Moderne keuken met eiland

Ben je op zoek naar een strakke en trendy keuken waarin je alle ruimte hebt om de lekkerste gerechten op tafel te toveren? Dan is een moderne keuken met eiland echt iets voor jou! De moderne keuken heeft bovendien niet alleen een stijlvolle uitstraling, maar is vaak ook voorzien van de modernste keukenapparatuur. Klinkt dit echt als de keuken voor jou? Lees dan snel verder.

Zwarte moderne keuken met eiland

Strakke en minimalistische uitstraling van een moderne keuken met eiland

De moderne keukenstijl staat bekend om het strakke en vaak wat minimalistisch design. Bij deze keukenstijl zul je niet snel opvallende kleuren en materialen terugzien. Vaak wordt er gekozen voor een combinatie van neutrale kleuren en materialen. Daarnaast worden moderne keukens vaak greeploos uitgevoerd, wat de strakke uitstraling versterkt. Wanneer je kiest voor een moderne keuken met eiland geniet je niet alleen van die minimalistische uitstraling, maar ook van de opberg- en werkruimte die een eiland creëert.

Zandkleurige moderne keuken met eiland
Luxe moderne keuken met eiland

De vele mogelijkheden van een moderne keuken met eiland

Je kunt een moderne keuken met eiland op verschillende manieren creëren. Niet alleen zijn er verschillende mogelijkheden als het om de combinatie van kleuren en materialen gaat, je kunt ook verschillende opstellingen creëren. Zo kan een moderne keuken met eiland bestaan uit een recht blok en een eiland. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om het kookeiland met hoge kastenwand of een L-keuken te combineren. Daarnaast leent een moderne keuken met eiland zich ook perfect voor een keukenbar. Zo kun je gezellig aan het kookeiland dineren.

Kies bij een moderne keuken voor neutrale kleuren en materialen

Een moderne keuken kenmerkt zich dus door een wat minimalistisch design. De kleuren die we dan ook voornamelijk terug zien komen in een moderne keuken met eiland zijn neutrale kleuren als wit, beige, zwart en grijs. Het voordeel van deze neutrale kleuren is dat je ze ook nog eens makkelijk kunt combineren. De materialen waar vaak voor gekozen wordt zijn marmerlook, betonlook en houtlook. Het gaat dan wel om de wat meer neutrale versies van de materialen. Denk dus bijvoorbeeld aan een wit marmerlook werkblad met een lichtgrijze ader of een grijs betonlook blad.

Betonlook moderne keuken
Design moderne keuken met eiland

Jouw moderne keuken met eiland samenstellen

Het samenstellen van een nieuwe keuken begint met het samenstellen van de keukenopstelling. Kies je voor een rechte keuken met eiland? Of ga je toch liever voor een hoge kastenwand met eiland? Wanneer je de opstelling hebt uitgekozen kun je de kleuren en materialen van de fronten en het werkblad uitzoeken. Je kunt bijvoorbeeld de volledige keuken bekleden met taupekleurige fronten of een combinatie maken van twee verschillende kleuren zoals wit en beige. De volgende stap is het uitzoeken van de accenten van de keuken. Dit zijn de kraan, spoelbak en de eventuele fronten. Bij een moderne keuken met eiland wordt er veelal voor rvs, Gun Metal of mat zwart gekozen. Hiermee behoud je de strakke uitstraling van de moderne keukenstijl. De laatste stap is het uitzoeken van de apparatuur. Qua design zie je bij moderne keukens vooral volledige zwarte apparatuur terugkomen.

Persoonlijk advies bij Kitchen4All

Bij Kitchen4All willen we helpen uw droomkeuken werkelijkheid te laten worden. Om dat te doen, beginnen we met een persoonlijk gesprek om volledig te begrijpen waar jij naar op zoek bent.  Heb je een specifiek idee in gedachten? Al inspiratie opgedaan? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Als we weten waar je naar op zoek bent, kunnen we aan de slag met een gratis 3D-ontwerp van jouw perfecte keuken. Pas wanneer jij 100% tevreden bent met het ontwerp is het tijd om de volgende stap te zetten en uw droomkeuken werkelijkheid te maken. Wij bezorgen de keuken gratis en zijn ook gespecialiseerd in het (eventueel) demonteren van je oude keuken en installeren van jouw nieuwe keuken. Maak snel een afspraak en zet de eerste stap naar jouw droomkeuken!

Moderne keuken met eiland zwart