstijlen combineren met een zwarte industriële keuken en geheel je eigen stijl creëren.

Keuken inspiratie bij Kitchen4All

Wil je graag nog wat meer keuken inspiratie opdoen voor je nieuwe keuken? Bekijk dan eens de opgeleverde keukens van onze klanten. Je vindt daar verschillende industriële zwarte keukens tussen, welke allemaal net even anders zijn. Je kunt ook een bezoek brengen aan een van onze winkels. Daar staan allerlei keukens opgesteld en al deze keukens zijn net even anders. Je kunt in alle rust rondkijken en je laten inspireren.

Bezoek een van onze keukenwinkels

Ben je benieuwd naar onze zwarte industriële keukens? Bezoek dan eens een van onze keukenwinkels. Onze winkels zijn door heel Nederland gevestigd, waardoor er altijd wel een bij je in de buurt is. In de winkel word je ontvangen door een van onze deskundige adviseurs die je graag helpt bij het samenstellen van jouw nieuwe droomkeuken!

Plan jouw gratis adviesafspraak