Groot kookeiland

Het kookeiland staat bij veel mensen bovenaan de wensenlijst wanneer zij een nieuwe keuken gaan uitzoeken. Het is de ideale plek om lekker te kunnen koken en bovendien al je kookgerei op te kunnen bergen. Waar er in de ene ruimte plek is voor een wat kleiner eiland, biedt bijvoorbeeld een woonkeuken alle ruimte om een groot eiland te plaatsen. Wil je ook graag een keuken met een groot kookeiland? Lees dan snel verder, want wij vertellen je namelijk alles over de mogelijkheden!

Keuken met groot kookeiland

Welke afmetingen heeft een groot kookeiland?

Wanneer je een keuken met eiland gaat samenstellen, kun je uit allerlei afmetingen kiezen. Je kunt het eiland namelijk zo groot maken als dat je zelf wil. Maar wanneer spreek je van een groot kookeiland? Gemiddeld is een kookeiland tussen de 2,50 en 2,70 meter breed en 1,10 meter diep. Wanneer je kiest voor een eiland dat breder en/of dieper is, is het dus een groot kookeiland. Je kunt dus bijvoorbeeld kiezen voor een eiland van 3 meter, maar ook van 6 meter. Net wat in jouw ruimte past en wat je wensen zijn. Let er wel op dat het eiland ook praktisch blijft. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een eiland van 3 meter diep, maar dan kun je bijna niet bij het midden van het eiland komen. Zo’n groot eiland biedt dan minder meerwaarde.

Keuken met groen eiland
Grote keuken met kookeiland

Verschillende geschikte keukenopstellingen voor een groot kookeiland

Als je graag een keuken met een groot eiland wil, kun je uit verschillende opstellingen kiezen. Bij een opstelling met kookeiland wordt veelal gedacht aan een combinatie met een rechte keuken, maar er zijn nog meer mogelijkheden. Zo kun je in plaats van voor een rechte keuken, ook voor een hoge kastenwand kiezen. Je kunt dan bijvoorbeeld de koelkast en oven in de kastenwand plaatsen. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een combinatie met een hoekkeuken. Hiermee creëer je nog wat meer opberg- en werkruimte. Daarnaast is het natuurlijk ideaal wanneer er een hoek in de ruimte zit. Naast verschillende opstellingen, kun je het eiland ook op allerlei manieren indelen. Zo kun je zowel het spoelgedeelte als de spoelbak aan het eiland toevoegen, of het spoelgedeelte verplaatsen naar een ander deel van de opstelling. Of voeg bijvoorbeeld een nis of keukenbar toe aan het geheel.

Jouw keuken met groot kookeiland samenstellen

Het samenstellen van jouw keuken met een groot kookeiland begint bij het uitzoeken van de keukenopstelling. Kies je voor een eiland met kastenwand? Of ga je toch voor een hoekkeuken met eiland? Wanneer je de opstelling hebt bepaald, is het tijd om aan de slag te gaan met de kleuren en materialen van de keuken. Je begint daarbij bij het uitzoeken van de fronten en het werkblad. Je kunt voor de gehele keuken dezelfde fronten en werkblad kiezen, maar bijvoorbeeld ook voor twee verschillende kleuren fronten. Je kunt de keuken dus helemaal aanpassen aan jouw smaak. Daarna is het tijd om de spoelbak, kraan en eventuele grepen aan het geheel toe te voegen, hiermee kun je de stijl nog eens extra benadrukken. Als laatste volgt de keukenapparatuur, waarmee jij je nieuwe keuken compleet maakt.

Blauwe keuken met groot eiland
Design keuken met groot kookeiland

Welke keukenstijl past bij een groot kookeiland?

Je kunt jouw keuken met een groot kookeiland de stijl geven die jij wil, vrijwel iedere stijl past namelijk bij deze opstelling. Bovendien kun je ook nog eens verschillende keukenstijlen met elkaar combineren en zo geheel je eigen stijl creëren. Kies je voor een landelijke keuken en combineer je houtlook fronten met een granieten werkblad en Gun Metal accenten? Of past een minimalistische keuken beter bij je en ga je voor een combinatie van lichte kleuren en materialen? Wil je juist uitpakken? Kies dan voor een design keuken en combineer fronten met een reliëf met een marmerlook werkblad en koperkleurige accenten. De mogelijkheden zijn dus vrijwel eindeloos!

Complete montage bij Kitchen4All

Het monteren van een nieuwe keuken wordt nog wel eens onderschat. Maar het monteren van een keuken is best een lastige en grote klus. Daarom bieden we bij Kitchen4All volledige montage aan. Dat betekent dat we de nieuwe keuken, inclusief apparatuur, volledig voor je monteren. Om zeker te weten dat dit de keuken perfect wordt gemonteerd, werken we samen met ervaren en kundige adviseurs. Zo hoef jij je nergens zorgen over te maken en kun je volledig genieten van je nieuwe keuken.

Laat je adviseren

Wil je graag weten of er in jouw keuken voldoende ruimte is voor een groot kookeiland? Breng dan eens een bezoek aan een van onze keukenwinkels. Daar staan onze deskundige adviseurs voor je klaar die je graag helpen bij het samenstellen van je nieuwe keuken. Ze brengen je wensen in kaart en bekijken samen met jou de mogelijkheden. Aan de hand daarvan wordt er een gratis 3D-ontwerp voor je gemaakt. Zo kun je precies zien of dit de droomkeuken is die jij voor ogen hebt. Zo niet, dan passen we het ontwerp net zo vaak aan totdat je helemaal tevreden bent!

Maak een vrijblijvende afspraak