Greeploze keukens

Greeploze keukens

Vroeger waren alle keukens standaard voorzien van grepen, maar de laatste jaren is daar verandering in gekomen. Steeds meer mensen kiezen voor een greeploze keuken. Deze keukens hebben een strakke en moderne uitstraling. Daarnaast creëer je er rust mee in de ruimte. Wil je meer weten over greeploze keukens? Lees dan snel verder.

Wat is een greeploze keuken?

Een greeploze keuken heeft, zoals de naam al zegt, geen grepen. Bij deze keukens wordt er een opening aan de onderkant, bovenkant of zijkant van het kastje geplaatst. Hierbij kan je kiezen voor een push-to-open systeem, waarbij je door op het front te drukken de kast opent. Een andere mogelijkheid bij greeploze keukens zijn greeplijsten. Dit zijn lijsten die over de hoogte of breedte van de deur of de lade wordt geplaatst. Door deze vast te pakken kun je de keukenkasten openen. Er zijn dus meerdere variaties mogelijk bij een greeploze keuken.

Wat is een greeploze keuken?
Mogelijkheden greeploze keukens

De mogelijkheden

Je hebt dus de keuze tussen een keuken met of zonder greeplijst, maar bij deze keukens zijn er nog meer opties. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een semi greeploze keuken waarbij er handvaten in het keukenkastje worden ingefreesd. Je behoudt hierdoor de strakke en minimalistische uitstraling, maar ook de gebruiksvriendelijkheid van een greep. Je hoeft daarnaast ook niet voor een volledig greeploze keuken te kiezen. We zien regelmatig dat er een combinatie gemaakt wordt tussen greeplijsten en grepen. Zo kan je bijvoorbeeld je hoge kastenwand voorzien van greeplijsten en bij de rest van de keuken kiezen voor grepen. Zo creëer je de sfeer die helemaal bij je past!

Verschillende kleuren

Greeplijsten zijn in verschillende kleuren, materialen en maten verkrijgbaar. De kleur van je greeplijst kan erg sfeerbepalend zijn in je greeploze keuken. Het is dus belangrijk dat je een greeplijst kiest die volledig bij je past. Bij een witte keuken kan je bijvoorbeeld kiezen voor witte greeplijsten. Zo behoud je de tijdloze en minimalistische sfeer ervan. Maar je kan ook voor een contrasterende kleur of materiaal kiezen. We zien bijvoorbeeld zwarte keukens met een goudkleurige greeplijst, je creëert hiermee een luxe sfeer.

Verschillende kleuren keuken
Gewenste stijl greeploze keukens

Gewenste stijl

Bedenk van tevoren welke stijl je graag zou willen in je nieuwe keuken. Aan de hand daarvan kan je bekijken of een volledig greeploze keuken bij je past of dat semi-greeploos toch misschien een betere optie is. Zo kan een greeploze keuken de moderne uitstraling van een keuken enorm versterken, waar greeplijsten een goede toevoeging kunnen zijn voor een industriële keuken. Afhankelijk van je wensen kan je kiezen wat bij je past!

Heb je al een idee over hoe je nieuwe greeploze keuken eruit moet komen te zien? Kom dan eens langs bij een van onze winkels. Daar kunnen onze deskundige adviseurs gratis een 3D-ontwerp van je nieuwe keuken voor je maken. Ben je tevreden met het ontwerp? Dan bieden we je een offerte aan met daarin direct de scherpste prijs. Dus geen gedoe en onderhandelingen, maar een transparante en eerlijke prijsopgave. We willen dat je 100% achter je nieuwe aankoop staat, daarom bieden we je voldoende bedenktijd. Wij zijn pas tevreden als jij dit ook bent!