Greeploze keukens (1)

Greeploze keukens

Voorheen waren alle keukens standaard voorzien van grepen, maar daar is de laatste jaren verandering in gekomen. Steeds meer mensen kiezen namelijk voor een greeploze keuken. Niet alleen creëer je hiermee een strakke en moderne uitstraling, het zorgt er ook voor rust in de ruimte. Wil je graag meer weten over greeploze keukens? Lees dan snel verder. Of breng een bezoek aan een van onze keukenwinkels.

Wat is een greeploze keuken?

Een greeploze keuken heeft, zoals de naam het al zegt, geen grepen. Maar hoe maak je de deuren of lades dan open? Bij deze keukens wordt er een opening aan de onderkant, bovenkant of zijkant van het kastje geplaatst. Je kunt hierbij kiezen voor een push-to-open systeem, waarbij je door op het front te drukken de kast kunt openen. Daarnaast kun je bij een greeploze keuken kiezen voor greeplijsten. Dit zijn lijsten die over de hoogte of breedte van de deur of de lade worden geplaatst. Door deze vast te pakken kun je de keukenkasten openen. Er zijn dus verschillende mogelijkheden om een greeploze keuken te creëren.

De mogelijkheden van een greeploze keuken

Je kunt bij een greeploze keuken dus kiezen voor een keuken met of zonder greeplijst, maar er zijn nog meer mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een semi-greeploze keuken waarbij er handvatten in de keukenkasten worden gefreesd. Je behoudt hierdoor de strakke en minimalistische uitstaling, maar ook de gebruiksvriendelijkheid van een greep. Je hoeft daarnaast ook niet voor een volledig greeploze keuken te kiezen. We zien namelijk regelmatig dat er een combinatie gemaakt wordt tussen greeplijsten en grepen. Zo kun je bijvoorbeeld je hoge kastenwand voorzien van greeplijsten en voor de rest van de keuken kiezen voor grepen. Of bijvoorbeeld je kookeiland voorzien van greeplijsten en de rest van de keuken van een push-to-open systeem. Zo creëer je de keuken die helemaal bij jou past.

Tijdloze greeploze keuken
Groene greeploze keuken
Verschillende kleuren
Zandkleurige greeploze keuken

Kleuren greeploze keuken

Greeplijsten zijn in verschillende kleuren, materialen en maten verkrijgbaar. Je kunt dus je greeplijst helemaal aanpassen op de keukenstijl die jij voor ogen hebt. Je zal het misschien niet verwachten, maar de kleur van de greeplijst kan best wel sfeerbepalen zijn. Zo kun je bij een witte keuken voor witte greeplijsten kiezen waardoor er een strakke uitstraling ontstaat. Of ga je juist voor zwart, wat de keuken net wat stoerder laat ogen. Je kunt dus voor eenzelfde kleur kiezen of juist voor een heel contrasterende kleur of materiaal.

Onze opgeleverde greeploze keukens

Laat je inspireren

Verschillende keukenstijlen

Een greeploze keuken past bij de ene keukenstijl net wat beter dan bij de ander. Dit komt door de strakke uitstraling die een greeploze keuken al snel met zich meebrengt. Zo zul je niet snel een klassieke of retro greeploze keuken tegenkomen, grepen zijn erg kenmerkend bij die stijlen. Maar bij een moderne keuken past het juist weer heel mooi. Of denk bijvoorbeeld aan een minimalistische of design keuken, ook bij deze stijlen past een greeploze keuken heel goed. 

Greeploze keuken samenstellen

Een greeploze keuken kun je op vele manieren samenstellen. Je begint vaak bij het uitzoeken van de fronten en het werkblad, deze vormen namelijk de basis van de keuken. Je kunt bij een greeploze voor veel verschillende kleuren en materialen kiezen. Denk bijvoorbeeld aan donkere fronten met een marmerlook werkblad. Of kies voor lichte fronten met een composieten werkblad. Vervolgens kun je de accenten van de keuken uitzoeken, waarbij je ook naar de eventuele greeplijsten kijkt. Deze kun je afstemmen op de andere accenten, de spoelbak en de kraan, of juist voor een hele andere kleur kiezen. Net wat jij mooi vindt en wat bij je past!

Gewenste stijl greeploze keukens

Montage greeploze keuken

Het monteren van een nieuwe keuken is best een precisiewerkje. We willen je bij Kitchen4All volledig ontzorgen en kunnen daarom ook de volledige montage voor je verzorgen. We werken samen met vakkundige en betrouwbare monteurs die al vele Kitchen4All keukens gemonteerd hebben. Zij monteren de keuken tot in de puntjes en gaan pas naar huis als de keuken helemaal af is en jij tevreden bent. Zo hoef jij je nergens zorgen om te maken en kun je volledig gaan genieten van je nieuwe keuken.

Direct de scherpste prijs

Heb je al een idee over hoe jouw nieuwe greeploze keuken eruit moet komen te zien? Kom dan eens langs bij een van onze keukenwinkels. Daar maken onze deskundige adviseurs een gratis 3D-ontwerp van je nieuwe keuken voor je. Ben je tevreden met het ontwerp? Dan bieden we je een offerte aan met daarin direct de scherpste prijs. Dus geen gedoe en onderhandelingen, maar een eerlijke en transparante prijsopgave. We willen dat je 100% achter je nieuwe aankoop staat, daarom bieden we je voldoende bedenktijd. Want wij zijn pas tevreden als jij dit ook bent.

Laat je adviseren

Zou je graag een nieuwe keuken willen? Breng dan gerust eens een bezoek aan een van onze keukenwinkels. Onze winkels bevinden zich door heel Nederland, waardoor er altijd wel een in de buurt is. Bovendien zijn ze ook goed bereikbaar! Onze adviseurs ontvangen je daar graag met een kopje koffie of thee en beginnen vaak met het doorspreken van je wensen. Aan de hand daarvan kunnen zij je voorzien van een deskundig advies en maken een 3D-ontwerp voor je. We gaan samen jouw nieuwe droomkeuken realiseren.

Maak een afspraak