Roze keukens

Ben je op zoek naar een kleurrijke keuken en durf je wel voor een wat gewaagdere kleur te kiezen? Dan is een roze keuken waar jij naar op zoek bent. We horen je denken: roze? Je zou het misschien niet verwachten, maar met een roze keuken kun je een hele stijlvolle ruimte creëren. Er zijn namelijk allerlei verschillende tinten roze, van heel fel, tot heel subtiel. Ben je benieuwd naar deze keuken kleur? Lees dan snel verder en laat je inspireren!

Stijlvolle roze keukens

Welke kenmerken heeft een roze keuken?

Roze wordt vaak geassocieerd met vrouwelijk en een toch wat drukke kleur. Maar door de juiste combinaties te maken, kun je er ook een heel luxe en stijlvol geheel mee creëren. Daarnaast is roze een hele warme en huiselijke kleur, wat het een ideale kleur maakt wanneer je graag een warme woonkeuken wil samenstellen. Roze hoeft dus helemaal niet te staan voor druk en huiselijk, je kunt er veel meer kanten mee op!

Retro roze keuken
Keuken roze achterwand

De manieren om roze toe te passen in de keuken

Waar je bij sommige kleuren bijna eindeloze mogelijkheden hebt om het toe te voegen aan de keuken, zijn die opties bij roze net wat beperkter. De meest voorkomende mogelijkheid is om te kiezen voor roze fronten. Je kunt met deze fronten vele combinaties maken. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie met een licht terrazzo werkblad en goudkleurige accenten. Daarnaast kun je roze aan de keuken toevoegen door te kiezen voor roze accessoires, denk bijvoorbeeld aan een zeeppompje, handdoekhaakjes of een mooie vaas met roze droogbloemen. Of kies voor een roze muur en ga bijvoorbeeld voor roze tegels in de keuken of schilder een muur roze.

Kleuren die goed combineren met roze

Roze is door de wat meer uitgesproken uitstraling niet de meest makkelijke kleur om te combineren, maar er zijn alsnog vele mogelijkheden! Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een combinatie met wit, beige of taupe, waarmee je een warme en lichte keuken samenstelt. Wil je de keuken een wat stoerdere touch geven? Maak dan een combinatie met zwart of donkergrijs. Bovendien zijn er ook verschillende materialen die prachtig passen bij roze. Denk daarbij aan terrazzo, marmerlook, houtlook of betonlook.

Luxe roze keuken

Bij welke stijl past een roze keuken?

Lijkt een roze keuken jou wel wat, maar vind je het lastig om te bedenken bij welke stijlen deze kleur past? De roze kleur past bij vele keukenstijlen, om je van wat inspiratie te voorzien hebben we een aantal van deze stijlen voor je uitgelicht.

1. Design keuken
Design keukens staan bekend om het gebruik van unieke en exclusieve kleuren. Roze past hier dus perfect bij! Maak bijvoorbeeld een combinatie van roze fronten, een betonlook werkblad en mat zwarte accenten. Je kunt de keuken helemaal afmaken door te kiezen voor roze tegels op de achterwand.

2. Luxe keuken
In een luxe keuken wordt er vooral gekozen voor luxe kleuren en materialen. Combineer voor deze keukenstijl roze fronten, met een licht marmerlook blad met een lichtbruine ader en goudkleurige accenten.

Roze keukens

3. Marmerlook keuken
Ben je gek op marmerlook? Gelukkig combineert roze heel erg goed met marmerlook. Kies voor een marmerlook werkblad en laat deze doorlopen op de zijkanten van de keuken. Combineer dit met roze fronten en bijvoorbeeld goudkleurige of Gun Metal accenten.

4. Retro keuken
Hou je niet zo van de moderne stijl? In de retro keukenstijl wordt er veel gekozen voor pastelkleuren, waaronder roze. Combineer de roze fronten met een terrazzo look werkblad en rvs-accenten en creëer zo jouw retro keuken.

5. Moderne keuken
Wil je wel graag een keuken met een kleur, maar liever niet een te druk geheel creëren? Kies dan voor de moderne keukenstijl. Maak een combinatie van een egaal werkblad, bijvoorbeeld in een donkergrijze kleur en combineer dit met roze fronten en met zwarte accenten. Om de keuken nog wat strakker te maken kun je kiezen voor een greeploze keuken.

Het samenstellen van jouw roze keuken

Wanneer je een nieuwe keuken gaat samenstellen kan het best lastig zijn om te weten waar je moet beginnen. Daarom nemen we je graag stap voor stap mee in het proces.

  1. De keukenopstelling: het samenstellen van een nieuwe keuken begint met het uitzoeken van de opstelling, deze vormt namelijk het fundament van de keuken.
  2. De roze fronten en het werkblad: in de volgende stap kies je de fronten en het werkblad uit. Als je voor een roze keuken gaat, zal deze combinatie waarschijnlijk bestaan uit roze fronten, welke je combineert met een werkblad naar smaak.
  3. De accenten van de keuken: de spoelbak, kraan en eventueel de grepen ontbreken dan nog aan de keuken. Kies je voor Gun Metal, goudkleurig of mat zwart?
  4. Keukenapparatuur: een keuken zonder apparatuur is niet compleet. In de laatste stap voeg je deze aan je nieuwe keuken toe.
Moderne roze keukens

Keuken inspiratie voor jouw nieuwe keuken

Wil je graag wat meer keuken inspiratie opdoen voor jouw nieuwe keuken? Neem dan eens een kijkje bij onze binnenkijkers. Dit zijn de prachtige opgeleverde keukens van onze klanten. Je kunt daarbij goed zien dat al onze keukens anders zijn, ideaal om je te laten inspireren! Je bent natuurlijk ook van harte welkom om een bezoek te brengen aan een van onze keukenwinkels en daar in alle rust rond te kijken. Ook daar vind je allerlei verschillende soorten keukens, met allemaal een andere stijl, kleur en opstelling.

Volledig ontzorgt door Kitchen4All

Zie je best op tegen het proces van het kopen van een nieuwe keuken? We zijn er bij Kitchen4All om je volledig te ontzorgen. In de winkel voorzien we je van een deskundig advies en maken een gratis 3D-ontwerp voor je. Deze passen we net zo vaak aan totdat jij tevreden bent. Maar ook na de aankoop van jouw keuken kun je op ons rekenen. De keuken wordt door ons bij je thuis bezorgd en ook de volledige montage kunnen we voor je verzorgen. Zo hoef jij je dus nergens zorgen om te maken en kun je met een gerust hart gaan genieten van je nieuwe keuken!

Bezoek een van onze keukenwinkels

Wil je graag de roze keukens in het echt bekijken? Breng dan een bezoek aan een van onze keukenwinkels. Onze winkels zijn verspreid door heel Nederland, waardoor er altijd wel een in de buurt is. In onze winkels staat een roze keuken opgesteld, waardoor je deze dus in het echt kunt bewonderen. Naast dat je er in alle rust inspiratie op kunt doen, helpt een van onze adviseurs je graag bij het vinden van jouw droomkeuken!