Open keuken met bar

Open keukens creëren een open en ruimtelijk gevoel, deze keukens staan namelijk direct in verbinding met de woonkamer. Er ontstaat dus een grote ruimte, waardoor je dus tijdens het koken gezellig met je gezelschap kunt praten. Een opstelling die dit ruimtelijke gevoel nog meer versterkt, is een open keuken met bar. Je gasten kunnen jouw gezelschap houden tijdens het koken, maar ook eventueel praten met je huisgenoten of andere gasten in de woonkamer. Wel zo gezellig!

Wat is een open keuken met bar?

Een kleine open keuken is dus eigenlijk een ruimte waar zowel de keuken als de woonkamer zich bevinden. Aan een open keuken kun je dus een keukenbar toevoegen. Een keukenbar is een verlening van het keukenblok waarbij je het werkblad of het gehele keukenblok doortrekt. Als je kiest voor een verlening van het werkblad, creëer je meer beenruimte. Maar als je graag wat extra opbergruimte wil, dan kun je beter het hele keukenblok doortrekken. Je kunt daar dan kasten of lades in plaatsen.

Open keuken met bar
Blauwe open keuken met bar

Verschillende opstellingen

Je kunt een open keuken met eiland op verschillende manieren indelen. Vaak zien we dat er gekozen wordt voor twee rechte keukenblokken, waarvan één er vrijstaat. Aan het vrijstaande blok, ook wel een eiland, wordt dan de keukenbar geplaatst. Het andere keukenblok kun je op verschillende manieren indelen, zo kun je ervoor kiezen om aan het blok bovenkasten of een kastenwand toe te voegen. Maar er zijn ook andere keukenopstellingen mogelijk. Zo kun je ook een keukenbar plaatsen aan een hoekkeuken of een U-keuken. Je hebt dus verschillende mogelijkheden, waardoor je jouw open keuken met bar helemaal kunt aanpassen aan de ruimte.

Open keuken met bar samenstellen

Een open keuken met bar kun je op veel verschillende manieren samenstellen. Waar voorheen er vaak voor gekozen werd om voor alle fronten één kleur te kiezen, komt daar steeds meer verandering. Je kunt bijvoorbeeld de keukenbar een andere kleur front geven als de rest van de keuken. Je creëert hiermee een speels effect. Als je graag wil dat je open keuken met bar opgaat in de ruimte, dan kun je deze het beste aanpassen op de interieurstijl van je woonkamer. Als deze een industriële stijl heeft, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een betonlook keuken met zwarte elementen. Zo kun je alle interieurstijlen toepassen in je nieuwe keuken. Dus ook een moderne, landelijke of klassieke open keuken met bar is mogelijk.

Open keuken met keukenbar
Ruime open keuken met bar

Complete ontzorging

Zou je graag advies willen bij het samenstellen van jouw open keuken met bar? Bij kitchen4All zijn we er om je compleet te ontzorgen. We helpen je graag bij het samenstellen van jouw nieuwe keuken. Nadat jij de materialen voor de keuken hebt uitgezocht, maken onze adviseurs een 3D-ontwerp voor je. Ook na de aankoop van de keuken staan we voor je klaar. We komen de keuken, gratis, bij je thuisbezorgen. Indien gewenst verzorgen we ook de volledige montage van je nieuwe keuken voor je. Heb je tijdens dit gehele proces vragen? Onze adviseurs staan ook na de levering van je keuken voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden. Zo hoef jij je nergens zorgen om te maken en kun je volledig gaan genieten van je nieuwe keuken.

Vind jouw Kitchen4All winkel