L-keuken met kastenwand

Een L-keuken is eigenlijk een hoekkeuken, waarbij een van de twee zijdes langer is dan de ander. Dat kan praktisch zijn omdat de ruimte deze keukenopstelling toelaat, maar bijvoorbeeld ook omdat je de werkruimte op een bepaalde manier wil verwerken. Sommige mensen vinden het fijn om het werkblad in hoekopstelling te gebruiken, waar andere de werkruimte het liefst over een rechte lijn verdelen. In een L-keuken kan je dit naar eigen wens invullen, door te kiezen waar je jouw apparatuur en kraan plaatst. Ook is een kastenwand erg geschikt om in de L-keuken te plaatsen. Je kunt het werkblad zo op verschillende manieren indelen, waarnaast je een hoop extra opbergruimte creëert met de kastenwand. We laten je graag een paar voorbeelden zien van deze opstelling en vertellen je meer over de mogelijkheden. Liever meteen persoonlijk advies en nog veel meer inspiratie? Plan dan jouw gratis adviesgesprek in een van onze winkels en laatje verrassen door de mogelijkheden voor jouw L-keuken met kastenwand!

Hoge kasten in de L-keuken

Wanneer je kiest voor een L-keuken met bar en kastenwand, zijn hoge kasten zeer aan te raden. Zo gebruik je alle beschikbare ruimte optimaal en creëer je een mooie eenheid in de ruimte. Omdat je precies de fronten hebt gekozen die helemaal aansluiten bij jouw stijl, springt een hoge kastenwand prachtig in het oog. Daarnaast creëer je natuurlijk automatisch extra opbergruimte. Hoge kastenwanden zijn ideaal voor het plaatsen van de koel-vriescombinatie en bijvoorbeeld de (combi-)oven. Daarnaast blijft vaak nog meer dan voldoende ruimte over voor het plaatsen van andere keukenbenodigdheden. Denk aan houdbaar eten, klein keukenapparatuur, servies en handdoeken. Niet voor niets zien we dat er steeds vaker voor hoge kasten in de L-keuken wordt gekozen.

Landelijke L-keuken met kastenwand
L-keuken met kastenwand

Plaatsing van de kastenwand

Het grote voordeel aan een keuken in L-opstelling met raam, is dat de lange zijde erg geschikt is om een kastenwand te plaatsen. Maar ook de korte zijde kan gekozen worden als kastenwand. Het is net wat de ruimte toelaat, maar ook wat jij fijner vindt werken. Sommige mensen hebben de voorkeur voor één lang werkblad waar ze alles aan doen, waar anderen een hoek in het werkblad juist erg praktisch vinden. Ook kan je kiezen uit verschillende grepen, of juist kiezen voor een greeploze L-keuken met hoge kasten. Ga dus eens bij jezelf na wat jij fijner vindt werken en neem dit mee naar jouw eerste adviesgesprek in de winkel.

Jouw L-keuken met kastenwand

Ben jij op zoek naar een L-keuken waarin je een kastenwand wil verwerken? Dan is het belangrijk dat de keuken compleet wordt afgestemd op jouw wensen en de keukenruimte. Daarom komen we graag jouw keukenruimte gratis inmeten, en stellen we samen de L-keuken samen waar jij blij van wordt. In onze keukenwinkel vind je meet dan genoeg inspiratie om tot het perfecte ontwerp te komen. Je ontvangt dan ook gratis het 3D-ontwerp van jouw keuken, die we met veel zorg samenstellen voor jou. Zo weet jij zeker dat jouw L-keuken met kastenwand helemaal perfect is.

Vind jouw droomkeuken

L-keuken met hoge kastenwand