Rode keuken

Rode keukens

Ben je op zoek naar een gewaagde en unieke keuken? Kijk dan eens naar een rode keuken. Waarschijnlijk denk je nu aan een knalrode keuken, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Je kunt een rode keuken volledig aanpassen aan jouw smaak en stijl. Ben je benieuwd hoe je dit kunt doen? Je leest het hieronder.

Verschillende kleuren rood

Er zijn best veel verschillende tinten rood en iedere tint heeft weer haar eigen eigenschappen. Zo zorgt een felle kleur rood voor een speels effect, waar bordeauxrood juist weer heel stijlvol is. Daarnaast heeft de afwerking van het materiaal invloed op de uitstraling van de keuken. Keukenfronten kunnen bijvoorbeeld een matte of hoogglans finish hebben. Mat zorgt voor een strakke uitstraling en hoogglans geeft meer een design uitstraling. Afhankelijk van de stijl en uitstraling die je wil creëren kun je dus een kleur rood kiezen.

Verschillende kleuren rood
Toepassen rode keuken

Toepassen rode keuken

Een rode keuken kun je op verschillende manieren creëren. Je kunt natuurlijk kiezen voor een volledig rode keuken, waarbij zowel de fronten als het werkblad een rode kleur hebben. Maar we snappen dat dit niet voor iedereen is weggelegd. Wil je wel in je keuken rood verwerken? Kies dan voor rode fronten en combineer dit met een andere kleur of materiaal werkblad. Denk bijvoorbeeld aan een zwart of houtlook werkblad. Zo hou je de unieke uitstraling van de rode kleur, maar is de uitstraling van de keuken net iets rustiger. Je kunt ook een combinatie maken tussen twee kleuren fronten. Denk bijvoorbeeld aan rode onderkasten en zwarte bovenkasten. Je kunt zoveel rood toepassen in de keuken als je zelf wil. Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor een rood werkblad in combinatie met een andere kleur front. Kunststof werkbladen zijn in alle kleuren en in verschillende motieven verkrijgbaar. Zo kun je dus ook kiezen voor een rood werkblad.

Combineren

Rood is natuurlijk een uitgesproken kleur, waardoor je deze niet met alle kleuren kunt combineren. Zo zal een combinatie met oranje waarschijnlijk vloeken. Maar er zijn een aantal kleuren en materialen die prachtig combineren met rood. De kleuren waar je zoal aan kunt denken zijn wit, zwart en grijs. Materialen die passen bij rood zijn hout(look), betonlook en marmer. De verschillende kleuren en materialen zorgen ieder voor een andere uitstraling.

Combineren rode keuken
Keukenstijlen rode keuken

Keukenstijlen

Met een rode keuken kun je een aantal keukenstijlen creëren. Zo zorgen rode fronten, een houtlook werkblad en zwarte grepen voor een landelijke uitstraling. Maar wil je graag een design keuken? Kies dan voor chromen accenten (bijvoorbeeld een kraan en spoelbak), rode fronten en een zwart werkblad. Maar ook in een industriële keuken kan rood voorkomen. Combineer dan rode keukenfronten met een zwart werkblad en zwarte accenten.

Complete ontzorging

Ben je op zoek naar een rode keuken en zou je hier graag wat advies over willen ontvangen? We zijn er bij Kitchen4All om je te ontzorgen. Of je nu advies wil over je nieuwe keuken of alleen even inspiratie op wil doen. Wij staan voor je klaar! In onze winkels voorzien onze adviseurs je van advies en maken een 3D-ontwerp voor je. Ben je tevreden met het ontwerp en heb je de keuken gekocht? We komen dan de keuken gratis bij je thuisbezorgen. Wil je je helemaal nergens druk over hoeven te maken? Dan kunnen we ook de volledige montage voor je verzorgen. Zo kun je straks volledig gaan genieten van je nieuwe keuken.

Maak een afspraak

Rode matte keuken