T-keuken

Een T-keuken is een ruime opstelling die je op een praktische manier kunt inrichten. Daarnaast kun je met deze opstelling ook van jouw open keuken een heerlijke woonkeuken maken, waardoor het een knus en huiselijk geheel wordt. We bieden bij Kitchen4All een ruim assortiment aan T-opstellingen. Dus lees snel verder en laat je inspireren door onze T-vormige keukens. Of breng eens een bezoek aan een van onze keukenwinkels om de opstellingen in het echt te komen bewonderen.

Wat is een T-keuken?

Zoals je misschien al wel verwacht heeft deze opstelling de vorm van een T.  Deze opstelling bestaat vaak uit een rechte keuken waar haaks het andere keukenblok aan wordt geplaatst. Er wordt dus een soort combinatie gemaakt van een rechte keuken en een schiereiland. Het kan ook voorkomen dat het eiland niet tegen het rechte blok wordt geplaatst, maar los in de ruimte staat. Er wordt vaak voor een keuken met T-opstelling gekozen omdat deze opstelling ideaal is voor een open keuken. Je kunt de opstelling zo plaatsen dat je contact kunt houden met de woonkamer. Ook biedt deze opstelling ruimte om met meerdere personen tegelijk te koken.

De verschillende mogelijkheden

Je kunt met een T-keuken verschillende kanten op. Het is dus niet zo dat het eiland per se aan de rechte keuken vast moet zitten. Ook kun je kiezen voor twee losse rechte delen en een los eiland. Deze opstelling neemt wel wat meer ruimte in, waardoor deze zich vooral leent voor de ruimere keukens. Een andere optie waarvoor veel gekozen is, is een combinatie met een hoge kastenwand. Hiermee creëer je niet alleen extra opbergruimte, maar ook een plek voor de koelkast en de oven. Deze kun je dan op armhoogte plaatsen, waardoor je nooit meer hoeft te bukken voor de oven.

Keuken T-opstelling

Laat je inspireren door onze opgeleverde keukens

Bekijk ze hier

Keuken T-vorm

De voordelen van een T-keuken

Deze keukenopstelling brengt verschillende voordelen met zich mee. Je kunt bij een T-opstelling makkelijk om de keuken heen lopen en daardoor ook aan vrijwel alle kanten gebruikmaken van het werkblad. Zo kun je bijvoorbeeld tegenover elkaar staan en gezellig met elkaar kletsen. Bovendien biedt deze keukenopstelling natuurlijk veel opbergruimte waardoor jij al je kookgerei en keukenapparaten kunt opbergen!

T-keuken samenstellen

Het samenstellen van een T-keuken begint bij het bepalen van de opstelling. Ga je voor een schiereiland? Of kies je voor een T-keuken met kastenwand. Nadat je de opstelling hebt uitgekozen die bij je past, kun je de stijl van de keuken uitzoeken. De fronten en het werkblad bepalen voor het grootste deel de stijl, dus we adviseren daarom daar mee te beginnen. Je kunt bijvoorbeeld de gehele keuken voorzien van dezelfde kleur. Of bijvoorbeeld het eiland een andere kleur fronten en werkblad geven. Je kunt dus best variëren in de kleuren en materialen die je uitzoekt. Daarna kun je de spoelbak, kraan en de eventuele grepen aan het geheel toevoegen. Hierbij zien we vaak dat er voor één kleur wordt gekozen, zo behoud je namelijk de rust in de ruimte. Als laatste kies je de apparatuur uit en dan is jouw keuken compleet!

Verschillende keukenstijlen

Een T-keuken kun je de keukenstijl geven die jij voor ogen hebt. Als je een open keuken hebt, wil je waarschijnlijk wel dat de keuken past bij de rest van het interieur. Heb je bijvoorbeeld een hele lichte Scandinavische inrichting? Kies dan voor een keuken met zandkleurige fronten en een houtlook werkblad. Heeft jouw keuken meer een luxe uitstraling? Combineer dan donkere fronten met een marmerlook werkblad en maak het geheel af met goudkleurige accenten. Is retro meer jouw stijl? Ga dan voor blauwe fronten, een composieten werkblad en rvs-accenten. Je kunt met een T-vormige keuken dus alle kanten op. Wil je graag meer inspiratie opdoen voor jouw keukenstijl? We hebben alle keukenstijlen voor je op een rijtje gezet!

Trends voor jouw T-keuken

Dit jaar zijn er verschillende keukentrends die goed bij een T-keuken passen. Denk bijvoorbeeld aan de populaire stenen werkbladen, waarmee je jouw T-keuken een luxe uitstraling geeft. Of kies voor fronten met een reliëf, die zorgen voor een warm en uniek geheel. Bovendien zijn er verschillende trendkleuren die goed bij deze opstelling passen. Denk bijvoorbeeld aan beige, Jadegroen en pastelroze.

Inspiratie keuken T-vorm

Complete ontzorging

Tijdens het aankoopproces van een nieuwe keuken wil jij je natuurlijk nergens druk om hoeven te maken. Dat snappen we als geen ander en daarom zijn wij er om je te ontzorgen. Je wordt in onze keukenwinkels door een van onze adviseurs voorzien van advies en een gratis 3D-ontwerp van jouw keuken met T-vorm.. Vervolgens maak je samen met de adviseur een rondje door de winkel om de kleuren en materialen van jouw nieuwe keuken met T-opstelling uit te zoeken. En ook na de aankoop van de keuken staan we voor je klaar. De keuken wordt bij je thuisbezorgd en indien gewenst kunnen we ook de volledige montage voor je verzorgen. Het enige dat jij hoeft te doen is genieten van je nieuwe keuken.

Keuken inspiratie

“Zoveel mensen, zoveel wensen”. Iedereen heeft andere wensen en een andere smaak. Al onze keukens zijn maatwerk, zo kunnen we altijd jouw droomkeuken realiseren. De keuze is daardoor reuze, dus zou je graag wat meer inspiratie op willen doen voor jouw keuken met T-vorm? Neem dan eens een kijkje bij de opgeleverde keukens van onze klanten, deze zijn stuk voor stuk uniek. Of lees onze tips & trends waarin we de laatste trends uitlichten en je voorzien van handige tips en tricks. Je bent natuurlijk ook van harte welkom om in de winkel inspiratie op te doen. Je vindt daar een ruim assortiment keukens met verschillende opstellingen, kleuren, materialen en stijlen. Zo is er altijd wel een keuken met een T-opstelling die bij je past.

T-keuken kopen bij Kitchen4All

Spreekt een T-keuken jou aan? Breng dan eens een bezoek aan een van onze keukenwinkels. Je kunt daar natuurlijk in alle rust rondkijken en je laten inspireren. Ook staan onze adviseurs voor je klaar zodat zij je kunnen helpen bij het ontwerpen en samenstellen van jouw nieuwe droomkeuken. Ze beginnen met een korte kennismaking waarbij ze jouw wensen en de mogelijkheden in kaart brengen. Je wordt van advies gezien en er wordt een gratis 3D-ontwerp voor je gemaakt. Zo weet je dus precies hoe jouw nieuwe droomkeuken moet worden. Zien we je snel bij een van onze keukenwinkels?

Plan jouw vrijblijvende afspraak