Rode design keuken

Rode keukens

Ben je op zoek naar een unieke en gewaagde keuken kleur? Kijk dan eens naar een rode keuken, want daarmee weet je zeker dat je voor een unieke keuken kiest. Waarschijnlijk denk je nu aan een knalrode keuken, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Er zijn nog veel meer mogelijkheden! Zo kun je een rode keuken volledig aanpassen aan je smaak en stijl. Benieuwd hoe je dit kunt doen? Lees dan snel verder.

Kenmerken van een rode keuken

Met een rode keuken weet je dus zeker dat je voor iets unieks gaat. Een rode keuken zie je immers niet in ieder huis staan. Maar dat betekent niet dat je daarmee direct voor een hele drukke of excentrieke keuken kiest. Want met een rode keuken kun je ook gaan voor de design, landelijke of industriële stijl. Een rode keuken biedt dus veel meer mogelijkheden dan vaak wordt gedacht.

Rood toepassen in jouw keuken

De rode kleur kun je op verschillende manieren toepassen en terug laten komen in de keuken. Het vaakst wordt er gekozen voor rode fronten die in een deel van de keuken worden geplaatst. De rest van de keuken wordt dan voorzien van een andere kleur of materiaal fronten. Dit voorkomt dat het rode erg druk of overheersend is. Maar je kunt natuurlijk ook in de gehele keuken kiezen voor rode fronten. Deze mogelijkheid zal je misschien niet verwachten, maar je kunt ook gaan voor een rood werkblad. We bieden geen ‘egaal’ rode werkbladen aan, maar bijvoorbeeld wel rood graniet of marmer(look) bladen met een rode ader. Op deze manier kun je de kleur ook terug laten komen in het werkblad.

Verschillende kleuren rood
Toepassen rode keuken

Rode keuken combineren

Rood is niet de makkelijkste kleur om te combineren, zo vloeken kleuren als blauw en groen al snel. Maar er blijven nog vele kleuren en materialen over die wel mooi passen bij rood. Je kunt bijvoorbeeld voor beige, wit, grijs of zwart kiezen. Deze kleuren zijn wat minder uitgesproken dan rood, waardoor het juist goed bij elkaar past. De materialen waarmee vaak een combinatie wordt gemaakt zijn hout(look), betonlook en marmerlook. Waar houtlook zorgt voor een wat warmere uitstraling, creëert betonlook een stoere touch en marmerlook juist luxe. Je kunt er dus alle kanten mee op!

Verschillende keukenstijlen met rood

We hebben al wat keukenstijlen benoemd waarbij de kleur rood goed past. Zo noemde we al de landelijke keuken, die je kunt creëren door rode fronten, een houtlook werkblad en rvs-accenten met elkaar te combineren. Maar ook de design stijl leent zich voor een rode keuken. Kies dan voor een combinatie van rode fronten, een marmerlook werkblad en goudkleurige accenten. Wanneer je liever voor wat stoerders gaat, kun je ook voor rood kiezen. Maak dan een combinatie met rode fronten, een granieten werkblad en mat zwarte accenten. Je kunt met rood dus veel verschillende stijlen creëren.

Keukenstijlen rode keuken
Rode matte keuken

Samenstellen van jouw rode keuken

Je stelt niet iedere dag een nieuwe keuken samen, daarom helpen wij je graag bij dit proces. De fronten en het werkblad hebben natuurlijk een grote invloed op de uitstraling en stijl van de keuken. Dus nadat je de keukenopstelling hebt uitgekozen, is het tijd om de fronten en het werkblad uit te zoeken. Kies bijvoorbeeld voor rode fronten en een wit marmerlook blad met rode aderen. Of combineer rode fronten met een donker composieten werkblad. Net wat jij mooi vindt! Daarna kun je de accenten van de keuken erbij zoeken. Ga je voor rvs, mat zwart of toch liever goudkleurig? Als laatste zoek je de apparatuur uit, want die mag natuurlijk niet ontbreken!

Complete ontzorging

We willen je bij Kitchen4All compleet ontzorgen bij het kopen van een nieuwe keuken. Want we kunnen begrijpen dat dat best spannend kan zijn. Dus of je nu advies wil over je nieuwe keuken of alleen inspiratie op wil doen, wij staan voor je klaar! In onze winkels word je door een van onze adviseurs voorzien van advies en een 3D-ontwerp. Wanneer je tevreden bent met het ontwerp en je hebt de keuken gekocht, wordt de keuken bij je thuisbezorgd. Wil jij je echt helemaal nergens druk om hoeven maken? We bieden ook volledige montage aan en kunnen dus de montage voor je verzorgen!

Inspiratie opdoen rode keuken

Wil je graag nog wat meer keuken inspiratie opdoen voordat jij je keuze maakt? Dat kan! Op onze website lichten we verschillende opgeleverde keukens van onze klanten uit. Deze hebben allemaal een andere stijl, kleur en opstelling. Zo kun je dus alvast bekijken wat je wel en niet mooi vindt. Je bent natuurlijk ook van harte welkom om in de winkel in alle rust rond te kijken. Ook daar hebben we allerlei verschillende keukens opgesteld staan. Zo weten we zeker dat er altijd wel een keuken is die je mooi vindt en bij je past.

Laat je adviseren

Zou jij graag advies willen ontvangen over jouw nieuwe keuken? Maak dan via onderstaande knop een afspraak bij een van onze keukenwinkels. Wanneer je een afspraak maakt weet je zeker dat een van onze deskundige adviseurs alle tijd voor je heeft. We hebben persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staan en vinden het belangrijk om daarvoor voldoende tijd te hebben. Onze adviseurs brengen in de winkel je wensen in kaart en voorzien je aan de hand daarvan van advies. Ook wordt er een 3D-ontwerp voor je gemaakt zodat je precies weet waar je aan toe bent. We gaan samen jouw droomkeuken realiseren!

Maak een afspraak