Woonkeukens bij Kitchen4All

Woonkeukens

In een woonkeuken wordt in dezelfde ruimte wonen en koken gecombineerd. We zien steeds vaker dat de keuken niet alleen meer de plek is om in te koken. Het wordt gezien als het hart van het huis waarin iedereen samenkomt. Er wordt gegeten, geborreld en gerelaxt. We bieden bij Kitchen4All genoeg mogelijkheden om een gezellige keuken te creëren. Lees hieronder meer over hoe jij een woonkeuken kunt samenstellen. Of breng een bezoek aan een van onze winkels om je te laten adviseren.

Wat is een woonkeuken?

Bij een woonkeuken wordt de woonkamer bij de keuken getrokken. Voorheen waren dit vaak twee aparte ruimtes waardoor koken en leven echt van elkaar gescheiden waren. Steeds vaker wordt er gekozen voor een woonkeuken, waarbij er dus geen sprake meer is van twee aparte ruimtes maar één grote ruimte. Hierdoor kun je dus bijvoorbeeld tijdens het koken gezellig kletsen met degene die in de woonkamer zit. 

Verschillende opstellingen

Bij een woonkeuken passen verschillende opstellingen. Natuurlijk kun je voor alle opstellingen kiezen die je wil, maar de ene keukenopstelling leent zich er net wat beter voor dan de andere. Zo weet je zeker dat je met een keuken met eiland de woonkamer bij de keuken betrekt. Of kies voor een hoekkeuken met keukenbar. Je gasten of huisgenoten kunnen dan gezellig met je praten terwijl jij in de keuken staat. Een opstelling die wat minder geschikt is voor een woonkeuken is de rechte keuken. Hiermee sta je namelijk vaak met je rug naar de woonkamer toe, waardoor je wat minder makkelijk contact kunt maken.

Woonkeuken met kookeiland

Bekijk onze opgeleverde woonkeukens

Laat je inspireren

Naar overzicht

Een woonkeuken samenstellen

Het samenstellen van een woonkeuken begint natuurlijk met het uitzoeken van de keukenopstelling. Ga bijvoorbeeld voor een rechte keuken met kookeiland of een hoekkeuken. Daarna kun je het werkblad en de fronten uitzoeken, deze bepalen namelijk voor een groot deel de sfeer en uitstraling van de keuken. Als je deze combinatie hebt uitgezocht kun je de accenten en de kleuren ervan uitzoeken. Combineer bijvoorbeeld je beige fronten en werkblad met goudkleurige accenten. Of ga voor donkere fronten en een licht werkblad en voeg daar Gun Metal accenten aan toe. De accenten kunnen het geheel helemaal afmaken. De apparatuur mag natuurlijk niet ontbreken. Bedenk van tevoren goed waarvoor je de apparatuur wil gebruiken en welke functies deze moeten hebben. Je wil natuurlijk wel dat de apparatuur helemaal bij je past!

Woonkeuken met kookeiland
Keukenstijlen woonkeuken

Keukenstijlen woonkeuken

Je kunt je woonkeuken de keukenstijl geven die bij je past. Omdat je met een woonkeuken de keuken en woonkamer bij elkaar trekt, is het verstandig om bij het uitzoeken van de keuken rekening te houden met de rest van de inrichting. Als je bijvoorbeeld een hele landelijke woonkamer hebt, kun je kiezen voor witte fronten met een houtlook werkblad. Hiermee creëer je een prachtige landelijke woonkeuken.  Is jouw inrichting juist heel modern? Kies dan voor witte fronten, een donker werkblad en zwarte accenten en ga voor een moderne woonkeuken. Of is jouw woonkamer wat meer luxe? Kies dan voor zandkleurige fronten, een keramieken werkblad en goudkleurige accenten. Je kunt de keukenstijl van jouw woonkeuken volledig aanpassen aan jouw wensen en je interieur. Dus of je graag een klassieke, design of Scandinavische woonkeuken wilt, het is allemaal mogelijk! Wil je graag wat meer inspiratie opdoen? Bekijk dan eens al onze keukenstijlen of breng een bezoek aan een van onze keukenwinkels.

Keukentrends voor woonkeukens

Een woonkeuken is op zichzelf op het moment al een trend. Steeds meer mensen kiezen voor de gezelligheid van deze keukenopstelling. Maar je kun jouw woonkeuken van nog meer trends voorzien. Wil je graag van de keuken een echte eyecatcher maken? Kies er dan voor om een deel van de keuken te voorzien van bronzen fronten. Vind je het wat te heftig om deze kleur in de gehele keuken terug te laten komen? Gelukkig is het combineren van verschillende kleuren en materialen momenteel ook heel populair. Dus combineer jouw bronzen fronten bijvoorbeeld met houtlook. Zo maak je van jouw woonkeuken een trendy geheel!

Keukentrends woonkeukens

Onze verschillende woonkeukens

Woonkeuken inspiratie

Wat gaat de interieurstijl van je keuken worden? Weet je het al precies, of wil je je eerst laten inspireren? Op onze website doe je volop keuken inspiratie op. Zo ontdek je precies welke stijl jou het meeste aanspreekt. Omdat iedereen andere wensen heeft, zijn al onze keukens maatwerk. Dit zie je ook terug in de eerder door ons opgeleverde klanten bij onze klanten. Heb je genoeg inspiratie opgedaan? Ontwerp dan alvast jouw keuken met onze 3D-keukenplanner. Met deze tool kun je eenvoudig verschillende opstellingen proberen en je keuken zo optimaal mogelijk inrichten. Hiermee krijg je een goed beeld van jouw keuken en de mogelijkheden.

Direct de scherpste prijs

Als je een woonkeuken hebt gevonden die bij je past maakt een van onze adviseurs een 3D-ontwerp voor je. Ben je tevreden met dit ontwerp? Dan bieden we een vrijblijvende offerte aan met daarin direct de scherpste prijs. We houden bij Kitchen4All van eerlijkheid en transparantie en houden niet van kleine lettertjes. We willen daarnaast zeker weten dat je helemaal achter je nieuwe keuken staat, daarom bieden we je voldoende bedenktijd. Want pas als jij tevreden bent zijn wij dat ook.

Laat je adviseren

Ben je enthousiast geworden over woonkeukens? Maak dan gerust een afspraak bij een van onze Kitchen4All winkels en kom langs. In onze winkels helpen onze adviseurs je graag bij het samenstellen en realiseren van jouw nieuwe keuken. Onder het genot van een kopje koffie of thee brengen ze eerst jouw wensen in kaart. Aan de hand daarvan word je van advies voorzien en maken zij een 3D-ontwerp voor je. Samen maken jullie een rondje door de winkel om de kleuren en materialen uit te zoeken. Zien we je snel?

Maak een afspraak