Recept voor 70 stuks
Wat heb je nodig?
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram donkere basterdsuiker
- 100 gram koude boter
- 4 theelepels koek- en speculaaskruiden
- Snufje zout
- 90 ml melk
- Een kom
- Bakplaat
- Bakpapier
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Neem een kom en voeg hierin alle droge ingrediƫnten samen, dus het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, de koek- en speculaaskruiden en het zout. Meng dit vervolgens door elkaar.
- Voeg de melk en koude boter toe en kneed dit tot een stevige bal. Kneed het deeg niet te lang, het deeg mag niet warm worden.
- Bekleed de bakplaat met een stuk bakpapier. Draai dan van de grote bal deeg kleine balletjes ter grootte van een knikker, deze leg je op de bakplaat neer. Je hoeft deze niet plat te drukken, dat gebeurt vanzelf tijdens het bakken.
- Bak de kruidnoten in 25 minuten gaar in de oven. Als je ze uit de oven haalt kunnen ze nog zacht aanvoelen, als ze afgekoeld zijn worden ze vanzelf knapperig.
Nu kan je tijdens pakjesavond lekker gaan genieten van jullie zelfgebakken kruidnoten. Eet smakelijk en een fijne pakjesavond gewenst vanuit je complete keuken van Kitchen4All!