De lekkerste wijnen voor bij je kerstdiner

De kerstdagen komen er weer aan en daar hoort natuurlijk lekker dineren bij. Een passende wijn mag natuurlijk niet ontbreken bij je kerstdiner. Onze orderverwerker én sommelier Maaike heeft de lekkerste wijnen voor bij je kerstdiner gezocht. Lees snel verder.

Wijnen kerstdiner

Kalkoen

Van origine was kalkoen voornamelijk in Amerika een heel populair gerecht. Na de Tweede Wereldoorlog is het gerecht over gewaaid naar Nederland en sindsdien is het ook in Nederland niet meer weg te denken. De wijn die bij een kalkoen past is een niet al te zware rode wijn, aards en met veel tonen van fruit. Een Pinot Noir uit de Bourgogne is daarom zeer geschikt om te serveren bij kalkoen.

Rollade

Een ander stuk vlees wat veel tijdens de kerst gegeten wordt is natuurlijk rollade. Deze kun je op veel verschillende manieren bereiden waardoor de smaak ervan nog wel eens kan verschillen. Met een Shiraz uit Australië zit je vrijwel altijd goed. Dit is een volle krachtige rode wijn, met nuances van peper, laurier, pruimen en bramen.

Varkenshaas

Mag bij jou een varkenshaas tijdens het kerstdiner niet ontbreken? Een wijn die daar goed bij past is een Pinotage uit Zuid-Afrika. Dit is een rode wijn met aroma’s van zwarte kersen, chocolade en cederhout. Deze wijn heeft een lange afdronk waardoor de smaak van de wijn lang blijft hangen.

Sommelier
Wijn kaasfondue

Gourmet

Heb je een familie met verschillende wensen als het om het kerstdiner gaat? Dan is gourmetten natuurlijk altijd een goede optie. Een rode wijn die daar goed bij past is een Appassimento uit Italië. Dat is een zwoele donkerrode wijn, welke sappig is en tonen heeft van zondoorstoofd fruit, jam, kruiden. Daarnaast heeft deze wijn een heel klein zoetje. Hou je meer van witte wijn? Kies dan voor een volle, vettige Chardonnay met houtlagering uit Frankrijk met in de geur en smaak tonen van boter, noten, vanille en tropisch fruit.

Kaasfondue

Bij veel mensen loopt het water al in de mond als ze aan een kaasfondue denken. Dit is dan ook een van de meest populaire kerstdiners. Een wijn die je daarbij kunt drinken is een Grüner Veltliner uit, hoe kan het ook anders, Oostenrijk. Dit is een frisse droge witte wijn, die veel mineralen en tonen van groene appel en witte peper bevat.

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Jouw ton sur ton keuken samenstellen

Jouw ton-sur-ton keuken samenstellen

Lees verder

Gemiddelde afmeting keuken

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een keuken

Lees verder

Keuken samen stellen binnen budget

Zo stel je een keuken samen binnen je budget

Lees verder

Trend lichte keukens

Lichte keukens

Lees verder