Rode design keuken

Rode keukens

Ben je op zoek naar een unieke en gewaagde keuken kleur? Kijk dan eens naar een rode keuken, want daarmee weet je zeker dat je voor een unieke keuken kiest. Waarschijnlijk denk je nu aan een knalrode keuken, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Er zijn nog veel meer mogelijkheden! Zo kun je een rode keuken volledig aanpassen aan je smaak en stijl. Benieuwd hoe je dit kunt doen? Lees dan snel verder.

Kenmerken van een rode keuken

Met een rode keuken weet je dus zeker dat je voor iets unieks gaat. Een rode keuken zie je immers niet in ieder huis staan. Maar dat betekent niet dat je daarmee direct voor een hele drukke of excentrieke keuken kiest. Want met een rode keuken kun je ook gaan voor de design, landelijke of industriële stijl. Een rode keuken biedt dus veel meer mogelijkheden dan vaak wordt gedacht.

Rood toepassen in jouw keuken

De rode kleur kun je op verschillende manieren toepassen en terug laten komen in de keuken. Het vaakst wordt er gekozen voor rode fronten die in een deel van de keuken worden geplaatst. De rest van de keuken wordt dan voorzien van een andere kleur of materiaal fronten. Dit voorkomt dat het rode erg druk of overheersend is. Maar je kunt natuurlijk ook in de gehele keuken kiezen voor rode fronten. Deze mogelijkheid zal je misschien niet verwachten, maar je kunt ook gaan voor een rood werkblad. We bieden geen ‘egaal’ rode werkbladen aan, maar bijvoorbeeld wel rood graniet of marmer(look) bladen met een rode ader. Op deze manier kun je de kleur ook terug laten komen in het werkblad.

Verschillende kleuren rood
Toepassen rode keuken

Rode keuken combineren

Rood is niet de makkelijkste kleur om te combineren, zo vloeken kleuren als blauw en groen al snel. Maar er blijven nog vele kleuren en materialen over die wel mooi passen bij rood. Je kunt bijvoorbeeld voor beige, wit, grijs of zwart kiezen. Deze kleuren zijn wat minder uitgesproken dan rood, waardoor het juist goed bij elkaar past. De materialen waarmee vaak een combinatie wordt gemaakt zijn hout(look), betonlook en marmerlook. Waar houtlook zorgt voor een wat warmere uitstraling, creëert betonlook een stoere touch en marmerlook juist luxe. Je kunt er dus alle kanten mee op!

Keukenstijlen

Met een rode keuken kun je een aantal keukenstijlen creëren. Zo zorgen rode fronten, een houtlook werkblad en zwarte grepen voor een landelijke uitstraling. Maar wil je graag een design keuken? Kies dan voor chromen accenten (bijvoorbeeld een kraan en spoelbak), rode fronten en een zwart werkblad. Maar ook in een industriële keuken kan rood voorkomen. Combineer dan rode keukenfronten met een zwart werkblad en zwarte accenten.

Keukenstijlen rode keuken
Rode matte keuken

Complete ontzorging

Ben je op zoek naar een rode keuken en zou je hier graag wat advies over willen ontvangen? We zijn er bij Kitchen4All om je te ontzorgen. Of je nu advies wil over je nieuwe keuken of alleen even inspiratie op wil doen. Wij staan voor je klaar! In onze winkels voorzien onze adviseurs je van advies en maken een 3D-ontwerp voor je. Ben je tevreden met het ontwerp en heb je de keuken gekocht? We komen dan de keuken gratis bij je thuisbezorgen. Wil je je helemaal nergens druk over hoeven te maken? Dan kunnen we ook de volledige montage voor je verzorgen. Zo kun je straks volledig gaan genieten van je nieuwe keuken.

Maak een afspraak