Grote woonkeuken

Wil je met jouw nieuwe keuken graag een open, warme en sfeervolle ruimte creëren? Dan is een woonkeuken misschien wel iets voor jou. In een woonkeuken heb je alle ruimte om heerlijk te kunnen koken en bakken, maar ook om gezellig samen te zijn. Zeker wanneer je beschikt over een wat grotere ruimte, kun je een heerlijke grote woonkeuken creëren. Wil je meer weten over grote woonkeukens? Lees dan snel verder.

Grote woonkeuken

De warme sfeer van een grote woonkeuken

Het belangrijkste kenmerk van een woonkeuken is dat de woonkamer en keuken zich in één ruimte bevinden. Wanneer de woonkamer en keuken van elkaar gescheiden zijn, kun je alsnog een woonkeuken creëren door deze muur door te breken. Daarnaast lopen bij een woonkeuken de keuken en woonkamer in elkaar over, er is dus geen duidelijke scheiding tussen beide elementen. Zeker bij een grote woonkeuken zie je bijvoorbeeld dat de eettafel zich midden in de ruimte bevindt en een verbinding tussen beide ruimtes vormt.

Grote woonkeuken met kookeiland
Grote woonkeuken met bar

De ideale keukenopstellingen voor een grote woonkeuken

Een grote woonkeuken biedt door de grootte van de ruimte vele mogelijkheden. Zo zijn er verschillende opstellingen die geschikt zijn voor woonkeukens. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een keuken met eiland, je kunt dan terwijl je aan het koken bent gezellig kletsen met je gasten of huisgenoten. Daarnaast kun je aan het kookeiland een bar toevoegen, je gasten kunnen dan zelfs bij je komen zitten wanneer je aan het koken bent. Of ontbijt ’s ochtends gezellig samen aan de bar! Andere opstellingen die heel geschikt zijn voor een grote woonkeuken zijn de hoekkeuken en U-keuken. Beide bieden veel opberg- en werkruimte, wat natuurlijk ook prettig is. Wil je graag genieten van zowel extra werkruimte, als de gezelligheid van een eiland? Je kunt deze opstellingen met elkaar combineren, waarmee je pas echt een sfeervolle grote woonkeuken samenstelt.

Zo stel je een grote woonkeuken samen

Voordat je een grote woonkeuken samen gaat stellen, is het goed om te bedenken welke stijl je interieur nu heeft. Als je namelijk voor een woonkeuken kiest, wil je dat de keuken perfect past bij de woonkamer. Om een eenheid te creëren kun je de keukenstijl aanpassen op de stijl van het interieur. Heb je bijvoorbeeld een heel landelijk interieur met veel hout? Kies dan voor een keuken met houtlook fronten en een granieten werkblad. Maak je in jouw woonkamer veel gebruik van zandkleuren en mat zwart? Ga dan voor een combinatie van zandkleurige fronten en mat zwarte accenten. Laat de kleuren en materialen die je in de woonkamer gebruikt dus terugkomen in de keuken. Zo wordt jouw grote woonkeuken echt één geheel.

Grote woonkeuken met eiland
Keukenstijlen voor grote woonkeukens

Sfeervolle keukenstijlen voor een grote woonkeuken

We benoemden net al even dat je de stijl van je interieur door kunt voeren in de keuken. Maar welke stijlen zijn geschikt voor een grote woonkeuken? In principe kun je voor vrijwel iedere keukenstijl kiezen, zolang het aansluit op jouw interieur. Maar toch past de ene stijl net wat beter bij een grote woonkeuken dan de andere. Zo is een hele bonte kleurrijke keuken misschien wat minder geschikt wanneer je echt voor de warme sfeer wil gaan. Voornamelijk de landelijke, luxe, industriële, moderne en tijdloze stijl zijn erg populair wanneer het om grote woonkeukens gaat. Maar ook de minimalistische, strakke en Scandinavische keukenstijl lenen zich perfect voor het samenstellen van een grote woonkeuken!

Direct de scherpste prijs bij Kitchen4All

Als je op zoek gaat naar een nieuwe keuken wil je weten waar je aan toe bent, het gaat tenslotte om een grote aankoop. Daarom bieden we bij Kitchen4All altijd direct de scherpste prijs. Als je een keuken hebt gevonden bij een van onze winkels die helemaal bij je past, ontvang je van ons een offerte. Deze is volledig transparant, we maken dus geen gebruik van kleine lettertjes. Bovendien doen we niet aan gedoe of onderhandelingen, we bieden je dus altijd de scherpste prijs. Zo weet je waar je aan toe bent en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Maak direct een afspraak

Ben je op zoek naar een grote woonkeuken en zou je graag willen weten welke mogelijkheden er zijn? Maak dan een afspraak bij een van onze keukenwinkels. Daar staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je te voorzien van advies. Ze beginnen altijd met een korte kennismaking waarbij ze jouw wensen in kaart brengen. Aan de hand daarvan kunnen zij je voorzien van een eerlijk en onafhankelijk advies. Ook wordt er een 3D-ontwerp van je nieuwe keuken voor je gemaakt, zo weet je precies hoe jouw nieuwe keuken eruit komt te zien. We gaan samen op zoek naar jouw droomkeuken!

Plan jouw adviesafspraak